Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2013 16:24 - Партии, спасители или солидарност? от Съпротива март 17, 2013
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 796 Коментари: 0 Гласове:
1



 

image
За мен създаването на политически партии от протестиращите няма да донесе голям успех. Скептичен съм, защото съм чел „Приказка за стълбата„, ако някой не е – съветвам го да я прочете. На нас ни трябва гражданско общество, а не поредната политическа формация. Съжалявам да го кажа, защото може би ще разбия нечии надежди, но никой НЯМА да дойде на бял кон да ни спаси. Всеки сам трябва да се погрижи за себе си и обединени да се погрижим един за друг.

На сънуващите западен рицар на бял кон, който под звуците на „Ода на радостта“ галопира от Брюксел към София, за да раздаде правосъдие и да ни управлява – събудете се и вижте какво става в Гърция. Там ги управляват не един, а трима рицари от Запад. Никой няма да слезе от Луната, за да ни реши проблемите. Помощ от Европейския съюз не може да се очаква. От 2007 година чакаме да се намесят и да разбият корупцията, но досега освен доклади и укорителни погледи – нищо. Всеки сам трябва да си оправя батака, мили мои.

На сънуващите кървава революция – ако нахлуем в Парламента и започнем кървава саморазправа, ще ни обявят за терористи. Ще дойдат с танковете да ни „освободят“ и „покажат пътя към демокрацията“ и после ще ни „възстановяват“ с пари назаем и с условия по заема да наемаме техни фирми за „възстановяване“ на държавата. И ще забравят да си тръгнат под предлог, че обстановката е все още неспокойна, даже ако им се наложи ще гръмнат няколко бомби „от наше име“ в Лондон и Ню Йорк, за да имат повод да ни „гостуват“ 20 години. Ако не ви се вярва – оттук минава пътят на коприната (да не кажа хероина), имаме си злато, шистов газ, хубави жени, това-онова… Кой би искал да си тръгне?!

На сънуващите народна партия – аз не се съмнявам, че има безкористни хора, които вярват, че системата се променя отвътре. Такива има, слава богу! Обаче сега се роят партии на протестиращите (или поне така чета тук във фейсбук), как ще разберем кой е истински и кой менте? И освен това какво мнозинство ще имат тези партии, след като са толкова много и хората започват да се разделят вече? И най-вече хората не искат партия, а граждански БЕЗПАРТИЕН контрол над трите власти. Каква е тази наглост от страна на медии и на управлявалите до скоро да предлагат партийна организация като единствен начин за участие в политиката?! Нима народът не е суверен?! Нима аз и ти, и той, и тя, и всички останали сме безгласни букви?! От кога аз съм „мъртва душа“?! Кога се превърнах в крепостен селян, запълващ статистически данни, или избирателни списъци, без право да кажа: НЕ! Стига! Аз не искам така! Защо трябва партия, за да се съобразяват с нас? НИЕ САМИ ПО СЕБЕ СИ НЕ СМЕ ЛИ ВАЖНИ?!!!!

ЗА МЕН ИМА САМО ЕДИН ИЗХОД ОТ КРИЗАТА: ДА СЕ СЪБУДИМ И ДА ОСЪЗНАЕМ КОЛКО СМЕ СИЛНИ!

И понеже не искам да бъда голословен ще ви кажа какво всеки един от нас може да направи още днес, за да се спаси индивидуално и за да помогне на общото спасение:

Протестирайте, без да спирате. Ако нещо не ти харесва – протестирай! Ако съседът ти протестира – попитай го защо и се включи в неговите протести. Това, което е запалило къщата на съседа ви, скоро ще стигне и до твоя двор. И не очаквайте бързи резултати – протестите са игра на нерви – печели този, който последен се откаже.

Започнете да купувате само български стоки. Започнете да купувате хранителни продукти директно от производителя. Разликата ще се усети веднага, първоначално бегло, но след година-две – промяната ще е чувствителна.

Не теглете заеми за щяло и нещяло. Не теглете заеми за безсмислени неща. Не купувайте на лизинг нова техника, ако старата все още работи. Ако нещо не ви трябва спешно – спестете пари и го купете, не го взимайте на лизинг, защото го плащате двойно.

Отворете гардероба си и пребройте дрехите си. Вижте, че не сте боси и голи! Носете си старите дрехи и не харчете излишни пари (взети назаем) за парцалки!

Организирайте безплатни пазари! Аз участвах в такъв пазар и работи много добре. Организира се лесно – намирате някое помещение или на открито и обявявате във фейсбук и на място в града, че правите безплатен пазар. Всеки, който има ненужни вещи, ги носи и оставя безвъзмездно. Всеки, който си хареса някоя вещ, я взима безплатно. Останалите неща след края на базара се даряват на крайно нуждаещи се. Ние събрахме много дрехи, всеки донесе повече от това, което взе, и останалите ги дадохме на един дом за сираци.

Лишете мафията от властта й. Шепа разбойници се превърнаха в легитимна власт, защото хората се страхуват от тях. Страхопочитанието на хората ги превърна в новата аристокрация на България и им даде право да грабят и издевателстват над нас, крепостните селяни. СТИГА СТРАХ! Те са шепа хора, нищо не могат да ни направят. Следващия път, когато започнат да бият съседа, трябва всички заедно да им попречим. Защо не ходят да бият в ромската махала – защото няма да излязат живи. Но в българската махала могат да правят каквото си поискат, защото като чуем писъци, си заключваме вратите.

Лишете мафията от парите й. Мафията си пере парите и ги удвоява и утроява със законни бизнеси – всички знаем кои са те. Който купува стоки и ползва услуги от закония бизнес на мафията е съучастник в престъпленията им. Това е истината. Нека спрем да бъдем съучастници и да им финансираме империята. Нека ползваме стоките и услугите на честни хора, които се борят да останат на пазара, и са ежедневно удавяни от нелоялната конкуренция на мафиотите и от корупцията на техните послушни васали – политиците. Бойкот на всички стоки и услуги на мафиотите – от днес. За година-две ще фалират, а честните предприемачи ще вземат глътка въздух.

Борете се с корупцията всеки ден. Не давайте подкуп и не приемайте подкуп. Не се възхищавайте и не завиждайте на хора, които са си купили дипломата, книжката или службата. Това не е повод за гордост, а за срам. Превъзпитайте се и възпитайте децата си да уважават само честни хора. Не хълцайте пред богатствата на някой тарикат, защото децата ви се учат, че успех и щастие се постигат само чрез измама.

Презрете престъпника, само така ще му свалим короната!

Бъдете добри, защото това е единствения начин да бъдете щастливи! Не ми вярвате – прегърнете първия близък, който видите, и му кажете две добри думи. Запомнете как сте се почувствали. После ударете някой близък, кажете му нещо обидно и лошо. Запомнете как сте се почувствали. Е, още ли не ми вярвате?

Запомнете – трябва да се борим за оцеляване, за достоен живот и нормално общество, а не за материални ценности. Трябва ни справедливост, трябва ни здраве, трябват ни образование и култура, трябва ни чиста околна среда, а не плосък телевизор и нов телефон. Когато знаем какво ни трябва, и когато ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ ТО Е НАШЕ ПРАВО ПО ЗАКОН И МОРАЛ, тогава ще намерим и начин да го получим.

Бъдете добри, обичайте се и живейте щастливо. И разберете, че това не са само празни думи.

 

Даниел Дончев



Тагове:   политика,   протест,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804563
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930