Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2018 22:11 - Защо е този натиск върху България?...
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 3201 Коментари: 7 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.

Александър Урумов към Бриджит О’Лъфлин: Вие сте адвокати на дявола, на които ние плащаме! Автор: Александър Урумов

image

 

Чудехме се откъде идва външният натиск върху България за задължителното приемане на доброволната Истанбулска конвенция.

 

 

И сякаш съвсем навреме тези дни от тайнствените мъглявини на брюкселско-страсбургските възвишения изплува едно лице и дори благоволи да се обърне към нас, българите.

 

Достойна награда за нашето упорство.


Това е г-жа/г-н Бриджит О’Лъфлин, началник на експертната група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие.
Дълго и специализирано наименование, чиято английска абревиатура е GREVIO.

 


Става дума за същото това GREVIO, което е институционализирано в Истанбулската конвенция като мониторингов механизъм над всяка страна, подписала този документ.


Две раздразнени фрази, изречени от г-жа/г-н О’Лъфлин пред български телевизии се откроиха над всичко.


Ето първата от тях:


1. „Общото между противниците на Истанбулската конвенция е, че идват от бивши комунистически страни, а днес са силно повлияни от религиозните си възгледи“.

Уважаема госпожо/господин О’Лъфлин,
Питаме ви – не е ли дискриминационно да делите гражданите на Европейския съюз на бивши комунистически и на бивши некомунистически?


Презрение ли влагате в отношението си към нас, източноевропейците? Презрение заради един исторически факт, за който западните страни имате пряка вина с разделението на Европа след Втората световна война?

 

Забравихте ли, че ние – източноевропейските страни – бяхме подарени на Сталин от вашите тогавашни политици, в резултат на което по принуда станахме комунистически, та да може днес самозабравили се еврочиновници да ни наричат бивши комунистически? Еврочиновници, на които ние плащаме заплатите?!


И тогава пак никой не ни е питал дали искаме да станем комунистически – съветските танкове тогава не поискаха разрешение – така, както вие днес нямахте никакво намерение да ни питате за вашата Истанбулска конвенция.


Отнасяйки се все пак с уважение към вашия избор да подчертавате „бивши комунистически страни“, добре ли е на свой ред да отговорим, че идеолозите на Истанбулската конвенция идват от бивши колониални или бивши фашистки страни и се ръководят от агресивни феминистки или антихристки възгледи.


Така добре ли е да отговорим? Може ли?
А може ли също така да сме вярващи – или както вие се изразявате, религиозни? Или нашата вяра също ви е проблем в Страсбург/Брюксел? А смятате ли да въведете Конвенция срещу християнската вяра?
Звучи нелепо, разбира се, поне на този етап. Но тя и Истанбулската конвенция не звучи много разумно.


И вторият ваш цитат:


2. „Често мъжете имат повече сила, повече физическа и икономическа сила - това е естествено. Но те често имат повече авторитет и стоят по-високо в йерархията от жените.“


Имат повече авторитет?! И това какво общо има с насилието над жени?! Това ли ви е проблемът – авторитетът на мъжа?! Нямате проблем с физическата или икономическата сила на мъжа, но имате проблем с неговия авторитет?! Затова ли един ваш поклонник/поклонничка издигна лозунг пред българския парламент: „Спокойно, бели хетеро мъже! Днес рушим само патриархата!“


Омразата към мъжа ли е това, което ви води?


Авторитетът на мъжа ли е това, което искате да унищожите?


Това ли е истинската ви цел?


Защото все по-ясно става, че вие не искате да издигнете жената, вие искате да принизите мъжа.
Да съсипете естествените авторитети, да преформатирате семейството, да бръкнете в основите на творението.
Бъдете сигурни, че това е амбициозно-нелепо и гарантирано неизпълнимо намерение.

 

Това не успя да го направи дори и комунизмът, дори и фашизмът.
Макар че като става дума за фашизъм, има една малко известна фраза на Бенито Мусолини, който още в началото на своя замисъл заявява:
„Фашизмът ще бъде църквата на всички ереси!“


Днешната църква на всички ереси е джендър-идеологията.

 

Това е новата религиозна система на човешкото безправие, маскирано като човешки права.
И това е голямата разлика между учението на Христос и вашето учение. Включително и в джендър-областта.


Ние, християните, подкрепяме човека в хомосексуалиста, вие, джендър-активистите, подкрепяте хомосексуалиста в човека.


