Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2020 16:35 - Вижте как гардовете от сарая на Доган влачат Христо Иванов /снимки/ https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 214 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.07.2020 17:43


Вижте как гардовете от сарая на Доган влачат Христо Иванов /снимки/

07.07.2020 admin

  image  

Яки анонимни охранители изблъскаха в морето бившия правосъден министър и настоящ лидер на „Демократична България“ Христо Иванов, който се опита да достигне до имота на Ахмед Доган край Бургас.

 Той акостира по вода с лодка заедно с активиста от партията Иво Мирчев и общинския съветник на коалицията в Бургас Димитър Йорданов.

Достъпът до брега, който е публична държавна собственост му бе отказан, а гардовете, 7 на брой, които охраняват мястото извикаха и полиция.

image

Момчетата, тип съвременна мутра, препасани с чанти диагоналки, блъскаха Христо Иванов, а накрая го хванаха под мишниците и го завлякоха към лодката.

Целият екшън продължи 51 минути и бе излъчван на живо във фейсбус /ВИЖ ВИДЕОТО/.

image

„Искаме да попитаме какво прави НСО тук, които дори не искат да се легитимират“, каза още Христо Иванов. Въоръжените мъже отказаха да се легитимират и да отговорят дали са служители на НСО.

image

„Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място“, каза той, докато група от 7 охранители го избутваха в морето.

image

Това парче бряг е публична държавна собственост“ – заяви Иванов, но нито полицията, нито гардовете ги допуснаха по-далеч от каменния бряг, на който акостираха. Иванов обаче заби българският трибагреник, за да покаже, че отцепените терени са на всички граждани.

”Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това”. Това каза Христо Иванов, преди охранителите да го изтласкат към водата.

Текст: meduzata.com

НСО: Гардът край морския Догансарай не е наш служител  http://onovini.eu/ юли 7, 2020

image

  От НСО категорични – охранителите, изблъскали Христо Иванов, не са наши служители. Това е официалната позиция на службата след скандала със съпредседателя на “Демократична България”, пише frognews.bg.

 Припомняме, че по-рано днес бившият правосъден министър реши да посети с лодка имението край пристанище Росенец, известно като морския Догансарай. На брега обаче го посрещнаха охранители. Гардовете го изблъскаха във водата и го помолиха да напусне.

 

  Според Иванов и Ивайло Мирчев от ДБ това са служители на НСО. Бе разпространена дори снимка, на която се вижда въпросният гард рамо до рамо с Ахмед Доган.

 Ето какво заявяват от НСО:

 „В отговор на многобройни запитвания до Националната служба за охрана във връзка с инцидент с граждани на крайбрежната ивица в близост до парк „Росенец“ край Бургас, НСО заявява, че отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди.

 Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от опълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО, са публично достояние.

 Въпросният луксозен имот на Черноморието не е в списъка на охраняемите обекти на службата за охрана. Крайбрежната ивица е държавна, а не частна собственост“.

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802537
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930