Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2018 19:06 - Защо България не може да се освободи от тоталитарното мислене?
Автор: mt46 Категория: Регионални   
Прочетен: 2040 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.

image

 

Жаблянов към ГЕРБ: Нарушавате Конституцията и законите

Автор: Гласове 21.02.2018 11:33


„Нарушавате Конституцията и законите, управлявате срещу волята на народа и ще платите за това. Със съжаление отбелязвам, че 28 г. от демократичното управление на България е един проспан, пропуснат период за българската десница. Период, в който тя е готова във всеки момент да се фашизира, но никога да се демократизира. Тя така и не разбра какво представлява демокрацията”. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов от парламентарната трибуна преди да бъде гласувано искането за оставката му.

 

Той заяви, че мотивите, представени от Данаил Кирилов от ГЕРБ, подписани от Цветан Цветанов, са образец на политически произвол, фактологическа слабост и политическа безпомощност.

„За първи път виждам мотиви, в които няма посочен нито един член от правилника на НС, който да касае отстраняването на председателя и зам.-председателите на парламента. Посочен е само чл. 155, който няма нищо общо с днешната дискусия”, каза Валери Жаблянов. Той бе категоричен, че всеки народен представител и всеки български гражданин може да има мнение и да се изкаже по договорите, които подписва българското правителство.

„Ръководството на Народното събрание не е единен политически орган. Аз съм представител на БСП и с нейната програма съм застанал като зам.-председател на НС, а не с вашата. Не можете да ми търсите сметка за това. На 1 февруари призовах да се почетат всички жертви на политическото насилие в България, които са факт, който не може да бъде отречен. С подобни мотиви дори и Народният съд не е работил”, категоричен бе той. 

„Народният съд е създаден във връзка с чл.37 от Търновската Конституция и с наредба-закон от 1944 г.”, припомни Жаблянов. Той цитира и публикация на в. "Таймс" от 03.03.1944 г., която заявява, че виновните за въвличането на България в Хитлеристката коалиция трябва да бъдат наказани. 

„Не можете да намерите сили да кажете, че „Луковмарш” е фашистка проява, защото до вчера го подкрепяхте и продължавате да го подкрепяте. Не сте дясноцентристка партия, а се колебаете между демокрацията и авторитаризма. Вие трябва да спрете този позор за България”, обърна се той към управляващите.   „Вие се страхувате да излезете срещу съвременните нацисти и фашисти. Вие сте носители на едни от най-реакционните идеи в Европа”, каза той.  Жаблянов добави, че се нуждаем от общи оценки за историята, демократичен консенсус  и перспектива за бъдещето. „В случая не става въпрос за зам.-председателското място. Тук е големият въпрос за българската демокрация, защото Народният съд не е създаден в България след Втората световна война. Плурализмът на мненията е в основата на демокрацията”, подчерта още той. 

„Искаме да живеем в мир и цивилизовано общество, да изповядваме демокрацията. Ние, от БСП, се водим от мнението, че да си опозиция не е недостатък”, посочи Жаблянов. Той бе категоричен, че никога, при никакви условия не бива да се връщаме към онези години и затова още през 90-те г. БСП е поставила пред българското общество като приоритет националното помирение.

„И днес ние споделяме възгледите за необходимостта от помирение и общо отношение към жертвите на политическото насилие. В основата на историческите оценки трябва да стои дистанцията на времето, стремежът към историческа истина и човешката обективност”,  категоричен бе  Валери Жаблянов. Той добави, че престъпленията към българския народ не трябва да имат давност и това е оценка на БСП. „Нито една друга партия не се е извинила на българския народ за своето поведение и грешни управленски решения. Конституцията на нашата държава от 1991 г. ми дава правото да кажа какво мисля за един или друг международен договор и моето лично мнение, за това, как трябва да изглежда българската политика. Дава ми право и да изразявам мнението на онези 1млн. български граждани, избиратели на БСП”, завърши Валери Жаблянов.

http://glasove.com/categories/skandalyt/news/zhablyanov-kym-gerb-vie-ste-nositeli-na-naj-reakcionnite-idei-na-evropejskiya-kontinent

 




Гласувай:
8



1. dimat - Защото..
22.02.2018 19:09
..не може да се освободи от робската си същност!
цитирай
2. get - Защо България не може да се осв...
22.02.2018 19:26
mt46 написа:

Защо България не може да се освободи от тоталитарното мислене?