Ние, християните, подкрепяме жената в лесбийката, вие, джендър-активистите подкрепяте лесбийката в жената.
Адвокати на дявола, на които – на всичко отгоре – ние, „от бившите комунистически страни“ плащаме от джоба си.

 

И по този повод нека попитаме съвсем конкретно:


Как така Вие, госпожо/господин О’Лъфлин,

си позволявате да говорите с такова презрение и с такава назидателност на народа на една суверенна европейска страна?!
България плаща всяка година над 1 милион евро членска вноска в Съвета на Европа! Ние ви плащаме на вас, а не обратното!

 

Затова вие, които се предполага да сте наши служители, как така си позволявате да ни третирате по този обиден начин, едва ли не като ваши подчинени! Как така си позволявате да влизате в ролята на господари – вие, назначени чиновници, които ние издържаме!


И като става дума за чиновници, може ли да попитаме на какво се дължи факта, че всички осем работещи във вашия отдел са жени? Осем от осем. Това не е ли обратна дискриминация? Вие, които искате жените да бъдат равнопоставени не сте счели за нужно да равнопоставите нито един мъж сред вашите подчинени. Защо?


Защото лицемерието е една от иконите в църквата на всички ереси.
Но бъдете сигурни в едно – нито ще приемем да построите вашата църква на всички ереси в България, нито ще ви позволим да разрушите ценностите на вярата в храма на нашите сърца.
Истанбулската конвенция е категорично отхвърлена от сърцата ни.

 

Източник: epicenter.bg

http://glasove.com/categories/skandalyt/news/aleksandyr-urumov-kym-bridzhit-o-lyflin-vie-ste-advokati-na-dyavola-na-kojto-nie-plashtame

ПП: Ние, народите, да им плащаме, а те да ни таковат! Така ли?...




Гласувай:
21



1. mt46 - http://glasove.com/categories/na-fokus/news/d-r-nikolaj-mihajlov-istanbulskata-konvenciya-ne-sme-obyrkani-v-prevoda-v-klopka-sme
18.01.2018 22:13

Д-р Николай Михайлов: Истанбулската конвенция - не сме объркани в превода. В клопка сме
Автор: Явор Дачков
Всички статии на автора
18.01.2018 12:07 26508 преглеждания 29 коментар/а

Принтирай
Изпрати

"Бедата на тази Конвенция, която адресира глобална драма на насилие, е, че сама съдържа латентно идеологическо насилие. Натрапват идеология дискретно и под морален шантаж. Маневрата е прикрита, но и разгадана. Съпротивата не идва по линията на мъжкия шовинизъм или дефицит на чувствителност към човешкото страдание, както твърдят, а по линия на страха за детето и отвращението от перверзното. Това е същината на скандала. Идеята да въвличат детето в ролеви игри за релативизиране на половите граници и за да му предлагат дрешки за джендърно преобличане, каквото се случва в демократичния свят, е за „простия“ човек кощунствено посегателство срещу свещеното. Тези „педагози“ са мисионери на бог Ерос в детска среда. И нека не възразяват, че това е преувеличение, фалшива новина или паническа представа, която изпреварва събития. Не е. Информирайте се какво се толерира в свободния свят и каква е тенденцията". Това казва в интервю за "Гласове" психиатърът и богослов д-р Николай Михайлов.



Д-р Николай Михайлов



- Измислен ли е скандалът за Истанбулската конвенция? Има ли в нея втори план за третия пол, както твърдят противниците й, или параноята взема връх над здравия разум, както твърдят защитниците й?



- Истанбулската конвенция е куфар с двойно дъно. Отгоре е безспорното, отдолу са допълнителните разпоредби, задълженията и контрола. Отдолу са НПО и мониториращият орган. А над всичко е идеологията. Тази Конвенция може да бъде тълкувана и по „безопасен“ начин, разсъдъчно и филологически. Понятието „джендър“ се отнася само до социалните роли на мъжа и жената, уверява г-жа Бриджит О'Лъфлин. Но Конвенцията е написана с понятиен апарат, който поема и „допълнителни“ значения.



Думата „джендър“ е хамелеон. Асоциациите с идеологията на третия пол и глобалната сексуална революция не са в главите на читателите, а в главите на писателите. Не сме объркани в превода, в клопка сме. Това е накратко впечатлението.



Конвенцията трябва да се възприема, като произведена в духа и практиката на джендърната идеология, програмните следствия и профила на изпълнителите. Хората от НПО са прогресисти. Индоктринирани и финансирани. Какъв мотив имат хората от ЛГБТ да обикалят наоколо, освен за да промотират собствен дневен ред? Специалисти по хомофобия в детските градини, училищата и старческите домове. Повсеместен хомофобски ужас.



