Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2020 17:45 - Сигнал до Narod.bg: Зам.-шефът на ГЕРБ Димитър Николов крие 40 млн. в банка на ДПС на името на жена си Гергана, прокуратурата ще разрови ли мръсотията (СПИСЪК С
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове:
1



image ДнесМнения Сигнал до Narod.bg: Зам.-шефът на ГЕРБ Димитър Николов крие 40 млн. в банка на ДПС на името на жена си Гергана, прокуратурата ще разрови ли мръсотията (СПИСЪК С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ)? imageот admin на 12.07.2020 0 2,567 Споделете

Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов крие четири сметки с по 10 млн. лева в турска банка, свързвана с ДПС! Това гласи сигнал до редакцията на Narod.bg, подписан от общински служител в морския град, добил смелост да изобличава далаверите на властта след последните колосални протести срещу хунтата ГЕРБ.

Сега въпросът е дали прокуратурата в лицето на Иван Гешев ще се заеме с мръсотията около Димитър Николов, за да се оправдаят думите на обвинител №1, че „недосегаеми няма да има”?

В сигнала до Narod.bg има и още конкретика, по която прокурорите може да започнат разследване – четирите сметки с по 10 млн. лева – общо 40 милиона, са на името на съпругата на Димитър Николов – гимназиалната учителка по математика с около 1000 лева заплата Гергана Николова.

imageГергана и Димитър Николови ще станат ли интересни за прокуратурата, или все пак има недосегаеми?

И още детайли – парите са по сметки в близката до ДПС търговска банка DBank. Изнесената информация е напълно достатъчна за прокурорска разработка, която да докаже или отрече гигантската корупция, в която от години е подозиран „най-успешният кмет на ГЕРБ” Димитър Николов, завършва информацията, изпратена до Narod.bg.

Нашата проверка показа, че миналото на Димитър Николов напълно отговаря на профила „таен милионер” заради цялата плеяда финансови престъпления, останали встрани от заниманията на прокуратурата.

Публикации на бургаските медии извадиха толкова далавери на кмета, че държавното обвинение в Бургас може да работи години само по машинациите на втория в ГЕРБ.

В редица журналистически разследвания се твърди, че Димитър Николов е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало. Кметът е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии.

Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори срещу неговата еднолична фирма „Бове – 1” имало действащи следствени дела и прокурорски преписки.

image

Николов е разкрит от митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост.

Заради престъпленията срещу Николов са съставени митнически актове, наказателни постановления, съдебни решения и изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. „Уикенд”, например, разполага с документи, доказващи, че Димитър Николов е измамил държавата с над половин милион лева.

Източници от кухнята са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като областен председател на СДС, докато бе в управление, и водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник (признат от съда) сменя политическия чадър на СДС много по-мощния на ГЕРБ, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.  Ако, разбира се, България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.

Имането на политика

Имотното състояние на Димитър Николов бе официално оповестено от пресцентъра на ГЕРБ в Бургас. Според разпространената до медиите декларация областният лидер на ГЕРБ притежава:

„Апартамент – 89,6 кв. м. – Бургас, ул. Абоба С. Ветрен – жилищен етаж 115 кв. м. с прилежащ двор от 470 кв. м. – наследствени С. Росеново – дворно място – 1240 кв. м. Созопол – жилище – 46,5 кв. м. С. Велика – вилен имот – 890 кв. м.

Автомобили: пежо 206, опел кадет, лада самара”

image

„Искам бургазлии да знаят, какво притежавам преди да бъда избран за кмет на Бургас, като по този начин подчертая намеренията си за прозрачно управление”, каза самият Николов. Освен посочените имоти е добавено в имотната декларация, че Димитър Николов е управител на фирма КБС ООД, със 75 служители, основна дейност – туризъм, туроператорство, инвестиционна дейност. Управление – Бургас. И има 50 % дялово участие от фирма „Европа” 5 ООД – която се занимава с търговия и инвестиционна дейност.

Това, което се скрива от гражданите на Бургас във въпросните данни е, че Димитър Николов  притежава доста голям и луксозен хотел по Южното Черноморие.

Чрез фирма „Европа 5” ООД Николов е собственик на х-л „Белица” в Приморско. Хотелът е разположен на терен от 13 дка с парк и басейни. Има 168 стаи и 6 луксозни апартамента, което прави 450 легла на разгъната застроена площ от 7000 м2, което си е индустриално количество.

Сградата е бившата почивна резиденция на Строително-монтажен комбинат – Бургас от Татово време – впоследствие приватизирана. Хотелът е обграден с висока бетонна ограда, зад която никой не може да надзърне.

image

По пътя за Приморско обаче са наредени огромни метални билбордове с реклами на един от най-големите и лъскави комплекси по Южното Черноморие. Интересно в случая е, че в посочената имотна декларация случайно, или не се появяват няколко показателни противоречия и факти. Едното от тях е, че в регистъра на бургаските фирми няма фирма с име „КБС ООД”, на която управител е Димитър Николов. След ровене по регистрите излизат само 2 ООД-та, които съдържат в името си посочените инициали, а именно: „КБС – 2000” ООД, с Управител: НИКОЛАЙ СЛАВОВ СЛАВОВ и „К Б С ИНВЕСТ 1” ООД, с Управител: НЕДКО ДИМОВ УЗУНОВ.

И в двата случая името на Димитър Николов липсва. Между другото първото КБС – 2000 е в ликвидация от 2002 г. Разследване на „Уикенд” успя не много лесно да разкрие коя е истинската фирма скрита зад инициалите КБС, посочени в декларацията.

Оказва се, че това е фирма „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД с дейност – Хотели. В актуалните регистри на ДАКСИ управител на въпросната фирма е лицето: СИМЕОН НИКОЛОВ СИМЕОНОВ – съдружник на Димитър Николов още от времето на общата им фирма „БОВЕ – 1” ООД – наследник на контрабандната ЕТ “БОВЕ – 1”.

Собственик на въпросното еднолично дружество, а не ООД, както е посочено в декларацията, е фирма „Европа – 5”. Споменатият х-л „Белица” в Приморско всъщност се води собственост в активите именно на „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО”, но това съзнателно, или не е пропуснато от подателя.

Както е и изманипулирано името и статута на формата, в която той посочва, че работи, но официално липсва в съдебния регистър. Друг е въпросът как точно е придобит и за колко пари х-л ”Белица”, заедно с огромния парцел от 12105 м2 в гр. Приморско и дали някой е правил проверка за произхода на средствата за това.

Най-много въпроси предизвиква регистрирания уставен капитал на “Европа 5” ООД – 570 840 лв., което прави 285 235 лв. собствени средства за Николов. Само, че защо именно фирмата която притежава огромния х-л “Белица” – „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД има регистрирани едва 152 940 лв.?

Кой се опасява от ревизия от данъните власти и декларациите през годините, доказващи произхода на въпросните средства с официално получаваното трудово възнаграждение?

Реклама

Далаверата „Корал” или как се подарява обществена земя на плажа

Имената на Димитър Николов и стария му съдружник Симеон Симеонов се преплитат и в една от най-големите далавери със земя по Черноморието. Става въпрос за продажбата без търг, конкурс или каквато и да било обществена процедура на близо 130 дка общинска земя в Община Царево на първа линия до морето, т.е. на самия плаж на бившия к-г „Корал”, на север от Царево.

Сделката е осъществена между тогавашният кмет на Царево Петко Арнаудов и фирма „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД. Актуалното състояние сочи, че фирмата се управлява от Симеон Симеонов.

Което едва ли е случайно, като се види, че един от основните собственици на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД е общата фирма на Симеонов и Николов – „ЕВРОПА – 5” ООД. Огромният терен на един от най-хубавите плажове по цялото ни крайбрежие е бил продаден от Арнаудов за символичните 7 $/м2 на частната фирма. В момента същата земя е обявена за препродажба от различни брокери, но вече на съвсем друга цена – от 150 евро/м2, информират местните жители.

Мръсните пари нямат цвят

Скандалната продажба е предложена от червения кмет на Царево Петко Арнаудов, който се прочу около парк Странджа и опитите му да премахне най-голямата защитена територия в България, с решение на ВАС, за да узакони незаконните строежи там, разрешени от него и юриста му Евгени Мосинов. Същия, който е изготвил и защитавал продажбата на 130-те дка общински терени на първа линия на фирмата свързана с Димитър Николов.

Връзката между известните играчи в сенчестите афери на държавата по Черноморието е бил именно адвокатът Евгени Мосинов лидер и активист на БСП – Бургас – едновременно юрист на Община Царево и шоколадовата фабрика „Победа”, където Димитър Николов е бил изпълнителен директор.

И откъдето е уволнен с Решение N 2 от 02.08.2007 г. на Бургаския окръжен съд заедно със вездесъщия Симеон Симеонов, който пък е бил пак там член на Съвета на директорите.

Обещаният Рай

С докладна записка на Петко Арнаудов до Общинския съвет в Царево на 16.07.2002 г. се защитава искането на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД да закупи 8 земеделски парцела частна общинска собственост в землището на с. Лозенец без процедура по ЗОС. Арнаудов почти като адвокат на фирмата мотивира пред съветниците намерението с поетите обещания от фирмата да изгради на придобитите земи на плажа голямо ваканционно селище.

Никому неизвестната фирма зарибява чрез кмета Общинския съвет, че ще завърши строителството на бъдещия ваканционен комплекс до 2 г. от сключването на договора, ще работи по проектирането и строителството съвместно с туроператори като: „Некерман”, „Томас Кук”, „Болкан Холидейс”, „Фритресорс груп” – Швеция, „Болкан турс” – Ирландия и др.

image

Ангажиментът е общата инвестиция да достигне 15 000 000$, за селище с капацитет от 1200 души. Освен това е поето задължението да се облагороди и подобри инфраструктурата на Лозенец и Царево, да се открият постоянни 350 работни места за местните хора, от които 85 „ще бъдат назначени веднага и изпратени на обучение в Германия и Англия”.

Поне така обещават акушерите на крупната сделка в лицето на Арнаудов и „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД пред Общинския съвет. Силно впечатление прави първоначалното предложение на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” да закупи 161 дка земя на просто циничната цена от 3.5 $/м2.

Фирмата се аргументира с притежаваните от нея хотелски комплекси в цялата страна – Слънчев бряг, Приморско (х-л „Белица”), Пампорово, Троян, София.. А съдебната регистрация сочи, че тя е била създадена на 25.06.2002 г. – само 1 седмица преди да внесе Предложението си в Общината !!!

Лично Димитър Николов е направил пътека до Царево

за да прокара решението за покупката на земята, спомня си общинския съветник Димо Иванов – Председател на ОС тогава.

„Правихме срещи и в кабинета на Николов в „Победа” в Бургас, където той ни уверяваше, че всичко обещано ще бъде изпълнено, признава председателят пред „Уикенд”. Не липсват и скептични мнения на обсъждането на сесиите, като такива на общинския съветник Евтим Тодоров:

„Достатъчно сме слушали подобни обещания. Предлагат се чудесни проекти, които не се реализират, а някой черпи дивиденти, знаете как се източваше държавата. Моите критики са към Кмета, защото това е прекрасна земя и колегите знаят за какво става дума. Много сме лъгани тука и нищо не е свършено. С големи резерви гледам на всеки анонс подаден по подобен начин.

Вие купувате земята за 7$, а после я продавате спокойно за над 100$..”

Изказването на Тодоров днес звучи направо като пророчество. Мнението му се подкрепя от още няколко съветника сред които Сашко Тодоров, който добавя: „Нищо не гарантира, че ще се приемат на работа 350 човека, или пък, че няма да се парцелират тези парчета и да се изтъргуват на по-висока цена”.

imageДимитър и жена му Гергана крият 40 милиона лева в банка на ДПС, се твърди в сигнал до Narod.bg

За да не се случи най-лошото и общината да не бъде пладнешки ограбена бившият кмет на Царево Даниел Колев предлага в допълнителните условия на договора за покупко-продажба на терените на 1-ва линия да се заложи клауза, че фирмата няма да право да се разпорежда и да продава тази земя, както и да бъде продавана самата фирма, която притежава земята.

Нещо, което в крайна сметка не се включва в договора, одобрен от Евгени Мосинов – едновременно юрист и на продавача и на купувача! Сделката е извършена и 130 000 м2 на плажа до Лозенец за продадени на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД, в което участва активно Димитър Николов, като неин „неофициален” представител, тъй като по документи неговото име никъде не фигурира в сделката.

Сделката е незаконна

Малко след гласуването на решението на Общинския съвет вследствие щедрите обещания на „инвеститорите” областният управител на Бургас Иван Витанов обявява сделката за невалидна и незаконна.

Основните мотиви са следните: „Община Царево допуска продажба на общинска собственост без ясно регламентирани правила и условия, които следва да бъдат уредени при провеждане на търг или конкурс, както и без мотиви за направения избор на купувач”, заявява областният управител в Заповедта си за отмяна на спорното решение.

Разбира се, заповедта веднага е атакувана в БОС, а Петко Арнаудов продава 5% от терените на „ВИТАТУР” и прави фирмата съсобственик в земята.

Това означава, че дори и съдът да постанови незаконосъобразност на решението на ОС, то общината, ако реши да продава земята, е длъжна да я предложи най-напред не на кого да е, а на фирмата, зад която стои шефът на „Победа”.

Бургаският окръжен съд потвърждава заповедта на Иван Витанов и преписката е обжалвана от Евгени Мосинов във ВАС. Там Община Царево обаче изненадващо печели и опитите на Областна администрация и БОС да ревизират продажбата без търг, само срещу голи обещания са отрязани от върховните магистрати. На 07.07.2003 г. 3-членката на ВАС узаконява решението за продажба, а месец по късно са прехвърлени и останалите 95% от терените на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697895
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031