Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2020 16:52 - Д-р Цветеслава Гълъбова: Десантът в Дебеландия беше случката вчера https://svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 71 Коментари: 0 Гласове:
1



Д-р Цветеслава Гълъбова: Десантът в Дебеландия беше случката вчера

08.07.2020 admin

  image  

Най-проблемно е откога това е така и защо абсолютно никой в държавата не си мърда пръста. Какво значи някой да ме спре да сляза на брега на морето в собствената ми държава и да ме посрещат едни цивилни хора по къси гащи и диагоналки? Ако не беше трагично, щеше да е комично. Институциите и медиите мълчат. Управляващите също. Обяснявам си го по един начин – със зависимост, по-страшна от парите.

Това заяви в интервю пред FrogNews психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова по повод вчерашните събития, които предизвикаха поредният скандал у нас.

 

Припомняме, че бившият правосъден министър Христо Иванов реши да посети парк „Росенец“ с лодка. В района се намира летният сарай на Ахмед Доган. Иванов и колегата му от „Демократична България“ Ивайло Мирчев бяха посрещнати от гардове, които ги изгониха. Стигна се и да известно упражняване на сила. Проблемът обаче бе, че охранителите не се легитимираха. Справка на FrogNews показва, че лицата са дългогодишна част от антуража на Доган, но от НСО отказаха да потвърдят дали това са техни служители.

Междувременно голяма част от медиите и властта мълчат за случилото се.

 

Ето и цялото интервю с д-р Гълъбова:

Госпожо Гълъбова, как си обяснявате вчерашните събития? Така ли трябва да си вземем обратно държавата?

Категорично не. Това положение е недопустимо от всяка една гледна точка – морална, етична, човешка, конституционна. Но за мен изниква въпросът – откога е така и защо не се прави нещо по съответния ред?

Един човек е обсебил, обладал една изключителна държавна собственост, каквато е крайбрежието. Един човек бива охраняван от държавни служители – сиреч от нашия джоб. Каква е тази негова изключителна ценност, което налага това? Чух, че имало някакво особено публично-частно партньорство. Колите били от ДПС, пък заплатите на гардовете – от нашия джоб. Някакъв пълен абсурд…

Най-проблемно е откога това е така и защо абсолютно никой в държавата не си мърда пръста. Всички ли ги държат? Десанта в Дебеландия. Така мога да го определя. Коя е причината да се налага едни хора да правят десанти като в Нормандия и да стават такива грозни панаири. Какво значи някой да ме спре да сляза на брега на морето на собствената ми държава?

Това са хора, облечени цивилно с къси гащи, препасани с диагоналки. Ако не беше толкова трагично като сценка, щеше да е комично. Не мога да си го представя в друга държава – някой да ти спре достъпа и да не е облечен официално.

А защо е това повсеместно мълчание?

Питам – защо случаят не бе подобаващо отразен? Трябваше да е новина №1, а не Нова телевизия да ме занимават с тоалетната за 2 лева на плаж Смокиня… Какво е това мълчание? С кое са съгласни? Че плажната ивица е собственост на някого…? Ами да се каже.

Наистина си мисля, че България е един разграден двор, където „за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони“. Тази поговорка не е измислена тук случайно. И всички институции се правят, че не виждат.

Вбесяваме липсата на обществена и медийна реакция и то години наред. Не ме вбесява самото безобразие. Закърняха ни рецепторите за справедливост.

Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Борисов също са доста тихи. Спомняме си коментарите и хумористичните подмятания по адрес на Васил Божков например…

В това има само едно обяснение – зависимост, която е по-страшна от парите. При конфликта с Божков играят пари. За да има стремеж да няма какъвто и да било конфликт с Доган, значи там има нещо по-силно.

Пари се изкарват. С тях всичко се купува. Връзката не е тази. Но на преден план излиза друго – защо никой не попита? Никой не смее да зададе този въпрос публично. Медиите не питат главния прокурор, който иначе е доста словоохотлив и говори колко равно се третират всички. Но за това въпроси няма. И ги няма от десетилетия.

Заграбването се е случвало пред очите на една камара институции. Тук усвояват цяло крайбрежие и няма самосезиране. Да чакаме Европа да ни каже, че си крадем Черноморието ли?

Интервю на Джесика Вълчева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696132
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031