Нашите братя и сестри с артистичната ориентация са напълно гарантирани, никой няма да им стори зло. Но не бива да разчитат на възхита. Не е реалистично. В края на краищтата, гей парадите са грозна гледка. Има нещо прекалено, агресивно публикувано.



В началото е „джендър“. Тази дума съдържа повече от „соцпол“, тя е революционен знак, призив за борба. „Джендър“ еротизира „дискурса“, думата е снобска, знак за принадлежност към либерален авангард. Тази стара феминистка парола освобождава от тегобата на „класическия“ пол и отменя стоическата, а по-късно и християнска идея за природен закон (lex naturae). За естественото, за човешката природа и човешкия род. Мъжки род и женски род. Оттук и напрегнатата дихотомия „джендър-пол“, смисловите колебания, неяснотите. Проблемът не е в превода, а в идеологията.



Теорията на радикалната еманципация от биологично фиксиран пол е трудно интелектуално упражнение, поради подривния характер и екстравагантността на идеята. Езикът на това антропологично „пророчество“ е преднамерено неясен, двусмислен и дори конспиративен. Същественото се открива в интерпретациите и в асоциативното поле. На терен нещата се проясняват.



Там програмата е ясна: релативизация на опозицията мъж – жена, полът е личен избор, хомофобията е първостепенно социално зло. Децата трябва да бъдат подготвяни за събитието на тяхната полова идентификация, чрез запознаване с „възможностите“, в дух на творческа свобода и внимателно саморазпитване. Изборът на пол е вход в зрялост. Инициация в любовната тайна.



Джудит Бътлър, която има култов статут в „джендърните среди“, нарича биологичния пол – фантазма. Полът не е анатомия, а дискурсивно произведена телесност. Радикалните еманципатори твърдят, че полът никога не е окончателен, а е флуидно състояние, перманентна възможност. Полът не е основан в природа, а в инвенция. За подобни идеи, близки до безумството, тази жена получава наградата „Адорно“, връчена в църквата "Св. Павел" във Франкфурт. Нищо случайно в избора на място. В Римляни 1гл :18–32 апостол Павел описва сексуалната перверзия като метафизически бунт и антропологическа катастрофа. Не могат да му простят .



- Защо Истанбулската конвенция е важен приоритет на европейския политически елит? Министърът на правосъдието Цецка Цачева каза, че това е основен въпрос за членството ни в ЕС.



- От устата на простодушните излита истина. Права е г-жа Цачева. Европейският политически елит има административна и жреческа власт. Брюксел е синедрион, окончателна инстанция по въпросите на вярата, управлението и дисциплината. Брюксел е колективен папа. Истанбулската конвенция е приета без гласуване от Европейския съвет, по обикновена административна процедура. Конвенцията е езотеричен акт, решение на посветени.



Още веднъж: Конвенцията е в текста, паратекста и подтекста. В „аурата“ на документа. В патоса на глобалната революционна перспектива. В либералния утопизъм и моралната самоувереност. В утопията на незавършената антропогенеза. Във враждата срещу човешката телесност. В амбицията за заличаване на унаследените стойности. С други думи, в изходните идеологически предпоставки. И накрая, но не на последно място, в платоничната ненавист към християнската традиция. Никакво преувеличение няма в тази констатация.



Неотдавна група европейски интелектуалци, между които Реми Браг, Роджър Скрутън и Ришар Легутко, публикуваха манифест, озаглавен „Европа, в която можем да вярваме“. В него призовават за секуларизация на Европейския съюз, сиреч за „отделяне на църквата от държавата“. Коя църква? Либералната. Гражданската сфера трябва да бъде свободна от идеологическа опека.



Демокрацията е рационален дебат, разноезичие и спор, а не директива. Това изискване звучи странно в страната на победилия либерализъм, но убеждението на подписалите манифеста е, че в Европа или в „псевдо Европа“ , както предпочитат да се изразяват, е в ход тотална идеологизация на обществения живот, силно наподобяваща съветската система. Тази либерална демокрация не е либерална, казват те, а конфесионална. Квазирелигиозна. „Меко“ тоталитарна (Легутко).



- Натискът от ЕС срещу корупцията в България изглежда доста по-слаб и формален от натиска за приемането на Истанбулската конвенция?



- Националният суверенитет върху елитарната корупция е практически гарантиран, при условие на отказ от суверенитет и безусловна лоялност. Корупцията е за вас, послушанието е за нас. Такава е сделката.



