Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2023 10:01 - © Духовното превъзходство на Изтока
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 4135 Коментари: 32 Гласове:
8

Последна промяна: 30.05.2023 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.05.2023г.

     В Уикипедията в статията "Университет" има списък "Най–стари университети" 
image

image
image
На първо място е Магнаурската школа в Константинопол. Магнаура или Магнавра, вероятно от латински : Magna aula – "Голяма зала" е най–висшето и престижно училище във Византийската империя, основано през 425 година. Името си получава от двореца Магнаура, в който е настанена около 855 година.

Основана е през 425 година от император Теодосий II с 31 катедри – по право, философия, медицина, аритметика, геометрия, астрономия, музика, риторика и други предмети, преподавани в 15 от тях на латински и в 16 на гръцки.
Преподавани са граматика, аритметика, геометрия, астрономия, музика, поезия, риторика, църковно и светско право, диалектика, както и двата раздела на тогавашната философия – в първоначалната степен така наречената външна философия (обхващаща античната елинска и латинска философия и поезия) и в горната степен така наречената вътрешна философия (изучаваща висшето богословие и по–специално догматиката). Неотменно е било знанието на високо ниво на гръцки, латински, еврейски и сирийски езици.
Просъществува до 15–ти век, като периодично се трансформира в частна или подчинена на църквата образователна институция. Никога не придобива официален статут на университет от типа на появилите се през XI – XII век в Западна Европа висши училища. Унищожена е през 1453 година след падането на Константинопол под турско иго, дава данни Уикипедията.
image

Магнаурската школа е вдясно в ъгъла на картата

Преподавател в школата по философия е бил Константин–Кирил Философ.

Сред изтъкнатите възпитаници на школата са Константин–Кирил Философ, Цар Симеон Велики и може би Йоан Екзарх, поп Богомил, Боян Мага, и Анастасий Библиотекар, за който подробно ще стане дума по надолу.
На трето място в списъка е Преславската книжовна школа във Велики Преслав основана през 885 година от княз Борис I в столицата Плиска. В нея е създадена кирилицата. След 893–та година Симеон I премества седалището на школата в новата българска столица Преслав.
На четвърто място в списъка е Охридската книжовна школа в старобългарския град Охрид.Създадена е в Охрид през 886 – 916 година от Климент Охридски, малко след създаването на Преславската книжовна школа. От 893 до 910 година в Охридската книжовна школа работи дошлият от Преслав Наум Преславски. Разположена е в областта Кутмичевица и с останали важни културни центрове градовете Девол, Дебърца, Главиница и Велика.
image
Свети Климент Охридски 

За Магнаурската школа, Преславската книжовна школа и Охридската книжовна школа в списъка "Най–стари университети" в скоби е добавено "не се признава в някои класации". В чии класации може да не се признава? Естествено в класациите на завистливия и егоистичен Запад. В класацията на Masters avenue.com "10–те най-стари университета в света" (The 10 Oldest Universities in the World) на първо място е поставен университетът на Ал Куарауини в град Фес, Мароко, основан през 859 година.
На второ място следва университетът Ал–Азхар в Кайро, Египет, основан през 970–та година.
След това от 3–то до 10–то място са само западноевропейски университети.
Според класацията на Masters avenue.com най–старият западноевропейски университет е Университетът на Болоня, Италия, основан чак през 1088 година.
В Италия. Там е бил центърът на Римската империя. Все нещо е останало от славното минало.
Разликата между 885–та година и 1088–ма година е 203 години. А от 425–та до 1088–ма година са изминали 663 години. През които евро–западните глави са узрявали за просветата.
Е, имат ли западноевропейците обективно основание да гледат на нас пренебрежително и  високомерно. Нямат! Отношението им към нас произтича от завистта им и егоизмът им.
А защо нямат обективно основание, им обяснява Георги Димитров в Заключителната си реч по време на Лайпцигския процес 1933–та година :
"Много по–рано от онова време, когато германският император Карл Велики говореше, че по немски той беседва само със своите коне, а германските дворяни и образовани хора пишеха само по латински и се стесняваха от немската реч, във "варварска" България Светите братя Кирил и Методий създадоха и разпространиха древнобългарската писменост. Българският народ с всички сили и с всичкото си упорство се бореше против чуждото иго. Затова аз протестирам против нападките върху българския народ. Аз нямам основание да се срамувам, че съм българин, аз се гордея, че съм син на българската работническа класа 
image
Мен ме обиждаха как ли не, това за мен е безразлично, но във връзка с мен наричаха и българския народ "див и варварски". Наричаха ме "тъмен балкански субект", "див българин". Вярно е, че българският фашизъм е див и варварски. Но българският народ, който е бил 500 години под чуждо иго, без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селячество, които се борят против фашизма за комунизъм – такъв народ не може да бъде див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам, господин Председател : в коя страна фашистите не са диваци и варвари?".
Има ли български буржоазен политик изричал подобни думи на западен политик?
В демократична страна, не в нацистка Германия. Няма такъв!
Затова Георги Димитров е Велик!
Западняците са имали историческото щастие те – Българското Царство и Византийската империя да застанат на пътя на османските турци нахлули в Европа от Мала Азия.
Можем само да предполагаме, какви духовни постижения можеше да има Югоизточна Европа, тоест Балканския полуостров, ако не беше потурчена за векове. Но сигурно е, че тук нямаше да има Света инквизиция, клади и аутодафета. Духът на народите ни не го допуска.
image
1632 година, Италианският физик, астроном и философ, считан заедно с Френсис Бейкън за основоположник на съвременния научен метод, Галилео Галилей пред Римската инквизиция
image

