Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2020 18:31 - Костадинов: Защо прокуратурата и ДАНС искат да закрият „Възраждане“, а не ДПС и ДОСТ? http://onovini.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 116 Коментари: 0 Гласове:
1



Костадинов: Защо прокуратурата и ДАНС искат да закрият „Възраждане“, а не ДПС и ДОСТ? юли 21, 2020

 

 

image

 Като „брутална политическа репресия“ определи случващото се с партия „Възраждане“ лидерът й Костадин Костадинов, който организира пресконференция в БТА днес. Поводът за пресконференцията е искането на Софийска градска прокуратура за заличаване и разпускане на партията, обявено в съобщение до медиите, предаде Актуално.ком. 

Костадинов отбеляза, че за пръв път в новата българска история прокуратурата отправя искане за заличаване и разпускане на партия заради нейната регистрация. Лидерът на Възраждане припомни, че в историята на България подобно действие е било извършено през 1946 г. от страна на БКП по отношение на Български земеделски народен съюз и нейният председател Никола Петков. 

Костадинов разкритикува, че медиите безкритично отразили новината за водената от ДАНС и прокуратурата акция по заличаването на партията. 

„Защо не не ни потърсиха за обратна гледна точка“, ядоса се Костадинов и посочи, че само пет медии се обадили да поискат гледната точка на партията . Този, който дава сигнала срещу нас, е натоварен да го провери. Все едно вие да пуснете сигнал до някого и да ви кажат проверете го, недоумяват от партията.

За последните три години са им направени шест одита, които не са установили нарушения. „Възраждане е изрядна организация“, похвали се Костадин Костадинов и допълни, че целта на службите е пропагандна война. От партията разполагат и със записи на агенти на ДАНС, които оказват натиск върху членове на партията. 

Цялата пропаганда цели да смачка най-голямата опозиционна сила в България – „Възраждане“, изтъкна Костадинов. Той недоумява защо партията му се разследва от ДАНС, а ДОСТ и ДПС служат на тях. „Възраждане е доста сериозна заплаха и не се притеснява да казва какво мисли. Ние ставаме по-силни и заплашваме да влезем в парламента“, закани се Костадинов. 

В рамките на 105 дни е срокът, в който „Възраждане“ могат да се сдобият с нова регистрация. Основният капитал на партията са хората. Не ни плашат, няма да ни уплашат и победата ще бъде наша, посочват от партията. Проверява се и майчиното мляко на хората, които се подписват в нашите декларации, увери Костадинов. Той не знае дали някой нарочно не е вписал починали хора в декларациите. „Възраждане“ е била вече глобена с 10 000 лева през 2017 г. от представените 5 200 подписа за участие в изборите. Нарушение е имало при един подпис.
 
Петър Петров, заместник-председател на „Възраждане“ заяви, че намират исканията на прокуратурата към съда за „неоснователни“ и „неиздържани“. Той бе категоричен, че по време на регистрацията преди шест години, не са били констатирани нередности и тогава всички документи са били проверени. „Вярваме в безпристрастността на българския съд“, каза още той.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697383
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031