Истанбулската конвенция е политически документ, отказът да бъде ратифициран оспорва власт. Но в Европа нараства съпротивата срещу тази власт. На този етап България няма големи възможности за самозащита, но съпротивата е дълг. Резултатът от евентуален плебисцит е ясен: ще захвърлят документа в Перловската река и ще отрежат достъпа на НПО до децата.



Но кой ги пита хората. Клиентелизираната публичност ще бъде вдигната на крак за „защита на европейското ни членство“. Европа очаква отговорно поведение. Долу Путин.



- Насилието над жените и противодействието срещу него е въпрос от фундаментално значение за Европа и част от основните европейски ценности. Нима това не е вярно?



- Вярно е. Но е за предпочитане да не изкореняват традициите, както се заканват. В българското училище, от Рада Госпожина насам, не се е чуло да учат момчетата да бият момичетата. Какво ще изкореняват? Рада Госпожина? Вазов? Шекспир? Чуват се гласове, засега „екстремистки“, за политкоректна редакция на класически литературни произведения. Звучат в дисонанс с догматиката на либералния метатекст. Звучат еретично.



Да не бяха скрили насилието над жените в Кьолн, щом ги боли за насилието над жени. Обвиниха късите поли на момичетата. Нагонът на пришелците бил виновен, те били невинни. Либидото било под налягане и не можело да не избухне. Това разясняваше кметът на Кьолн. Дама, впрочем... Нима не е знаела за Истанбулската конвенция?



- В миналото хомосексуализмът се е приемал за болест. Сега се приема за норма и въпрос на личен и свободен избор. На какво се дължи това?



- Когато следвах медицина, хомосексуализмът се преподаваше като нагонно разстройство, в рубрика „перверзии“. Джендърната версия беше ненаучна и, така да се каже, неприлична.



Нататък, под натиска на хомосексуалното лоби в Американската психиатрична асоциация, науката по въпроса беше отменена и разстройството беше изведено от списъка на болестите. Френският постструктурализъм, Фуко, Маркузе и другите, предоставиха освобождаващата идеология.



Сега се работи по отмяна на инцестното табу и педофилията. Делото на свободата не е завършено. Предстоят чудеса. Вместо майка и баща - родител първи и родител втори. Бременен човек. Наказателно преследване за неподчинение. Безкрайност от полови идентичности. Феерично човешко същество...



- Предразсъдъците и стереотипите. Какво мислите за тях?



- От позицията на либералния релативизъм, разгадаването на това кое е предразсъдък и кое не, е невъзможно. Безсмислено е предразсъдък да обсъжда предразсъдък, освен ако арбитражът не e някаква заинтересована власт. Тогава тя решава. Властта на суверена, или просто властта, произвежда конвенционални „истини“ , според доминиращия идеологически предразсъдък, съставен по културна инерция, латентен интерес или под натиска на „просветени“ малцинства. Наивното съзнание преживява тези „истини“ като очевидности. Старият либерализъм обещаваше толерантност към всички „истини“, новият либерализъм е склонен да санкционира несъгласията. Много информативно: Ришар Легутко, философ и деец от нелегалния период на „Солидарност“, е озаглавил последната си книга: „Демонът на демокрацията: тоталитарни изкушения в свободните общества“ (2016).



- Какво мислите за вълната от обвинения в сексуални насилия, която обзе Холивуд. Има ли връзка с предмета на нашия разговор?



- Има и леко комична страна. Дамското население на Содом обявява гражданско неподчинение. Да се готви Гомор. Но генерализацията е недопустима. Сексуалното насилие над жена е травма, често с незаличими щети. Не ни е дадено да съдим, какво е ставало в акция и какво е преживяно. И какви са последствията. Продуцентът Харви Уайнстийн е клиничен пример на невъздържан нагон, хищник на неотложното наслаждение. Нарцистична бестия. Същият, като Доминик Строс-Кан, който щеше да стане президент на Франция. Сексуално разтормозеният примитив е бедствие. Да не се забравя, че Ерос и Танатос са един и същи бог.



Бедата на тази Конвенция, която адресира глобална драма на насилие, е, че сама съдържа латентно идеологическо насилие. Натрапват идеология дискретно и под морален шантаж. Маневрата е прикрита, но и разгадана. Съпротивата не идва по линията на мъжкия шовинизъм или дефицит на чувствителност към човешкото страдание, както твърдят, а по линия на страха за детето и отвращението от перверзното. Това е същината на скандала.