Гравюра – изгарянето на Джордано Бруно на кладата, 1600 година

"Анастасий Библиотекарий или Анастасий Библиотекарят (около 810 – около 878 година) е библиотекарий (буквално "библиотекар") и главен архивист на Римската църква, а също и за кратко претендент за папския престол", пише в статията на английски в Уикипедията.
"Той беше племенник на епископ Арсений от Орте (Орте е град, община, бивша католическа епископия и латинска титулярна катедра в провинция Витербо, в централната италианска област Лацио. През Средновековието градът никога не е бил седалище на феод, превръщайки се в свободна община под подеста (избираема магистратура). По–късно става част от папската държава), който изпълняваше важни поръчки като папски легат. Анастасий научава гръцки език от източноримски монаси и получава необичайно за епохата си образование, така че изглежда най–ученият църковен служител на Рим през 9–ти век", пише в статията.
А то тогава в Средна и Западна Европа светски учени служители не е имало. Грамотни – да.
Но ние говорим за нещо повече – за култура, за наука, за изкуство, за писане на произведения.
А "най–ученият църковен служител на Рим през 9–ти век" е получил образованието си в Магнаурската школа в Константинопол.
Придобил известност като "гръцкия учен".
"По време на понтификата на папа Николай I (858–867) Анастасий е бил абат на Санта Мария ин Трастевере от другата страна на Тибър. Той е бил ползван от папата по различни въпроси. Той също така е активен като писател и превежда произведения от гръцки език на латински. Сред тях е и биографията на свети Йоан Милостиви, която той посвещава на Николай I. Анастасий бива представен от Ернст Перелс (немски историк) като "писателят–призрак", който стои като автор на много папска официална кореспонденция от тези години.
Наследникът на Николай, папа Адриан II (867–872), назначава Анастасий Библиотекар за ръководител на архивите на Римската църква.
Анастасий превежда от гръцки на латински "Деянията", както на Втория Никейски събор, така и на Четвъртия събор в Константинопол, както и няколко агиографии на светци, заедно с други писания. Познаването на гръцки беше толкова необичайно по това време на Запад, че само той можеше да ревизира преводите си.
Той също така състави историческия труд "Тристранна хронография" от гръцките писания на Теофан, Никифор и Георгий Синкел и направи колекция от документи относно делата на папа Хонорий I. Запазени са няколко важни писма, написани от него.
В основните писания на Анастасий са включени коментари върху влиятелния неоплатонически философ от 6–ти век Псевдо–Дионисий Ареопагит и вероятно разказите за папите Николай I и Адриан II в Liber pontificalis (на латински : "Книгата на папите"), съществен източник за историята на първобитното християнство".
За времето наречено Ранното средновековие в Западна Европа Енциклопедия Британика пише  : "Периодът на миграция, наричан още Тъмни векове (Dark Ages) или Ранно средновековие, ранният средновековен период от западноевропейската история – по–специално времето (476 – 800 година), когато на Запад не е имало римски (или свещен римски) император или, по–общо, периодът между около 500–та и 1000–та година, който е белязан от чести войни и практически изчезване на градския живот. Името на периода се отнася до движението на така наречените варварски народи – включително хуни, готи, вандали, българи, алани, суеби и франки – в това, което е било Западната Римска империя. Терминът "тъмни векове" сега рядко се използва от историците поради ценностната преценка, която предполага. Въпреки че понякога се приема, че извлича значението си от недостига на информация за периода, по–обичайният и пейоративен смисъл на термина е за период на интелектуална тъмнина и варварство". Хе–хе–хе! – "интелектуална тъмнина и варварство". Ех, Британико, Британико!
Така де : "… когато германският император Карл Велики (747 – 814) … във "варварска" България Светите братя Кирил и Методий …".
Енциклопедия Британика потвърждава думите на Георги Димитров.
А освен Димитров им го е казал и славянинът Ян Хус (1371–1415) : О, свещена простота!
image

