Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2021 14:13 - Разбиха бандата на Муната - един от най-опасните бандити у нас
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

дата: 20.04.2021

Споделете !   Арестувани са двама криминални типове, които обираха жилища в регионите на Карлово и Сопот

При акция на Областната полиция в Пловдив и Кърджали и на СДВР преди дни са арестувани двама криминални типове, които обираха жилища в регионите на Карлово и Сопот.

Христо Христов, на 51 години от Враца и Драгомир Котов, на 44 години от София, са бандитите, от които през февруари пропищя Подбалкана. Христо Христов е един от най-известните касоразбивачи у нас, прякорът му е Муната. Чест герой в криминалните дописки. 

Двамата апаши са задържани непосредствено след извършена домова кражба от апартамент в Кърджали. В апартамента е проникнато чрез отключване на входната врата с използване на техническо средство. Откраднали са ръчни часовници, златни обеци, гривни със скъпоценни камъни и други бижута.

image

Муната е един от най-известните касоразбивачи у нас

В бандитите и в автомобила, с който са се придвижвали- Опел Астра, са намерени инструменти за взломяване и технически средства за отключване на входни врати. Двамата са в ареста за 72 часа, прокуратурата ще иска постоянен арест. 

До момента категорично е доказано, че Муната е извършител на 5 кражби в общините Карлово Сопот и Хисар. Освен това бандата е „работила“ на територията на цялата страна.

Припомняме, че в края на януари, както  и през целия февруари полицията в Карлово и Хисар разследва взломни кражби от домовете на бизнесмени.

Къщите на местни заможни предприемачи бяха обирани, докато собствениците са отсъствали от домовете си в Карлово и Сопот. В Хисар са влезли в къщата на заможно известно семейство, в пловдивското село Иван Вазово също са проникнали в дома на бизнесмен, докато не е имало никого. От всички обекти топ бандитите са задигали големи суми пари, злата и скъпоценности. 

Разбитата престъпна група  е извършвала чрез взлом обири на територията на цялата страна. Винаги се е наблюдавала къщата, обект на обира. Престъпниците са знаели навиците на собствениците, кога влизат, кога излизат и винаги са атакували при празни помещения. 

Паралелно с това преди малко повече от месец карловските полицаи арестуваха двама известни местни бандити. Иван Дебелия от Карлово и Васко Мацката от село Соколица са в ареста, след като проникнаха с взлом в дома на бизнесмен от Сопот, собственик на транспортна компания. Имали информация, че в дома има много пари, но не успели да ги намерят, за това задигнали само 150 лева.

Двамата местни апаши са известни фигури от карловския ъндърграунд. Вече месец те са зад решетките. Интересен факт е, че карловските бандити преди време били приятели и авери с Христо Муната и Драгомир Костов. По-обиграни обаче и с повече удари били врачанинът и софиянецът.

Вероятно свада за плячка е била причината четиримата да се изпокарат, за това, като разбрали, че бившите им другари от бандата правят удари в техния регион, Дебелия и Мацката поискали да се присъединят, но им било отказано. Така те решили да ударят бизнесмена в Сопот, но нито намерили пари, нито скоро ще успеят да излязат на свобода, коментираха пред БЛИЦ разследващи. 


www.tinyurl.com/ygoxzdy4



Тагове:   арест,   присъда,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044751
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031