- Защото сте ДЕЗИНФОРМАТОР ... поради ПРИСТАСТНОСТ!
цитирай
3. mt46 - http://pogled.info/bulgarski/valeri-zhablyanov-vie-se-strahuvate-da-izlezte-sreshtu-dneshnite-fashisti-i-da-otstoite-sobstvenata-si-svoboda.92683
22.02.2018 19:28
Едно от най-големите престъпления на "прехода" е липсата на демокрация...
цитирай
4. mt46 - Аз питам Стефан Цанев Аз ...
22.02.2018 21:06
Аз питам
Стефан Цанев


Аз питам:

когато сеете страх‚

за да пожънете преданост - това не е ли фашизъм?

Аз питам:

когато превръщате истината

в продажна метреса - това не е ли фашизъм?

Аз питам:

когато от думичката "свобода"

се чува само да-да-да! - това не е ли фашизъм?

Аз питам:

когато върху своите лъжи слагате

маската на всеобща мечта - това не е ли фашизъм?

Аз питам не само онези‚

които го вършат‚ но и тези‚ които мълчат!

1972
цитирай
5. get - - След като прочетох двата ти поста ... особенно ВТОРИЯ ... ?
22.02.2018 21:25
mt46 написа:
Едно от най-големите престъпления на "прехода" е липсата на демокрация...


... с толкова ПАТОС ИЗПЪЛНЕН - да ви обясня нещо?

- Трите велики СИЛИ - след ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СИ ПОДЕЛЯТ СВЕТА!
- Вече ПРЕЗ 1989 г.(поради отпадането на ТРЕТАТА ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СИЛА - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ !) - отново СИ ПОДЕЛИХА СВЕТА - официално през декември 1989 год. в срещата "на върха" - дсъстояла се на остров Малта!
До обяснявам - ОФИЦИАЛНО ТОВА СТАНА ПРЕЗ 1989 т. - НЕОФИЦИАЛНО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА, НА СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ - Започна ОЩЕ ОТ 1982 год.!
- Промяната на съществуващата СОЦИАЛНА СИСТЕМА в България ... началото БЕЛЕЖИ ОЩЕ ОТ 1982 год.! Ако това НЕ ГО ЗНАЕТЕ - питайте ДА ВИ СЕ ОБЯСНИ И ВИ ДАМ ИНФОРМАЦИЯ ПО ВЪПРОСА ... а не да препечатвате НАЙ-РАЗЛИЧНИ СЪС СЪМНИТЕЛЕН КАТО ОБЕКТИВЕН ХАРАКТЕР ПАМФЛЕТИ!
- Промяната в СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР - според ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ ВИСОКО-ДОГОВАРЯЩИ СЕ СТРАНИ ... бе оставено на ТАЗИ КОЯТО ВЛАДЕЕШЕ ДО МОМЕНТА В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ "ЛАГЕР"!
- Това следва да ОСМИСЛИТЕ - А не да препечатвате БЕЗКРИТИЧНО различни материали ПИСАНИ ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ ДА ОПРОСТАЧВАНЕ НАС ЖЕРТВИТЕ НА ТЕЗИ ПРОЦЕСИ чрез ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!
- Докато НЕ СМЕ НАЯСНО С ПРИЧИНИТЕ НА СТРАДАНИЯТА (ни) - ЛЕЧЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО (ни) Е БЕЗПРЕДМЕТНО!

- По-синтезирано и в в просто-популярен вид НЕ МОГА ДА ГО НАПИША!
- Ако ви интересуват съответно факти или други неща - по отношение ТОВА КОЕТО ОБЯСНЯВАМ - моля питайте и най-вече проверявайте ДОСТОВЕРНОСТТА НА ФАКТИТЕ и ОБЯСНЕНИЯТА КОИТО ЩЕ ВИ ДАМ ПО ВЪПРОСА!

- Ако в такъв поръдък протичат дискусиите ни - ЩЕ СА ГРАДИВНИ ... инак са не само БЕЗПРЕДМЕТНИ - а ДОРИ И ВРЕДНИ както за нас дамата - така и за четящите ни!