Идеята да въвличат детето в ролеви игри за релативизиране на половите граници и за да му предлагат дрешки за джендърно преобличане, каквото се случва в демократичния свят, е за „простия“ човек кощунствено посегателство срещу свещеното. Тези „педагози“ са мисионери на бог Ерос в детска среда. И нека не възразяват, че това е преувеличение, фалшива новина или паническа представа, която изпреварва събития. Не е. Информирайте се какво се толерира в свободния свят и каква е тенденцията. Гугъл, лични свидетелства.



- Може ли да се каже, че Истанбулската конвенция отново раздели българите на умни и красиви и глупави, неприятни и назадничави. На чия страна е истината?



- Разделиха се на Сорос и Путин. Конвенцията идва от Запад, следователно – да. Несъгласните са путинисти. Това ще е така изглежда до края на българския свят. По този въпрос съм терапевтичен нихилист. Стеснено съзнание с клиентелен интерес не се лекува.



Но този път е и по-сложно. Мнозина се възмутиха безкористно. За или против. Но несъгласните са повече. 80%. Кой ги пита, обаче...



- И накрая, какво трябва да се прави, според вас във връзка с Истанбулската конвенция?



- Трябва да се пазят децата. Фанатично.



Конвенцията има сила, защото открива фронт срещу зло. Но идеологията е опасна. НПО не внушават доверие, защото го загубиха. Най-лошото, което може да се случи, е да приемат документа с козметични поправки и да го забравят. И после следва мониторинг и просвещение. Както си знаят.



Да му мислят родителите. Авантюристите на този век.
цитирай
2. zax - След брекзита да се джендъркат, и ...
19.01.2018 02:40
След брекзита да се джендъркат където и както искат, то и сега не пеят. За 5 другоземни педераса да свикваме Велико народно събрание за нова редакция на конституцията и 'ептен да и е*ат майката нашите.... народни избраници. Не, мерси.

цитирай
3. zaw12929 - Тази глупост просто ще отпадне, ...
19.01.2018 07:45
Тази глупост просто ще отпадне, въпреки яростните назидатели и манипулирани управници.... надявам се- ОТПАДА!
цитирай
4. kvg55 - mt46,
19.01.2018 12:29
Тая кукундрела О’Лъфлин много злобна, бе! Ако в Британия мъжете малтретират жените, някои даже ги продават, у нас не е така. Това ни е наследство от социализма, когато жените бяха уважавани. И нямаше обществено призната проституция, която унижава жените най-много.
цитирай
5. nkf - Напълно съм съгласен с коментара на ...
19.01.2018 14:26
Напълно съм съгласен с коментара на Александър Урумов, както и с разсъжденията на Николай Михайлов. Конвенцията е доста коварна, наистина, защото отговаря точно на определението "дяволът е скрит в детайлите". Тази седмица, като ми остане повече свободно време мисля да нахвърлям един пост по темата, която наистина е крайно важна и опасна.
цитирай
6. mt46 - Благодаря ви за мненията! "Светът полудява прогресивно"...
19.01.2018 19:42
2. zax - След брекзита да се джендъркат, и ...
02:40
След брекзита да се джендъркат където и както искат, то и сега не пеят. За 5 другоземни педераса да свикваме Велико народно събрание за нова редакция на конституцията и 'ептен да и е*ат майката нашите.... народни избраници. Не, мерси.

цитирай

Изтрий
3. zaw12929 - Тази глупост просто ще отпадне, ...
07:45
Тази глупост просто ще отпадне, въпреки яростните назидатели и манипулирани управници.... надявам се- ОТПАДА!
цитирай

Изтрий
4. kvg55 - mt46,
12:29
Тая кукундрела О’Лъфлин много злобна, бе! Ако в Британия мъжете малтретират жените, някои даже ги продават, у нас не е така. Това ни е наследство от социализма, когато жените бяха уважавани. И нямаше обществено призната проституция, която унижава жените най-много.
цитирай

Изтрий
5. nkf - Напълно съм съгласен с коментара на ...
14:26
Напълно съм съгласен с коментара на Александър Урумов, както и с разсъжденията на Николай Михайлов. Конвенцията е доста коварна, наистина, защото отговаря точно на определението "дяволът е скрит в детайлите". Тази седмица, като ми остане повече свободно време мисля да нахвърлям един пост по темата, която наистина е крайно важна и опасна.
цитирай
7. radostinalassa - Светът се управлява от психопати - Джон Ленън
21.01.2018 09:44
Искат да наложат волята на малцинството над мнозинството.Това е либералната идеология.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19164357
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031