Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2020 16:41 - Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!Премиерът призова президента да поеме отговорност за НСО https://www.dnes.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 64 Коментари: 0 Гласове:
1



Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!Премиерът призова президента да поеме отговорност за НСО

10 юли 2020

  image

Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че президентът Румен Радев носи цялата отговорност за НСО и трябва да поеме отговорност, ако охрана бъде свалена.
Той изрази убеденост, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски сами ще се откажат от тази охрана.
Още по темата
Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!
Не съм ходил ни на Зимните, ни на Летните сараи, но много от протестиращите лидери са били там, подчерта той.
Борисов обвини противниците си в ярост заради подкрепата, която очакваме за чакалнята на еврозоната.
Няма да могат да се теглят пари кеш, без да светнат в Европа, ще паднат лихвите по кредитите, ще се вдигне кредитният рейтинг. Чакаме новини довечера след 8 и те знаят, че ги чакаме, посочи той.
Премиерът заподозря и че има постановка със ситуацията в парка "Росенец" и попита защо дясно мислещите хора влизат в този сценарий. "Много българи отиват на плаж, носейки знаме - видно сценарий. А когато има сценалий, има сценаристи и те вчера се показаха", заяви той по повод протеста вечерта пред Президентството.
Христо Иванов протестира срещу тези, които го къпаха и вика - държа Борисов отговорен - за кое? Президентът еднолично носи отговорност и с назначаването на началника на НСО, подчета премиерът.
Той обаче заяви, че не иска да влиза в сценарии, какъвто според него е била и ситуацията с протестиращите сестри в бившия партиен дом. Оставете простака да си говори, когато му отговориш, ставаш същия, каза Борисов.
Той подчерта и че работата на прокуратурата не щади правителството. Борисов каза, че това, което се причинява на правителството не е плюс - "да ти арестуват министри, зам.-министри, но ние дума не сме казали".
Борисов попита и защо подкрепата на ДПС за ГЕРБ във връзка с евроатлантическите ценности е проблем.
Премиерът е категоричен обаче, че в момента заради тежката ситуация с пандемията ни трябва абсолютен консенсус и няма никакво значение кой е управляващ.
Предстои тежка година или години, по никакъв начин не се раздвижва икономиката, подчерта той.
Борисов поиска и публичен дебат между медиците за мерките, които трябва да се предприемат за борба с коронавируса. Ако не се направи публичен дебат, отварям отново заведенията, закани се той.
И да се знае, че президентът Румен Радев е предизвикал разрастването на пандемията. След вчерашните прояви ще се увеличат случаите на заразени, защото имаше повече хора, отколкото на мача "Локомотив" Пловдив - ЦСКА - София, коментира още Борисов.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19851257
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930