Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2020 16:53 - Григор Лилов: Компанията ”Бойко Борисов” АД пред фалит http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 117 Коментари: 0 Гласове:
1



Григор Лилов: Компанията ”Бойко Борисов” АД пред фалит   Споделяне1     image

Извънредното събрание не реши какво да прави:
КОМПАНИЯТА "БОЙКО БОРИСОВ" АД ПРЕД ФАЛИТ.


**** Събитието не беше сбирка на партийци, а съвещание на акционерите. Защото всеки функционер на ГЕРБ е бизнесмен, наименовал се "партиец"

Борисов можеше да произнесе словото си по националните телевизии. Но искаше да види дали функционерите на ГЕРБ са с него и затова свика този митинг, наречен претенциозно "конференция".

Не знам какво е видял той. Аз видях, (доколкото мога да се доверя на камерите на bTV), че близо половината от присъстващите не ръкопляскаха въобще. Не ръкопляскаха дори някои членове на правителството, че и двама вицепремиери.

Не видях и изблици на "всенародна обич" към вожда - възгласите "Бойко, Бойко" бяха съвсем рехавички за сборище с такъв замисъл и прозвучаха само един път.И още: при пробата за реакция "аз още сега, утре съм готов да си подам оставката" не гръмна едно мощно и оглушително "не".

Тази реакция за мен е естествена. Защото проявата, афиширана като Национална конференция на партия, всъщност беше спешно акционерно събрание на дребните и средни акциоери и облигационери в акционерното дружество "Бойко Борисов" АД, свикано от Борда й.

Всеки партиен функционер в ГЕРБ е бизнесмен и това е скелета, гръбнака на образованието, нарекло се партия. Падне ли от властта ГЕРБ, и бизнесът им ще се посвие или ще замре. А може дори да бъде отнет, да умре въобще - зависи колко болезнено ще е падането.

Eлекторат и партийци лесно се въодушевяват с празни приказки, но бизнесмени (иначе наречени функционери) може да въодушевиш единствено с перспективата за много положителни счетоводни баланси и добре напълнени банкови сметки.

Изпълнителният директор - премиерът, отчаяно обещаваше, че лошите данни за състоянието на компанията, която ръководи, са краткосрочни и никога няма да се стигне до фалит. Публиката като цяло скептично го слушаше и от любезност тук-там вяло ръкопляскаше (значителна част от нея обаче въобще не удари длани в длани)

И затова босът на концерна ГЕРБ волю-неволю не предложи решението - гласуваме "да" или "не" за сменяне на Моя милост и нови, поредни промени в Борда.Остави го за следващите дни и седмици, докато се проясни дали ще се закрепят или с колко ще падат котировките на акциите на националния с международно участие концерн "Бойко Борисов" АД.

Събралите се на извънредното съвещание акционери и облгационери също предпочетоха да не натискат сега - според веруюто в живота и бизнеса им "умно куче в мъгла не лае".

Както винаги досега, мажоритарните притежатели (основните собственици) на пакетите акции предпочетоха да останат анонимни в сянката на случващото се.

Григор Лилов


 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703372
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031