Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2013 15:26 - Отново ни пързалят!Юпи на Царя става служебен премиер?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
11.03.2013 · by Светът днес · in България. ·

imageПрезидентът Росен Плевнелиев e открил служебен премиер на България в чужбина. На таен обяд през уикенда държавният глава и най-доверените му хора са направили окончателния избор на министрите от служебния кабинет след совалката от срещи и преговори, съобщава “Стандарт”.

Новият стопанин на “Дондуков” 1 ще е мъж, икономист, без политическа принадлежност. Той работи от няколко години в чужбина и е добре познат и приет от Брюксел, довериха още запознати. В момента заема държавен пост в европейска държава и е прехвърлил Христовата възраст.

imageИмето му е Ради Найденов, който в момента е посланик на България в Берлин.

Кой е Ради Найденов?

Той е добре приет от хората на канцлера Ангела Меркел и е известен като професионалист в дипломатическите среди. Завършил е “Международни отношения” в УНСС. Бил е и зам.-министър на отбраната от 2001 г. до 2002 г., след което и началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски до 2005-а.  По-късно е назначен за постоянен секретар на МВнР от министър Николай Младенов на мястото на Максим Гайтанджиев. Това е най-високата imageдипломатическа позиция в министерството и има отношение към целия дипломатически корпус. Ради Найденов бе плътно зад Симеон, докато бе шеф на премиерския му кабинет. Като шеф на кабинета на Сакскобургготски той му е подготвял ежедневен брифинг от документи с обяснения на немски език. Причината била, че когато царят дошъл в България, той не бил свикнал с българския канцеларски език, който просто не разбирал. Като премиер му се е налагало да подписва купища документи и за улеснение Ради Найденов ги превеждал кратко на немски.

imageЛюбопитна подробност в биографията на премиерския съветник е, че връща оставката на Бойко Борисов като главен секретар с думите “Внимателно проучих обстоятелствата около така създалата се ситуация, в която предположенията са повече от фактите, и не намерих основания да приема оставката ви”, а Симеон Сакскобургготски както винаги собственоръчно написал с химикал  само обръщението “Драги генерал Борисов”.

imageСлед края на мандата на царя Найденов бе изпратен за посланик в Австрия. Той оглави кабинета на царя, след като Сакскобургготски изгони Стоян Ганев през 2002 г.

Дядото на Ради Найденов, който носи същите имена, е политик от БЗНС “Пладне”. От 1946 до 1962 г. е министър на правосъдието по времето на Вълко Червенков и imageТодор Живков. След това става член на президиума на Народното събрание до 1971 г.
Източник: ПИК

Просто Плевнелиев ще ни набута сравнително неизвестни но от същата камарила хора от втори ешелон!Всичко ще си остане същото и протестите ще се обезсилят,овладеят и обезмислят!Тези хора не разбраха,че никоя партия от четвърт век наясам,няма място в управлението на България!Милионерът Плевнелиев трябва да напусне президентството!Какви са тези "български" държавници,които грабят в България,изнасят навън и след свършване на мандата,напускат България или поне си създават възможности за това!?Това трябва да спре!
Н.Москов


Тагове:   мафия,   политици,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703545
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031