П.П.
Във връзка с казаното/изложеното - Чакам смислени въпроси - за да дам адекватни отговори по тези злободневни и пряко касаещи нас и обществото ни въпроси ?
цитирай
6. kvg55 - mt46,
22.02.2018 22:48
Вярно България пълзешком се фашизира.
цитирай
7. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0
23.02.2018 13:10
През 1936 – 1940 г. партията организира множество различни по мащаб стачки. През 1940 г. тя оглавява Соболевата акция в опит да извоюва приемане на предложението на Съветския съюз към България за договор за приятелство и взаимопомощ. Прогерманското правителство на Богдан Филов обаче се ориентира към съюз с Нацистка Германия и отхвърля предложението.

Има данни каква е позицията на БРП във връзка с присъединяването на България към Тристранния пакт на 1 март 1941 г. и навлизането на германски войски на българска територия. Заради това партията е обвинявана, че подкрепя хитлеристката кауза, като в подкрепа на тезата са представени доказателства.

На 22 юни 1941 г. – още същия ден след нашествието на Нацистка Германия в СССР, БРП отправя призив към народа да не сътрудничи на правителството и на германските войски. На 24 юни партията обявява курс на въоръжена борба. БРП оглавява дейността на терористичните бойни групи и партизанското движение в България, издава нелегални вестници и брошури. Тя участва в организирането на Отечествения фронт и като част от него се обявява за излизане на България от Тристранния пакт и присъединяване към антихитлеристката коалиция.
цитирай
8. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%B2%D1%8A%D0%B2_%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%
23.02.2018 13:12
На 27 септември 1940 г. в Берлин се подписва Тристранен пакт между Германия, Япония и Италия. Пактът формализира сътрудничеството на трите държави във военната област и до известна степен поделя света на сфери на влияние – Европа, Африка и Близкият изток за Германия и Италия, Източна Азия и Пасифика – за Япония. Той отправя и своеобразно предупреждение към САЩ да запазят неутралитет, за да не бъдат принудени да воюват на два фронта. След това започва масиран натиск от страна на Германия и Италия спрямо България за нейното присъединяване към Пакта. На 16 октомври 1940 година германският външен министър Рибентроп иска от София в двудневен срок да определи политиката си спрямо Пакта. На същия ден в Рим Мусолини заявява на българския посланик, че Италия очаква от България да се включи в предстоящата война срещу Гърция. В София разбират, че между Италия и Германия няма съгласуваност, което ѝ дава възможност да отхвърли и двете предложения. Два дни преди италиано-германския натиск управляващите в София са предупредени и от английския крал Джордж VI, че ако България се нареди сред противниците на Британската империя, то тя ще се превърне в театър на бойни действия. САЩ също се включват в дипломатическия натиск срещу България. След горчивите уроци на предишните войни страната избира да протака и отлага обвързването до последния възможен момент. СССР също участва активно в натиска върху България, като се стреми да придобие изключителни права в източната част на Балканите. На 12 и 13 ноември 1940 година съветският външен министър Вячеслав Молотов посещава Берлин, за да получи съгласието на Хитлер СССР да предостави на България гаранции, подобни на тези, които Германия предоставя на Румъния. Става въпрос за придобиване на съветски бази на българските пристанища и летища. Хитлер отклонява това предложение, но Молотов се опитва да постигне целите си с пряк демарш в София. В София пристига главният секретар на съветското външно министерство Аркадий Соболев, който предлага сключване на пакт за взаимопомощ и признаване на интересите на двете страни в Черноморския басейн. Предложението на Соболев и неговата мисия в страната се придружават от шумна кампания на комунистическата партия, която събира подписки в подкрепа на съветското предложение. Но правителството се опасява от преждевременното включване на страната във войната и отклонява поканата. По този начин първата офанзива за присъединяването на България към воюващите завършва с неуспех.
цитирай
9. mt46 - Първо вижте себе си!
23.02.2018 17:29
get написа:
mt46 написа:

Защо България не може да се освободи от тоталитарното мислене?


- Защото сте ДЕЗИНФОРМАТОР ... поради ПРИСТАСТНОСТ!