Ян Хус на кладата в Констанц, Германия, автор Карл Густав Хелквист

Така че, четете Паисий : "О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? … Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и се учи на своя език!". Знай чужди езици, но не пълни родния език с чужди думи.
Имаме си Паисий и примера на още много възрожденци от не толкова далечното минало.
Тирани, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне.
Няма да ни затрият простите и злобни евроколхозни бюрократи и простите безродни управници и идеологическите им подлоги.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
https://pzdnes.com/2020/03/28/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D1%81-%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0/#
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
https://www.mastersavenue.com/articles-guides/good-to-know/the-10-oldest-universities-in-the-world
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2
https://en.wikipedia.org/wiki/Anastasius_Bibliothecarius
https://www.britannica.com/topic/cardinal-Roman-Catholicism
https://www.britannica.com/event/Dark-Ages
https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=15&WorkID=94&Level=2
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%BD_%D0%A5%D1%83%D1%81



Тагове:   България,   Италия,   Джордано Бруно,   образование,   азбука,   плиска,   език,   мароко,   университет,   наука,   Болоня,   Египет,   нацистка Германия,   писменост,   Кирил и Методий,   Преслав,   старобългарски,   Паисий,   24 май,   Ян Хус,   Западна Европа,   карл велики,   Боян Мага,   Френсис Бейкън,   Римската империя,   Енциклопедия Британика,   йоан екзарх,   цар Симеон Велики,   борис i,   симеон i,   поп богомил,   анастасий библиотекар,   Магнаурска школа,   костантинопол,   Магнаурската школа в Константинопол,   император Теодосий II,   Константин–Кирил Философ,   Преславската книжовна школа във Велики Преслав,   Охридската книжовна школа в старобългарския град Охрид,   Преслав Наум Преславски,   Masters avenuecom,   Ал Куарауини в град Фес,   университетът Ал–Азхар в Кайро,   Средна и Западна Европа,   Георги Димитров в Заключителната си реч по време на Лайпцигския процес,   Българското Царство и Византийската империя,   Европа от Мала Азия,   Галилео Галилей пред Римската инквизиция,   Тъмни векове Dark Ages или Ранно средновековие,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. blagovesteliseev - ОТ изток идва светлината
24.05.2023 11:35
Така и днес от България излиза светлината за целия свят.
Българският език е свещеният език за човечеството днес и до края. Както в стария завет е бил еврейски, в новия час тот Словото се е дало на гръцки, а днес съдебното Слово за целия свят е на български.
https://slovosvetlina/?p=26066
цитирай
2. iw69 - В
24.05.2023 11:44
цялата си история западът са постъпвали като истински изроди.

Кървавата инквизиция, колониализма, завладяването на нови светове и избиването на местното население там, кладите на които са изгаряни инакомислещите, фашизма, нацизма, концентрационните лагери и тези за избиване на хора, а днес натрапчивото трансджендърство и педоманията, ...

Цялата световна извергщина винаги е идвала от Запад.
цитирай
3. fun1001 - Ти си, пример за тотална профаниада и промиване на мозъка
24.05.2023 11:53
iw69 написа:
цялата си история западът са постъпвали като истински изроди.

