Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2020 20:12 - В такава Русия ли искате да живеете през 2035 г.? https://lupa.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.06.2020 20:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В такава Русия ли искате да живеете през 2035 г.? (СКАНДАЛНО ВИДЕО)  

Русия 05 Юни 2020
  image 

Скандален агитационен клип, иронизиращ гей общността и призоваващ руснаците да гласуват "за" промените в Конституцията, разбуни духовете в Русия и в социалните мрежи. 

Всенародното гласуване за поправките в основния закон бе насрочено от президента Владимир Путин за 1 юли. Една от поправките, инициирана лично от Путин, въвежда член 72, според който бракът е „съюз между мъж и жена“. Тази поправка се въвежда за защита на традиционните ценности и категорично забранява гей браковете в Русия.

Федералната информационна служба съвместно с Медийната група "Патриот" пусна видео, с което се агитира "за" приемането на въпросния 72-ри член. Рекламата показва как мъж взима дете от социален дом, като леличките обясняват на момченцето, че това е новият му баща. Излизайки навън детето пита къде е майка му.

Тогава от БМВ модел "Мини Кънтримен" излиза друг мъж, облечен фриволно и екстравагантно, който е представен като "майката". Той вади от колата рокличка и я подарява на момченцето, което на видеото изглежда доста потресено от гледката. Агитационният клип завършва с топла прегръдка и целувка между гей двойката. След което следва призив към руснаците да подкрепят поправката в руската Конституция, според бракът е само между мъж и жена.

Руснаци се възмутиха от пропагандното видео, което очевидно е насочено срещу ЛГБТ общността. Световни организации за защита на хората с различна сексуална ориентация пък изпратиха петиции до Федералната информационна служба с искане скандалното видео да бъде свалено и поискаха властите да се извинят на гейовете.
 

image


Драматургът на известния либерален театрален център "Гогол" и журналист Валерий Печейкин пък настоя автомобилният гигант БМВ да поиска обяснение от руските власти защо негова кола се използва във въпросното видео, като при това моделът "Мини Кънтримен" се представя като "гейска кола".

Това негативно смислово натоварване вредяло не само на модела, а и на марката като цяло. Печейкин е създал типово писмо, адресирано до баварския автомобилен гигант, в което се настоява създателите на рекламата да бъдат подведени под съдебна отговорност, и призовава приятелите и познатите си да го изпращат до руското представителство на компанията.

"Съгласно руското законодателство използването на предмети със запазен търговски знак в реклама без съгласието на законния му собственик е нарушение на принципа за добросъвестно използване на марката. Призовавам BMW AG да се дистанцира публично от руската политическа реклама, основана на оскърбително представяне на ЛГБТ-хората и използване на принадлежаща на BMW търговска марка", гласи писмото на Печейкин.

Модераторите на YouTube са свалили клипа "за нарушаване на правилата за насаждане на омраза". В момента агитационната реклама може да се види само в руската социална мрежа „ВКонтакте“.

image


"Ние разбираме, че се сблъскваме с координирана атака на малобройно, но енергично малцинство, но искаме да подчертаем, че в клипа няма нищо оскърбително към представителите на ЛГБТ обществото. В него обаче има нещо, което е очевидно за всички зрители - противопоставяне на идеологията на ЛГБТ и традиционните семейни ценности, които са култвирани в руското общество", се казва в официалната позиция на руската федерална новинарска агенция.

"В нашия клип в алегорична форма се говори за важността на поправките в Конституцията, които се отнасят до защитата на семейните ценности, а също така до дефинирането на брака като съюз между мъжа и жената", заявяват руските власти.

"В страните, в чиито общества законодателно не е вменена защитата на традиционните семейни ценности, се стигна до административно и дори до наказателно преследване на родителите, които се опитват да вразумят малолетните си деца. Например като да защитиш децата от операция по смяна на пола, което необратимо поразява те само тяхната психика, но и тялото им", се казва още в позицията на Федералната информационна агенция.

Според нея в западните училища се води масирана пропаганда, подтикваща децата към подобни извращения. А родителите, които искат да спасят децата си от подобни операции се озовават на подсъдимата скамейка, децата им се отнемат и се предават на по-толерантни родители.

Руската федерална агенция обяснява, че чрез клипа руснаците са призовани да не допуснат подобно нещо да се случи и в Русия.

"Ние не призоваваме за дискриминация на ЛГБТ-общностите и нейните представители. Но ние няма да позволим на руския народ да бъде вменяван едностранен и лъжлив морал, според който нашите деца може да се подлагат на чудовищни експерименти, а възрастните са длъжни да ги поощряват, страхувайки се от наказателно преследване. 

"Така че отидете и гласувайте "за" поправката в Конституцията, недопускаща подобно извращение и в Русия", казаха в заключение руските власти.

Прокламирането на хомосексуализма в Русия е престъпление съгласно закон, подписан от Владимир Путин през 2013 г. Той каза, че докато е президент, еднополовите бракове няма да бъдат узаконени в Русия.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809738
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930