Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2022 20:22 - Якутия е прародината на човечеството, а не Африка
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1247 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Якутия е прародината на човечеството. Забравената сензация на съветския учен.   Началото на тази невероятна история е поставено от Нейно Величество случайността. Беше 1982 г., в живописната местност Деринг-Юрях, което се превежда от якутски като дълбока река, разположена в близост до река Лена,. Геолози случайно откриха древно гробище с човешки останки. За щастие Приленската археологическа експедиция, ръководена от Юрий Алексеевич Мочанов и С.А. Федосеева, не беше далеч и  веднага пристигна на мястото на тази невероятна находка. Пред изумените учени се появи истински археологически Клондайк, до пет погребения от късния неолит. Най-важното е, че десетки каменни инструменти, направени от древните хора, са открити в слой почва, чиято възраст се оценява на 2,5 милиона години.   Снимка Yandex Pictures Преди това такива древни инструменти са открити само в Африка, която се счита за прародина на човечеството. Откритието на якутските учени обаче поставя под съмнение правилността на тази общоприета теория.
Версията, предложена от професор Мочанов, беше проста: териториално голямото заледяване започва от тези места, студът дава тласък на развитието и човек започва да използва първите инструменти, които са станали необходими за оцеляване в бързо променящия се свят. Във всеки случай, звучи много логично, в Африка, където можете да наберете банани и да обядвате, нямаше специални стимули да вземете каменна брадва и да се обявите за „Цар на природата“.
image


image




Студът е този, който активира, според Юрий Мочанов, процесите в човешкото тяло, давайки тласък на използването на ума. Както сега е модерно да се казва, древният човек в Якутия е бил изведен от "зоната на комфорт" от природата. За съжаление, научният свят е доста консервативен и много учени не приеха хипотезата, предложена от съветския учен. На първо място се оспорва възрастта на археологическите находки. В много отношения ситуацията беше повлияна от "независимото" изследване на американския учен Майкъл Уотърс. През 1997 г. в списание Nature той публикува работа, според която благодарение на термолуминесцентния анализ възрастта на инструментите не надвишава 270-360 хиляди години. Изглежда, че това изследване слага край на хипотезата за извънтропичната прародина на човека Юрий Алексеевич Мочанов. Не всичко обаче е толкова просто, пробите, взети от американския специалист, бяха далеч от по-голямата част от артефактите, които Юрий Алексеевич датира на 2,5 милиона години. Да, и въз основа на само едно изследване, проведено в Съединените щати, вероятно не е напълно конструктивно да се отхвърля теорията на изключителния съветски учен. Невъзможно е да не се отбележи политическият компонент в Съединените щати, където расовият проблем е доста остър, между бялото население и хората от Африка. Опит да се отнеме статута на прародина на човечеството от Африка може да доведе до нови междурасови сблъсъци. Самият Юрий Алексеевич до края на живота си не се съмнява в датирането на оръдията на труда, намерени в Диринг-Юрях. В днешно време от страна на местните археолози нараства интересът към археологическия обект в Диринг-Юрях и към теорията за извънтропичната прародина на човечеството. Обявено е възобновяването на археологическите разкопки и може би скоро отново ще чуем за Якутия като прародина на съвременния човек. Вадим Комиссаров


Тагове:   Якутия,   диринг юрях,


Гласувай:
4



1. radostinalassa - Студът е този, който активира, според Юрий Мочанов, процесите в човешкото тяло, давайки тласък на използването на ума
05.07.2022 15:32
Във всеки случай, звучи много логично, в Африка, където можете да наберете банани и да обядвате, нямаше специални стимули да вземете каменна брадва и да се обявите за „Цар на природата“.
Коко Кокошката и историка идват вероятно от Африка, където са ги сваляли млади маймуни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13253252
Постинги: 11645
Коментари: 18457
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК