Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2020 17:00 - ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ С НАД 1 МИЛИАРД ЛЕВА ПРЕЗ ВИВАКОМ И КПКОНПИ. БОЙКО Е ОБЕЩАЛ НА РУСКАТА ВТБ „ПЪЛЕН СЪПОРТ“. http://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 108 Коментари: 0 Гласове:
1



ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ С НАД 1 МИЛИАРД ЛЕВА ПРЕЗ ВИВАКОМ И КПКОНПИ. БОЙКО Е ОБЕЩАЛ НА РУСКАТА ВТБ „ПЪЛЕН СЪПОРТ“.

image

БОРИСОВ, „СПАСИТЕЛЮ“ НАШ ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ, НИМА ЩЕ НАХРАНИШ РУСКА ДЪРЖАВНА БАНКА И СЛУГИТЕ Й, КАТО ОЩЕТИШ ВСИЧКИ НАС?

Голямата далавера. С „пълен съпорт“?

Държавата, чрез КПКОНПИ съди Цветан Василев за конфискация на незаконно придобито имущество за над 2.2 млрд. лева. Претенцията е обезпечена основно със запори върху ВИВАКОМ за около 1 млрд. лева – единственото стойностно обезпечение.

Ако държавата спечели делото, запорите ще позволят да се прибере в бюджета паричната равностойност на запорираните акции – едни големи пари ще напълнят хазната, за която Бойко реве по цял ден пред мисирките, че КОВИД–19 я опразнил. Ето как в бюджета да влязат 1 млрд. лева.

Запорите обаче са пречка да се случи гръмко обявената продажба на телекома за над 1,2 млрд. евро и не позволяват на номиналните акционери братя Велчеви, Спас Русев и господарят им ВТБ да си приберат парите.

Те имат ясен интерес – вдигане на запорите, за да лапнат милиардите. Нямат интерес държавата да си осребри обезпечението, защото всъщност продават запорираната част и искат да те да й вземат парите.

КПКОНПИ обаче няма основание да вдигне запорите, тя трябва да защити държавния интерес, т.е. на всички граждани.

Подготвяната схема e ясна: Държавата, като действа против интереса си, се прецаква и тихо вдига запорите, като се лишава от обезпечение. А номиналните акционери братя Велчеви и Спас Русев и руският им господар ВТБ си получават милиардите. Запорираната част съответства на 43% от цената на телекома. Ако КПКОНПИ вдигне запорите, държавата ще бъде ощетена с 1 млрд. лева.

Говори се, че за целта Бойко е обещал на руската банка „пълен съпорт“. Каква ли може да е мотивацията за него? Има към 1 милиард причини ……

КПКОНПИ вече е ужилена с 60 млн. лева. Тя – със широко затворени очи.

Въпреки твърденията, че са продали телекома, ВТБ, братя Велчеви и Спас Русев продължават да го притежават. Чрез своя инструмент – готовият на всичко изп. директор „Мистър икономика“ Атанас Добрев изпомпват огромни суми в нарушение на запорите и ощетяват КПКОНПИ, т.е. държавата и всички нас.

Механизмът: При плащане на дивиденти, законът изисква частта, полагаща се на запорираните акции да се вложи в банка за обезпечение на КПКОНПИ.

„Мистър икономика“ обаче е нареждал плащания на дивиденти без да вложи сумата, полагаща се на запорираните акции – около 60 млн. лева в банка за обезпечение на КПКОНПИ.

Така държавата е ощетена в особено големи размери.

Мистър икономика вече успешно изтласка извън телекома към руските си господари над 240 млн. лева през нагла „иновативна“ схема. Като лиши Виваком от парите й, явно си заработи титлата „Мистър икономика“, както и големият дял в Телеком Албания, който държи лично, криейки се зад Спас Русев.

Андрей Червенков




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19847187
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930