Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2013 19:11 - СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ И СЛУЖЕБНО ПРЕЦАКАНИЯ НАРОД
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: kostas
На кой служи “служебния кабинет”?! Отказват да ревизират управлението на ГЕРБ и да посочат реалното състояние на държавата, за да не сринат имиджа на Борисов преди изборите и от страх да не отприщят още повече от народния гняв

image

Опасенията на хората, че президентът Плевнелиев не е на тяхната страна, а е марионетка на Борисов за жалост се потвърдиха. Назначеното от него правителство отказва да обяви какво е състоянието на държавата, отказва изобщо да коментира това, което заварва след подадената оставка на кабинета на ГЕРБ. 

Когато човек вземе един най-обикновен склад той първо му прави ревизия. Служебното правителство наследи цялата държава след проваления мандат на ГЕРБ и отказва да направи ревизия. Отказват да обявят пред народа какво е състоянието на държавата, да посочат конкретните проблеми, които следващото правителство ще трябва да решава като наследик на кабинета Борисов.

Ясно е, че Росен Плевнелиев е марионетка на ГЕРБ. Все пак той беше техен министър преди да стане президент. Новото правителство трябва да подготви провеждането на изборите, но и конкретно да посочи – какво е състоянието на държавата; къде положението е най-сериозно. Да посочи конкретни неща, които управлението на ГЕРБ е сторило. Това е нужно, защото след няколко месеца ще дойдат изборите и следващия кабинет трябва да бъде наясно отсега какво да очаква и къде трябва да се работи. Трябва да се посочат проблемите. Иначе новото правителство ще изгуби повече от година преди да започне да ги решава, ако ще трябва да научи за тях едва когато вече е стъпило в длъжност!

Но служебния министър отказва да направи това. Защото той е зает да прикрие далаверите на ГЕРБ, да унищожи доказателствата за наследството им, за които трябва да поемат вината си. Много е лесно почти 4г. да дирибейтваш, знаейки че най-лошото което може да стане е просто да подадеш оставка и след това никой да не ти потърси отговорност.

Реално ГЕРБ си управляват държавата, просто сега уж вече не са на власт. Пред тях остана само да подготвят провеждането на изборите, така както им изнася и да скрият истината за проваления си мандат. Сега тези функции ще изпълни служебния министър. Борисов изведнъж се скри. А бяхме свикнали да го гледаме всеки ден по телевизията, да прави изказвания или да реже лентички. Единственото, което чухме за управлението му беше “улисах се с асфалта” и започнахме вече да се надяваме на нов мандат след изборите. 

Ако служебното правителство разкрие какво вижда в момента и какво е състоянието на държавата хората ще излязат на още по-масови протести! Но макар и сега да излъгаха и поуспокоиха напрежението следващото правителство отново може да бъде принудено да подаде оставка. Защото се получава една приемственост над държава, която само сменя лицата си, но нещата не се променят, а вървят към по-лошо. Народния гняв ще се отприщи отново, когато следващия кабинет изгуби половината си мандат само за да обяснява какво е заварил след ГЕРБ и колко трудно е да се оправят дори и част от наследените проблеми. Проблеми, които наред с обичайните ще станат твърде много. 

Тъжно е че големите медии се подмазваха на властта преди тя да подаде поисканата от народа оставка. Те първи доказаха и то много отдавна, че не може да разчитаме на тях да потърсят сметка на управляващите, да посочат състоянието на държавата. Не го очаквахме и от служебния кабинет. Внесоха разни хора чужбина, за да ни замажат очите. И пак – нищо! Продължаваме порочния кръг.  И медиите, които получаваха милиони от ГЕРБ и служебния министър имат един и същи работодател. Нормално е да му правят услуги.

image

Борисов стана по-нисък от тревата, никой не му търси сметка, никой не посочва какво е станало през мандата му и така ще преполовим няколкото месеца до предстоящите избори.

alterinformation


Тагове:   политика,   мафия,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704345
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031