Кървавата инквизиция, колониализма, завладяването на нови светове и избиването на местното население, фашизма, нацизма, трансджендърството и педоманията, ...

Цялата извергщина винаги е идвала от Запад.

цитирай
4. kvg55 - До 1. blagovesteliseev
24.05.2023 14:35
Да пребъде. Амин!
цитирай
5. kvg55 - До 2. iw69
24.05.2023 14:36
Добре си го описал, така си е.
цитирай
6. kvg55 - До 3. fun1001
24.05.2023 14:38
Честит празник ма, Фуне, макар, че си скарана с езика и правописа.
цитирай
7. kirk - Преди Охридската кн. школа
24.05.2023 15:20
Презж1080 г. в Бачково - Петриционис, идват прокудените от Магнаура (закрита от имп. Ал.I Комнин) неоплатоници, начело с Йоан Итал и създават Втората Магнаура. Превеждат от лат. и гръцки - на арменски и грузински, създават оригинални гръцки теоложки-теософски ръкописи, трактати... След 20 години плодотворна книжовна и преподавателска дейност, учениците им намират топъл прием в Италия и Грузия, където основават книж. център Гелати. Последният също липсва в този манипулиран списък. Зап.европ. Ренесанс до голяма степен е породен и се базира на неоплатониците, елинофили и реформатори от Бачково! Те за първи път в историята на християнството обявяват и изписват по фрески елинските учени като светци!!! Фреските пострадват от англо- амер. бомбардировки, но са снимани и запазени!
цитирай
8. kvg55 - До 7. kirk
24.05.2023 15:53
Това го научавам за първи път от теб. Вместо да плещеш глупости и простотии, можеш да разкажеш. Ако знаеш, разкажи за Егише Чаренц. Поет, но и философ, който се е провикнал проникновено : "Ти знаеш ли, че светът е движение, в процес на вечно изменение?".
Това го прочетох в книгата "Философия в диалози" от академик Георг Брутян, която много ми помогна да овладея диалектиката като студент. Благодарение на придобитото от тази книга знание получих "Отличен" на изпита по философия и признанието на изпитващият ме асистент, че най–после разбрал същността на философските категории количество, качество и мяра.
цитирай
9. kirk - Когато се налага, слизам до нивото
24.05.2023 16:19
На простака, за да не се чувства победител и да не се окуражава!!! Недей да оценяваш личността ми, за да не оценявам твоята. Ехише Чаренц, а не Егише, ще обсъждаме друг път. Ограничавай се към темата и бъди също толкова взискателен към себе си. Кажи благодаря, защото дори не знаеше, че арменците от Бачково са обявили Асклепий за светец!!! По философия може да имаш успехи и прогрес, ако тръгнеш от Давид Непобедимия - Анхахт.
цитирай
10. kvg55 - До 9. kirk
24.05.2023 16:40
Можеше да предположиш, че не знам арменски език и името Егише съм го взел от Интернет, ама нали трябва да се правиш на велик.
Религията въобще не ме интересува. Нямам амбиции и във философията.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Краси, не му обяснявай подробно!
24.05.2023 22:43
Веднага ще навлече ризата на велик, по тази причина и като краен резултат ще ти снесе едно , непоносимо вонящо!
Няма хаир от него! Да има късмет този никаквец да го срещна, такъв ритник ще получи , че ще се озове на другата страна на Арарат !Където е правилното му място!
И какво беше ценното от посещението му? Че осветли публиката, как арменците са в основата на просвещението у нас? И на запад, тоже!
Следващата фаза на този несретник ще е , да ти осира постингите!? Редовно все едно, че има диария!
Това е типично за шизофреника, да редува пристъпи
на величие със словото, с най- долна простотия! В него, в словото!

Лека нощ!
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
24.05.2023 22:57
Много добре ми е познат. Хлопа му дъската, горкият.
цитирай
13. born - Вижда се, че не сте наясно, след като едва ли не дискутирате
25.05.2023 00:20
с великия армянин !
Не сте ли чували за арменските държавни символи ?!
Знамето : метър на метър, на което вместо герб - уста - два на два метра !
Пилонът за знамето е поне десет метра висок ! (За да не се влачи езика по земята...)
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First ARMENOLOGISTICALLY expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .

