Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2020 17:31 - ПОКАЗАНИЯ НА ЛЕКАРИ: Новият здравен министър яде и пие с олигарси, пада си по Владо Карамазов, пръска хиляди в Панорамата на „Маринела“ https://narod.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 130 Коментари: 0 Гласове:
1



image ДнесМнения ПОКАЗАНИЯ НА ЛЕКАРИ: Новият здравен министър яде и пие с олигарси, пада си по Владо Карамазов, пръска хиляди в Панорамата на „Маринела“ imageот admin на 24.07.2020 2 5,417 Споделете

Кой всъщност е новият здравен министър проф. Костадин Ангелов? Защо премиерът Бойко Борисов спаси кожата си, засега, като смени ключови министри, сред които и на здравеопазването Кирил Ананиев? Защо неговият заместник на поста е именно Костадин Ангелов?

На тези важни за народа въпроси отговарят лекари, ексклузивно пред Narod.bg. Според нашите източници новият министър на здравеопазването е изключително удобен на премиера със закваска от СИК, защото има много пороци, които мога да се използват, за да бъде държан „на каишка”, категорични за информаторите на Narod.bg.

image

Проф. Костадин Ангелов, който сменя директорското кресло в Александровска болница в министерското крие твърде много скелети в гардероба си

Проф. Ангелов е от онези хора, който обичат предизвикателствата. Самият той се определя като „човек, който мисли бързо, действа бързо и бързо постига набелязаните цели” в интервю за здравно списание. Разказва още, че като дете мечтаел да завърши право и да стане прокурор, защото харесвал италианските филми за мафията. Но в края на гимназиалното си обучение рязко променил решението си и кандидатствал медицина. Не го приели веднага, защото се провалил на изпитите. Но след още една година четете го приели в Медицински университет Варна.

Почти целият му професионален живот минава в Александровска болница. През март 2013 г., след поредица от скандали около подписването на колективния трудов договор, тогавашният здравен министър – „тежката артилерия” на ГЕРБ Десислава Атанасова, го назначава за временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс. Няколко месеца по-късно проф. Ангелов печели този конкурс и е назначен официално за изпълнителен директор.

А неговите колеги твърдят пред Narod.bg, че за да си гарантира позицията, е платил „на когото трябва”.

Запознати с кариерното му израстване в болницата разказват, че по онова време Ангелов е бил най-обикновен, редови доктор – коремен хирург. Но бил толкова амбициозен, че успял с интриги да увлече след себе си някои от по-младите медици, като ги убедил да пишат протестни писма и да оспорват решенията на тогавашния директор – академик Лъчезар Трайков.

Така властолюбивият коремен хирург успял да спретне малък преврат в едно от най-големите и стари лечебни заведения у нас и да се намърда в директорския кабинет. А след това само за няколко години, почти „на бегом”, минал през академичните длъжности доцент и професор.

Любопитен е и факта, че той поема болница с налични средства по сметката и без никакви задължения, а за по-малко от 6-7 година натрупва дълг от няколко десетки милиона лева, твърди се – 70, обясниха пред Narod.bg колегите на новия здравен министър.

От болницата отказват информация за точната сума на задълженията с аргумента, че са търговско дружество с над 51% държавно участие, т.е. такава информация може да бъде дадена единствено от Министерство на здравеопазването. Но много удобно самият проф. Ангелов е номиниран за здравен министър на мястото на Кирил Ананиев.

Апропо, от Министерски съвет разказват, че премиерът Бойко Борисов е възнамерявал да го номинира за министър на здравеопазването още в началото на третия си мандат си през май 2017 г., но в рамките на една нощ размислил и на сутринта обявил, че финансистът Ананиев ще поеме този пост. Така на професора му се наложи да остане известно временно на резервната скамейка.

Вероятно службите са докладвали на Борисов за част от „скелетите в гардероба” на коремния хирург.

Медицинското съсловие обаче е доста приказливо по темата. Според един от лекарите в очната клиника на Александровска болница проф. Ангелов демонстрирал разкошен начин на живот през последните няколко години.

image

Така например, той обичал да похапва или да си поръчва храна за вкъщи от ресторант „Панорама”, разположен на покрива на хотел „Маринела”.

Реклама

Самият той се хвалел пред познати и колеги, че е платил сметки на стойност два апартамента в центъра на София и е оставил бакшиши колкото за един супер луксозен автомобил, мълвят възмутените медици пред Narod.bg.

Цените са високи и затова ресторантът на 19-я етаж в хотела се посещава само от депутати, прокурори, олигарси и т.н.

Но бохемският живот, който проф. Ангелов води за сметка на Александровска болница, не е единственият проблем. Той упорито пази и личния си живот.

Хора от неговата администрация обаче споделят, че е ужасно суетен и преди време си присъдил коса. Скъпата операция той предприел заради новото му увлечение – актьорът Владо Карамазов, с когото са близки приятели от години, разкриха източниците на Narod.bg.

И двамата демонстрират едва ли не асексуално поведение, т.е. че сексът не ги интересува, защото са преди всичко професионалисти.

imageВладо Карамазов е на сърцето на новия здравен министър

Отново от администрацията на Александровска болница разказаха, че актьорът доста често идвал в кабинета на директора, а той прекъсвал всичките си разговори – дори с експерти от Министерство на здравеопазването, ако Карамазов го очаква на другата линия.

За близостта им писа седмичен таблоид още през лятото на 2019 г. Тогава вестникът намекна, че много скоро той ще се сдобие с поста на здравен министър, позовавайки се на правителствени източници.

Актьорът и коремния хирург се запознават по време на снимките на телевизионния формат „Сървайвър”, който преди години се излъчваше по бТВ. Оттогава датира и приятелството му с продуцента Евтим Милошев, признаха читателите на Narod.bg.

След свалянето от ефир на шоуто за оцеляване те продължили да се срещат. „Аз често му разказвах за случки от ежедневието си като лекар. Мисля, че точно това го вдъхнови да създаде телевизионния сериал „Откраднат живот”. И до днес съм консултант на сценаристите – както за конкретни сцени, така и за правилното описване на диагнозите. Идеята е да се пресъздаде ежедневието на лекарите възможно най-реалистично”, разказва в едно интервю за здравно списание самият проф. Ангелов. 

Злите езици в болницата обаче твърдят, че е много вероятно директорът на Александровска болница да е отклонявал пари към продукцията „Откраднат живот”, в която играе и самият Владо Карамазов, ядосват се очевидците пред Narod.bg.

Някои от по-старите лекари са категорични, че фонд работна заплата не е повишен. Ето защо те не могат да си обяснят, как така болницата е натрупала дълг от милиони левове.

Името на професора е замесено и в друг скандал – а именно, че пороците на коремния хирург намират своя израз и в порно сайт. Това, че онлайн платформата със сексуално съдържание се свързва с неговото име, е единствената информация, която е само слух, т.е. тя идва от един-единствен източник и остава непроверена.

Медиците в Александровска болница обаче се чудят как човекът, който е известен с арогантността си, широките пръсти, с които харчи държавни пари, и това че буквално минава през „трупове”, за да постигне целите си, е избран да замести финансистът Кирил Ананиев в Министерство на здравеопазването.

Според тях това е опит да „замете под килима” финансовите проблеми в лечебното заведение, създадени от самия него, ясни са източниците на Narod.bg.

За това говори и фактът, че преди време професорът направи друг опит да се измъкне от Александровска болница, като се кандидатира за ректор на Медицински университет – София. Но овакантеният министерски пост вероятно му се е усладил значително повече, защото ще му осигури нужната защита.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796450
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930