Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2020 18:46 - БОЕЦ продължава и битката за летището в Стара Загора! https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БОЕЦ продължава и битката за летището в Стара Загора! Posted on 28.06.2020

В началото на юни БОЕЦ обявихме, че по инициатива на местният комитет на Сдружението в Стара Загора започваме инициатива за спасяването на старозагорското летище!

Горчивият опит ни сочи, че няма кой друг освен гражданите да защити общественият интерес. Институциите, в лицето на държавата и местната власт са способни и правят всичко възможно да унищожат един такъв актив, който има огромен потенциал. Най-често това е свързано с нечии частни бизнес интереси. Виждали сме безброй пъти как се унищожава природа, гори, крайбрежие, индустриални предприятия, летища и инфраструктура само, за да бъдат обслужени интересите на този, или онзи бизнесмен, или олигарх близък до управляващите.  Те получават апетитните имоти, а всички ние плащаме цената.

image

На 11.06.2020г. БОЕЦ официално внесохме в ОС Стара Загора предложение за Мораториум върху действията касаещи статута на летището с цел провеждане на обществено обсъждане и изработка на конкретен бизнес и финансов план за спасяване, поетапно възстановяване на дейността и развитие на летището. Обявихме, че по реакциите на кмета и част от общинските съветници ще познаем чии апетити ще бъдат пресечени, но интреса на старозагорци е водещ и ще направим нужното, за да не позволим пред очите ни да се извърши поредният грабеж и унищожаване  на важни за обществото активи! 

БОЕЦ в акция за спасяване на летището в Стара Загора! Да спрем поредният грабеж.

Буквално няколко дни след като внесохме предложението за Мораториум и обявихме началото на нашата кампания за спасяване на летището, мнозинството в Общиснкият съвет оттегли своето предложение от дневният ред за предстоящата сесия и дадоха  знак, че поне временно ще спрат атаките и опитите да ликвидират летището. Важен успех, но битката още не е спечелена и БОЕЦ продължаваме с действията. Каузата ни е справедлива и в това е силата ни, а мафията знае, че БОЕЦ захванем ли се с нещо винаги водим битките си до край. Важно е сега да видим кои политически партии и формации в местният парламент ще ни подкрепят. Това е важен тест за тях! Да видим, кой ще застане зад гражданите в защита на общественият интерес и кой е влязъл във властта, за да обслужва частни интереси и да слугува на мафията и олигарсите . 

Тук може дса прочетете текста на внесеният от БОЕЦ моратуриум:

Важен успех за БОЕЦ в Стара Загора! Браво, бойци, битката продължава!

image

На 17.06.2020г. БОЕЦ внесохме и официални писма за блокиране на действията по унищожаване на летището и до Военното министерство (вх№ 92-00-658/17,06,2020) , Министерството на икономиката и Държавната консолидационна компаания. Това са задължителни стъпки и действия, за да покажем на институциите, че гражданите сме решени да се преборим и да не позволим пред очите ни да се случи поредният грабеж и разграбване на обществени активи. Сега е важно да продължим с действията и гражданският натиск. Очакваме отговорите и реакцията на властите.

БОЕЦ ще продължим с действията си за спасяване на летището в Стара Загора, като чрез допълнителни предложения и участие в Гражданският съвет, така и при необходимост и липса на чуваемост и разбиране от страна на местната и държавната власт, чрез граждански протести в защита на общественият интерес.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове! БОЕЦ имаме решение за  Национален граждански протест „ГРАЖДАНИТЕ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ“, в сряда ще обявим датата и там, на площадите гражданите ще се изправим в директна битка срещу мафията, битка за свобода, справедливост и възмездие!

image

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810606
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930