Постинг
09.06.2010 12:52 -
Доматената каша на мама
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 21864 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 27.07.2010 00:14
Прочетен: 21864 Коментари: 4 Гласове:
4
Последна промяна: 27.07.2010 00:14
Необходими продукти:
Настъргани домати - един компотен буркан;
лук - 3 средно големи глави;
магданоз - 1 връзка;
брашно - 4-5 супени лъжици;
червен пипер - една равна чаена лъжичка и сол на вкус;
По желание може да се сложи суджук или някакъв колбас;
Олио - 5-6 с.л.
Приготвяне:
В един компотен буркан подсолена, завряла вода поставяме нарязан на дребно лук. Изчакваме 10 минути и добавяме доматите. След още 10 мин. слагаме запърженото олио с червения пипер. А след още 10 мин. добавяме брашното, размито във вода. Така ври 5-10 мин. Слагаме магданоза и колбаса по желание. Така за 30 мин. имаме топло ястие.
Важно е рецептата да се спази точно. Само тогава е автентично.
Вълнообразно
Пенсионерите ги изхвърлят от болници, и ...
Тест в училище,или искаме ли да сме своб...
Кучешка тения или Ларва мигранс – НЕ мож...
Тест в училище,или искаме ли да сме своб...
Кучешка тения или Ларва мигранс – НЕ мож...
Много дълго след като майка ми почина се мъчех да си спомня реда на поставяне и количеството продукти за да постигна вкусната мамина гозба . Ще се радвам , ако и на вас хареса .
цитирайЩе я пробвам :))))
цитирайИ аз ще я пробвам :)
цитирайПредполагам, че все пак се прави манджата в тенджера, защото отначало бая се изненадах :)))
цитирай