цитирай
14. zdravgr - Уважаеми kvg55
25.05.2023 00:57
Намирам две грешки в цитата на Димитров, а не съм специалист. Първо императора не е Карл Велики и второ тогава термина фашисти е меко казано неподходящ за нацисти...
цитирай
15. kvg55 - До 13. born
25.05.2023 07:26
Свети,
подадох му пръст, той ми захапа ръката.
цитирай
16. kvg55 - До 14. zdravgr
25.05.2023 07:31
Има записи на речта на Великия Георги Димитров разпространени из Интернет. Прослушай я и ще се успокоиш.
Като казваш, че "императора не е Карл Велики", трябва да кажеш, кой е. Иначе висиш като прани гащи.
И Великия Димитров не говори за нацистка Германия, а за фашистка България.
Дължиш ми 20 лева за образователния курс.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.05.2023 16:46
Има техническа грешка, но Г. Дне е историк, прав е и затова е подмината
Ще я изясня в постинг, смятам , че нямаш нищо против! Да не се спекулира
цитирай
18. kvg55 - До 17. leonleonovpom2
25.05.2023 19:17
Няма.
цитирай
19. kirk - Поп Богомил - ученик в Магнаура
25.05.2023 20:58
Нито Йоан Екзарх, нито Боян Мага, нито Анастасий Библиотекар са имали каквато и да е, минимална възможност да учат в Магнаурата, но няма да обяснявам защо, след като дъската ми хлопа. Има и друго - една научно-популярна и/или публицистична статия не може да прави подобен "впряг" между толкова отдалечени, несъвместими теми!!! Нищо, че съм луд - констатацията ми е безпощадно точна!!! Манджа с грозде, казва народът!!!
цитирай
20. kvg55 - До 19. kirk
25.05.2023 21:29
Не ми се прави на всезнаещ отворко. Ако не ти хлопаше дъската, няма да се правиш на велик, избивайки психически комплекси.
цитирай
21. kirk - Не само според мен
26.05.2023 07:23
Но и според други, по- мъдри - оценката за личността на Гьорето, както го е наричала майка му, не е чак толкова светла! Виновен е за македонизацията с тояги на българите от Горноджумайско!!!
Хайде само да внимаваш с тона и стила, за да не те вписвам и теб в списъка, наравно с баба Стефка Василева born!!!
Има си Наказателен кодекс за тия криминални изпълнения, а и самото плиткоумно съчинение е дело на Шести отдел на КДС...!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.05.2023 15:13

