Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2020 17:21 - Вече не е смешно https://otupor.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 123 Коментари: 0 Гласове:
1



Вече не е смешно

26 сеп., 2020 | България | 0 |

image

Чудя се, пръскат ли ни с нещо от въздуха, ново оглупяващо излъчване ли се е появило или неусетно сме се преместили в паралелен свят, но вече не е смешно. А парадоксалните факти са налице.

Днес, 26.09.2020 г. 1300 прокурори в страната избират член на Висшия съдебен съвет. Кандидатът обаче бил само един! Тогава, пита се, между какво избират? Защото думата „избор” предполага наличието поне на две кандидатури, от които да се избере едната.

Преди дни прокурори и вещи анализатори популярно обясниха – прокурорите можели да изберат или да не изберат предложения кандидат. Значи все пак избор имало, а ние, тъпите, не сме вдянали тая толкова проста истина.

Ама то това е като с ветото на президента. Налага го той, а след няколко дни мнозинството в парламента пак си приема своето. Така че, ако днес прокурорите не изберат въпросния член на ВСС, след седмица ще има нов избор. Като този път на прокурорите ще им бъде обяснен правилният начин на гласуване. Ако това вече не е направено, разбира се, в тази военизирана структура.

Вчера пък бившият Втори в ГЕРБ Цветан Цветанов по една телевизия хвърли истинска бомба. На местните избори през 2019 г. имало незаконни неща – купуване на гласове, натиск върху избиратели, вкарване на акъл в главите на местни партийни дейци.

Цветанов не се конкретизира особено, а прати журналистите да ровят там. А какво биха намерили те, то по условие е ясно – нищо съществено. Най-много някой кокошкар да опере пешкира.

По-интересното обаче е друго – нито прокуратурата, нито журналистите се впуснаха начаса да търсят истината. Пък и за какво им е – минало-бешело. Какво толкова да ровим?…

На 22 септември, навръх празника, главният прокурор също хвърли бомба. Според Негово височество Каскета през 1908 г. България била станала първата национална държава в Европейския съюз.

Това вече не е нито смешно, нито дори жалко, то просто е идиотско. Защото на всеки е ясно, че през 1908 г. не е имало нито ЕС, нито дори идеята за него. Още по-малко пък го има в Прокламацията на цар Фердинанд, с която обявява независимостта на страната.

Изумителното беше, че в следващите дни тълкуватели на Гешев така и не се намериха. А това е обичайна герберска практика – колчем някой властващ изтърси глупост, веднага цели стада платени анализатори почват по медиите да ни обясняват, че всъщност е искал да каже точно обратното.

Случаят с Гешев обаче е по-различен. По простата причина, че явно никой не бил в състояние да измисли още по-идиотско обяснение за неговите думи.

За капак на всичко, без да му казват „Бойко, кажи си, бе”, премиерът взе та сам си каза. Обкръжението около президента Радев му пратило една прекрасна госпожа да пораздвижи с нея матрака в премиерската си спалня и тя нащракала някои снимки. Онези с пълното с евро и кюлчета чекмедже в спалнята му, барабар с пистолета начело.

Седмици след скандала, в дух на сълзлива самокритика, Борисов ни обясни, че го били сготвили. Тоест, погодили му номер, да преведа тоя термин от мутренския речник, който явно продължава да намира добра почва в главата на премиера. Ама то, като живеем в мафиотска държава, добре е да знаем как си говорят мутрите, та поне малко от малко да вдяваме какво става.

И тук по-интересното е друго – пак никой не се завтече да търси въпросната прекрасна госпожа, за да ни каже тя кой я е пратил, как е внесла тежкия сак със стотиците хиляди евро и златни кюлчета през ситото на охраната, как е аранжирала обстановката, докато Борисов е пръхтял доволно в банята, и как е направила самите снимки. Така или иначе обаче тази интересна вест не заинтересува нито журналистите, нито прокурорите, нито особено опозицията.

А за да бъде картинката пълна, Борисов ни ощастливи с новината, че Главният държавен погребален агент ген. Мутафчийски се връща на екрана. Веднъж седмично де, но то и това ни стига.

 

Автор: Огнян Марков

Снимка – dw.com



Тагове:   вече не е смешно,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702344
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031