За разлика от вас, аз нито съм марксист или комунист, нито съм антимарксист и антикомунист. Нито съм русофил, нито съм русофоб... "Аз съм просто човек" - се казваше в една песен...
цитирай
10. mt46 - Твоите виждания са крайно субективни и манипулативни! За един историк това е недопустимо, недостойно!...
23.02.2018 17:35
get написа:
mt46 написа:
Едно от най-големите престъпления на "прехода" е липсата на демокрация...


... с толкова ПАТОС ИЗПЪЛНЕН - да ви обясня нещо?

- Трите велики СИЛИ - след ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СИ ПОДЕЛЯТ СВЕТА!
- Вече ПРЕЗ 1989 г.(поради отпадането на ТРЕТАТА ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СИЛА - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ !) - отново СИ ПОДЕЛИХА СВЕТА - официално през декември 1989 год. в срещата "на върха" - дсъстояла се на остров Малта!
До обяснявам - ОФИЦИАЛНО ТОВА СТАНА ПРЕЗ 1989 т. - НЕОФИЦИАЛНО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА, НА СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ - Започна ОЩЕ ОТ 1982 год.!
- Промяната на съществуващата СОЦИАЛНА СИСТЕМА в България ... началото БЕЛЕЖИ ОЩЕ ОТ 1982 год.! Ако това НЕ ГО ЗНАЕТЕ - питайте ДА ВИ СЕ ОБЯСНИ И ВИ ДАМ ИНФОРМАЦИЯ ПО ВЪПРОСА ... а не да препечатвате НАЙ-РАЗЛИЧНИ СЪС СЪМНИТЕЛЕН КАТО ОБЕКТИВЕН ХАРАКТЕР ПАМФЛЕТИ!
- Промяната в СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР - според ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ ВИСОКО-ДОГОВАРЯЩИ СЕ СТРАНИ ... бе оставено на ТАЗИ КОЯТО ВЛАДЕЕШЕ ДО МОМЕНТА В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ "ЛАГЕР"!
- Това следва да ОСМИСЛИТЕ - А не да препечатвате БЕЗКРИТИЧНО различни материали ПИСАНИ ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ ДА ОПРОСТАЧВАНЕ НАС ЖЕРТВИТЕ НА ТЕЗИ ПРОЦЕСИ чрез ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!
- Докато НЕ СМЕ НАЯСНО С ПРИЧИНИТЕ НА СТРАДАНИЯТА (ни) - ЛЕЧЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО (ни) Е БЕЗПРЕДМЕТНО!

- По-синтезирано и в в просто-популярен вид НЕ МОГА ДА ГО НАПИША!
- Ако ви интересуват съответно факти или други неща - по отношение ТОВА КОЕТО ОБЯСНЯВАМ - моля питайте и най-вече проверявайте ДОСТОВЕРНОСТТА НА ФАКТИТЕ и ОБЯСНЕНИЯТА КОИТО ЩЕ ВИ ДАМ ПО ВЪПРОСА!

- Ако в такъв поръдък протичат дискусиите ни - ЩЕ СА ГРАДИВНИ ... инак са не само БЕЗПРЕДМЕТНИ - а ДОРИ И ВРЕДНИ както за нас дамата - така и за четящите ни!

П.П.
Във връзка с казаното/изложеното - Чакам смислени въпроси - за да дам адекватни отговори по тези злободневни и пряко касаещи нас и обществото ни въпроси ?

цитирай
11. mt46 - Това е невярно. Или поне не бе осъществено!
23.02.2018 17:46
5. get - - След като прочетох двата ти поста ... особенно ВТОРИЯ ... ?
22.02 21:25

- Промяната в СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР - според ДОГОВОРКАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ ВИСОКО-ДОГОВАРЯЩИ СЕ СТРАНИ ... бе оставено на ТАЗИ КОЯТО ВЛАДЕЕШЕ ДО МОМЕНТА В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ "ЛАГЕР"!

Защото бившите соц държави бяха завладени постепенно от САЩ, НАТО и ЕС! У нас бе наложен американския неолиберален икономически модел... Американците измамиха руснаците, че няма да се разширяват на Изток!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156197
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031