Постинг
29.04.2016 13:08 -
Козунак
Автор: suny84
Категория: Рецепти
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.04.2020 14:49
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 18.04.2020 14:49
Рецептата ми е стара. Пускала съм я като "Козуначни питки", просто сега направих доза и половина и сложих малко повече ванилия и лимон и направих не питки, а козунак.
Ето и рецептата в продикти за тези 3 бр. козунаци
Продукти:
900 гр. брашно
180 гр. вода
180 гр. прясно мляко
180 гр. олио
200 гр. захар
13 гр. суха мая
1/2ч.л. сол
кората на 3 лимон
жълтъка на 2 яйца
8 ванилии
Меси се меко тесто. Оставя се да втаса. След това се правят козунаците и се подреждат в намазана с масло тава. Оставя се пак да втаса.
Когато козунака е втасал се намазва отгоре с белтъците и се поръсва със захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути, после се намаля на 180 градуса и се пече още 30 мин.
Няма нищо по-хубаво от домашен козунак за Великден.
Няма коментари