Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2020 16:15 - Цветанов хвърли бомба: Севделина Арнаудова диктува политиката в ГЕРБ https://lupa.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 142 Коментари: 0 Гласове:
1



Цветанов хвърли бомба: Севделина Арнаудова диктува политиката в ГЕРБ   Актуални новини 12:51 - 04 Август 2020 4259     image image Автор: Lupa.bg  

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов хвърли бомба в ефира, като обяви, че има остър раздор в парламентарната група на управляващата партия и че цялата политика в нея се диктувала не от премиера Бойко Борисов или от шефката й Даниела Дариткова, а от... пиарката на министър-председателя Севделина Арнаудова.

В интервю за сайта "Факти" Цветанов разкри, че в кулоарите на Народното събрание преди излизането на депутатите в годишната им ваканция имало много сериозно напрежение. Както Lupa.bg писа преди 2 седмици, бившият МВР шеф се опитва да цепи ПГ на ГЕРБ, а с думите си вчера той потвърди, че има "свои" хора в нея, които го информират за случващото се.

image

"Около Борисов пиарите са водещ фактор за политиките. Няма да скрия, че има напрежение между пиара (визира Севделина Арнаудова - б.р.) и парламентарната група. Не политиците, не депутатите, не шефът на ПГ и зам.-председателите определят поведението и политиките на ГЕРБ, а това правят телефонните разговори на пиарите. Това са хора, които нямат необходимия капацитет и опит, а гледат само да запазят позициите си, като казват само добрите новини на Борисов", твърди Цветанов. 

Иначе самопровъзгласилият се за евроатлантик №1 разкри, че е готов с част от структурите за новата си партия, с която щял да има парламентарно представителство след изборите. Прави впечатление, че той се опитва да играе на антируската струна и в интервюто си, дадено в понеделник, няколко пъти намеква, че правителството прави поредица от грешки във връзка с енергийните проекти, като подчерта, че санкциите, наложени от САЩ, били абсолютно правилни и навременни.

Реториката му пък все повече заприличва на Иван-Костовата от гледна точка на концепциите, като наблюдателни гербери са на мнение, че Цветанов ще се опита да привлече и тъмносини избиратели в новия си политически проект. "Не на калинките, "да" на експертизата", пък било мотото, с което тръгва да гради партия.

Любопитен момент е, че неговата позиция и тази на Командира, изразени в един и същи ден в ефира, по отношение на развитието на коронавирусната епидемия у нас и мерките на властта, се покриват 100%: 

Вчера бившият премиер заяви, че действията на НОЩ са абсолютно неприемливи и даде песимистична прогноза за есента и зимата, като дори "поиска" оставката на главния държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев. А Цветанов отсече: "Тази пандемия беше управлявана в услуга на изпълнителната власт. Мерките започнаха да се взимат изцяло на политическа, а не на медицинска основа", и разкритикува говоренето на членове на НОЩ. 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852144
Постинги: 45073
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930