Говори се,че Къро бил в някакъв списък? Сега тук , се говори също за списък?
Да не би да става дума за един и същ списък?
Май ,прокуратура трябва да се информира?
цитирай
23. kvg55 - До 21. kirk
26.05.2023 15:19
Всички велики личности си имат клеветници като теб.
С твоите списъци естествено ще си избърша задника, когато ги преставиш в съда на хартиен носител. Още от социализма съм свикнал да си бърша гъза след сране с вестник.
цитирай
24. kvg55 - До 22. leonleonovpom2
26.05.2023 15:23
Ако си спомняш в началото на 90–те имаше един списък, който нарекоха "Оня списък".
Досега съм фигурирал само в списъци за раздаване на трудови възнаграждения (разплащателни ведомости).
цитирай
25. kirk - Никога не е късно да се изложиш
26.05.2023 16:53
Особено, ако носиш фамилия като Рачко Пръдлето, тоест - Говедаров, и се състезаваш със селския идиот и графоман, изкуфялата баба Льонка Кашкавалова. Ама, как само ви отива да сформирате поредното манафско ОФ, лузъри дърти... Хаааааа!!!
И запомни - правилно каза че съм всезнаещ и велик, защото сам сравняваш и сам си даваш оценка. Аз просто допълних списъка на книж. школи, а ти полудя, бе льольоооо!!!
цитирай
26. kvg55 - До 25. kirk
26.05.2023 18:27
Ей, глупако–о–о!
Фамилията ми си знае историята от 200 години насам, а откога съществува не се знае.
Ако знаеш, колко арменки е изебал прапрадядо ми по Одрин и Цариград, капа във въздуха ще хвърляш от радост. А пък, колко злато е завлякъл от тях, направил е най–хубавата за времето си къща в селото.
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.05.2023 21:34
Вой, Краси, това е подвиг! Арменец злато да даде,полът няма значение при тях, е равносилно на евреин да го загуби!?
Ашколсун на дядо ти, не си е губил времето, да слуша пееща арменска реч!
А, чакай, този пезевенк май ни хвана за слушатели?
А току що съобщиха,че във връзка с някакъв списък ДАНС го издирва?
Ятаци няма да му ставаме,дуфтата,да бяга, докато е време,защото всички знаят Кирков агентът, къде живее!
цитирай
28. kirk - От арменките е завлякъл злато
26.05.2023 22:20
Значи някакви дърти и грозни арменки са му плащали като на мъжка проститутка - така излиза, браво на дядо ти. Хубава работа е свършил, а иначе подпитай бабати, па и майка ти дали не сънувала, че я гонят некви анадолци, щото ми се струва, че са я достигнали...
А ахтополският плужек да носи много поздрави на баба си - гъркинята, със сигурност го чака... Може да занесе там и списъка и всички доноси, които е подавал!!!
цитирай
29. leonleonovpom2 - Пубелъ, тебе те чака българският ти ...
26.05.2023 23:01
Пубелъ, тебе те чака българският ти баща@
Тъпанар, ти не разбра ли бе, доносите сам си ги пишеш, за които говориш! Какво натапяш мен, в тази работа За какво да донасям, че си маймуняк ли? Всички виждат, че си такъв!
Толкова си тъп, че от другата страна правиш остър ъгъл даже!?
От Ахтопол е друг блогър, не аз!
Той проявява интерес към редки екземпляри като тебе
Да го информирам ли, къде да те намери и какви ги плещиш?
А, писах на Еди отТоронто,за адреса, твоя
Каза, ние сме отписали този мелез от нашето арменско общество, само ни излага!
Голям боклук и още по- голямо говно е! Остави го, сам ще потъне във фекалиите си!
Даже и пожарникарите няма да го спасяват!
Но ,ако настояваш , давай, да се отървем от тази твар!
цитирай
30. kvg55 - До 28. kirk
27.05.2023 11:30
Ти само предполагаш, какво може да е било, а аз знам със сигурност, какво е било : давали са мило и драго да се сдобият с деца. При дядо празно не е имало. Ти нали казваше, че прапрабаба ти била от Цариград?
цитирай
31. kvg55 - До 29. leonleonovpom2
27.05.2023 11:38
Това леке ме предизвиква да пиша простотии. Ама пък така се разтоварвам. полезен ми е.
цитирай
32. blagovesteliseev - Ако нещата се разбирам в пълнота ще е по-лесно да разберем защо България е избрана и какво следва
28.05.2023 14:12
Дали са си отвратителни и зли изначално е друга тема.
Обаче важното е следното:
Животът на земята се движи по строг план.
На определен етап от плана идва времето на Лаодикия, лаодикийската църква. Това е последната, най-съвършената църква. Това е протестантството. Поради благодатта и изобилното благословение на Бога към протестантството и държавите, в които то е доминиращо поучават небивало развитие. Затова през последните 200 - 300 години е времето на протестантската цивилизация.
В определено време Бог иска да използва църквата, представлявана от Лаодикия, но тя отказва. Затова от 1844 до 1944 г. Бог е чака да се промени, но уви - и църквата и тези народи стават все по- отвратителни на Бога.
Така започва нов етап в който след изпълнение на пророчеството в Библията за разрязването на главата - разделянето на Берлин - Бог започва да употребява България по времето на Съда. В този период Бог отхвърля Лаодикия и съответно вдига благодатта от претостантските държави, както ги наричаме - запад. Залез. Това се е случило преди 50 - 60 години и се развива постепенно. Сега държавата, цивилизацията, учението, което има Божието благоволение е България.
iw69 написа:
цялата си история западът са постъпвали като истински изроди.

Кървавата инквизиция, колониализма, завладяването на нови светове и избиването на местното население там, кладите на които са изгаряни инакомислещите, фашизма, нацизма, концентрационните лагери и тези за избиване на хора, а днес натрапчивото трансджендърство и педоманията, ...

Цялата световна извергщина винаги е идвала от Запад.

цитирай
33. kvg55 - До 32. blagovesteliseev
28.05.2023 15:39
Да.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755110
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031