Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2020 02:38 - ШПИГЕЛ:БОРИСОВ E СЛУГА НА ЕРДОГАН
Автор: sekirata Категория: Политика   
Прочетен: 932 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Шпигел:Борисов е слуга на Ердоган, нарушил е европейски законови принципи и конвенции

 

image

 

https://www.youtube.com/watch?v=uPhj8mej-_E

Шпигел:Борисов е слуга на Ердоган, нарушил е европейски законови принципи и конвенции

 

image

 

този път н БОКО му хванаха цаката , макар че Ер Доган на снимките го гледа доста съмнително, не му вярва,знае за зависимостта му от Ахмед Доган и Д.Пеевски.

 

image

 

Тайни депеши: Как Бойко Борисов помогна на режима на Ердоган Бойко Борисов и Сотир Цацаров са наречени "маши в ръцете на Ердоган". Списание "Шпигел" разполага с тайни депеши, разкриващи ролята на премиера и бившия главен прокурор в преследването на турски опозиционни дейци.

Противоречията между турския президент Ердоган и европейските лидери не са от вчера. На фона на сериозното напрежение между Турция и Гърция в Средиземно море, Ердоган нападна и Франция като предупреди президента Макрон да не се "занимава с Турция и турския народ”. Една европейска държава обаче изглежда имунизирана срещу тирадите на турския държавен глава, пише “Шпигел”. Това е България.

България е помагала на Турция в нарушение на правните принципи

България остана незасегната от мигрантския поток, който Турция изпрати към гръцката граница през март.

Тогава българският премиер Бойко Борисов дори се срещна с Ердоган, а турската граница към България остана затворена за мигрантите. Приятелството на Ердоган обаче си има цена, отбелязва “Шпигел”. Разследване на изданието разкрива как българското правителство е помагало при преследването на турски опозиционери в нарушение на международните конвенции и правните принципи.

Тайни депеши на турското посолство в София подсилват подозрението, че премиерът Борисов и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров активно са съдействали за предаването на един турски опозиционер в ръцете на властите в Анкара, независимо от отрицателните становища на две български съдилища. 

Да припомним част от тази история, за която навремето писа и Дойче Веле. Турският бизнесмен Абдуллах Бююк е смятан от турските власти за финансист на движението на проповедника Гюлен, когото Анкара обяви за организатор на опита за преврат в Турция. Още преди Бююк да бъде задържан от турските власти, той напуска страната и пристига в България. Турската страна предявявя искане за укстрадирането му, но както Софийският градски съд, така и Софийският апелативен съд отказват да го уважат с мотива, че "молбата за екстрадиция за престъпления от общ характер има за цел преследване на исканото лице на основание политическите му убеждения“.

Борисов и Цацаров провеждат тайни срещи в турското 

посолство

След опита за държавен преврат в Турция на 15 юли, Бойко Борисов се среща с турския посланик в София. От тайната кореспонденция на турските дипломати става ясно, че Борисов “разбира сложността на ситуацията” и ще се постарае да намери “бързо решение на случая”. Следва среща между турския посланик и тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, разказва “Шпигел”. Според една от депешите, Цацаров предава на турците много важна информация за Бююк. “Главният прокурор Цацаров ще излезе в своята годишна лятна отпуска през август”, пише турското посолство в София, “но преди това лично ще се погрижи за случая”.

След провеждането на тайните срещи Абдуллах Бююк е задържан и предоставен на турските власти. Мъжът прекарва три години в ареста, от миналия декември той е под домашен арест. През октомври 2016 година още седем турски граждани са експулсирани от България в Турция. Нито Борисов, нито Цацаров отговарят на запитвания по темата, пишат още от “Шпигел”. От изданието обобщават, че тайните преговори с турските власти явно не са навредили и на двамата. Цацаров вече е председател на КПКОМПИ, а при последната миграционна криза, предизвикана от Анкара, България не беше засегната.

Защо Борисов трябва да внимава с думите "моят приятел Тайпи"

Има най-малко три причини, поради които Бойко Борисов би трябвало да поограничи употребата на думите "моят приятел Тайпи". Демонстративното фаворизиране на Ердоган върши днес добра работа. Но нека помислим и за утре.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=QB5pq2AJ_4Y
 

ШпигелБорисов е слуга на Ердоган нарушил е европейски законови принципи и конвенции

image

   



Тагове:   mafia,   Borisov,   Erdogan,   sluga,   shte stoiat,   na postovetesi,   dokato se podriskat,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sekirata
Категория: Поезия
Прочетен: 5243771
Постинги: 6036
Коментари: 3232
Гласове: 28497
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031