Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2020 18:36 - Бойко Ноев: Няма отговор, защо с наши пари се охранява бизнеса на Доган и Пеевски, а Цачева и Главчев имат привилегии https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 147 Коментари: 0 Гласове:
2



Бойко Ноев: Няма отговор, защо с наши пари се охранява бизнеса на Доган и Пеевски, а Цачева и Главчев имат привилегии   image Бойко Ноев ”Не се дадоха отговори на въпроси, които дразнят гражданите всеки ден, включително защо се охраняват Ахмед Доган и Делян Пеевски, защо с нашите пари се охранява техният бизнес. Защо продължават да се ползват с привилегии Цецка Цачева и Димитър Главчев? Защо офицери служат като портиери в Народното събрание, в Министерския съвет или в президентството?

Защо за двама-трима висши държавници се поддържа над 1000 души персонал?".
Това каза пред БНР Бойко Ноев - бивш министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО.
 

"НСО е не просто служба, а явление - остатък от тоталитарното минало и няма място в съвременната архитектура на националната сигурност на България", заяви още Ноев. Категоричното му мнение е, че охранителните служби в държавата трябва да са към Министерството на вътрешните работи.

Ноев изрази съжаление, че в дебатите, които се състояха покрай структурните промени в МВР, не се дадоха отговори на принципните въпроси, "защото съществуването на НСО е политически, а не структурен или експертен въпрос":


Бойко Ноев припомни, че президентът Румен Радев беше обещал да се направи ревизия на НСО, но "всичко потъва и се покрива":


"Основният проблем на НСО е, че тя беше замислена и създадена като една безконтролна служба".


По думите на Ноев не е проблемът в това дали НСО да бъде в МВР, или да е под ръководството на президента заради някакъв баланс. Според него проблемът е в това как функционира държавата, в която в структури на МВР и ДАНС "под похлупака на секретността" охранители от миналото, които сега са ръководители, правят каквото си искат.


"Няма баланси, тази структура е обречена на провал. Ако реши Бойко Борисов, утре ще приемат закон и НСО ще стане нещо друго - може да му стане някаква лична служба. Той може да направи каквото си иска и гласуването в парламента днес го доказа".


Бойко Ноев определи като неясно ветото на президента върху разпоредби в закона за МВР, отхвърлено днес от парламента: "Не разбрах срещу какво той е против", каза бившият министър на отбраната.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707128
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031