Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 14:18 - Бунтът се обръща срещу банките
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2720 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2013 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Снимка: StandartNews
 
 
 
 

  www.epochtimes-bg
София.
Протестът в София се обръща срещу банките. След като освиркаха президента Росен Плевнелиев и за пореден път скандираха срещу енергийната мафия, хората насочиха гнева си към трезорите. Хиляди викаха "Не на банковото робство". Имаше и призиви да остане само БНБ.

Множеството издигна искания депутатите да имат право на най-много 2 мандата в парламента, а висшите магистрати да се избират от народа.


Протестиращите: Долу маските!

/StandartNews/ София. Над 20 хиляди души протестират в центъра на София срещу монополите и 23-годишните злоупотреби с властта. Наред с виковете "Мафия" и "Българи юнаци", хората скандират и срещу провокаторите с качулки, които се появиха на предишните митинги. "Долу маските!", зоват бунтарите, сред които има както млади, така и възрастни. Организаторите предупредиха, ако бъдат забелязани хора, които си крият лицата, хората да се отдръпнат от тях и да сигнализират полицията.

Протестиращите в столицата тръгнаха в няколко лъча, които минаха пред Министерството на икономиката, Президентството и БНБ. Сред тях, качен на бус, се появи и президентът Росен Плевнелиев. "Всички трябва да работим заедно. Благодаря ви, че ми връчихте вашите искания и ви пожелавем успех", каза държавният глава, охраняван лично от началника на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков. Множеството го освирка.

По обяд всички се събраха пред Народното събрание. Част от исканията на протестиращите са депутатите да имат право на най-много два мандата в парламента, а висшите магистрати да се избират от народа.

Половин час по-късно бунтарите се насочиха към Орлов мост и блокираха движението. На импровизирана трибуна всеки може да каже исканията си. "Долу съдебната система, НЗОК, НОИ и банките", "Цялата власт на народа", "Всички неплатени сметки за ток и парно да бъдат опростени. Без дела срещу длъжници, вън банките и ЕРП-та" - това гласят само част от отправените призиви.

Междувременно ромският квартал "Факултета" също се включи в протестите срещу ЕРП-тата. И днес, както вчера, недоволните там блокираха железопътната линия, по която минават влаковете за Гърция и магистрала "Люлин".

За всичко са виновни монополите. Даваме им два месеца срок на ЧЕЗ и другите - да свалят електромерите долу, каза лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев.




Тагове:   политика,   мафия,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19827104
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930