Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2013 15:57 - КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК?! ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО!!! Автор: balkan1 Автор: grigorsimov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 3531 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Оказва се, че всички енергоразпределителни дружества имат достъп до системните режими на електромерите си през инфрачервеният порт, предвиден за отчитане на консумацията.
По - просто казано, всички енергоразпределителни дружества имат възможност, да задават коефициент/ 1, 2…до 5 / на електромера, без да го разпломбират. С други думи, могат да го настроят така, че при реално изконсумиран от потребителя 1kW, електромера да отчете 2kW, 5kW, или колкото е коефициента.
...В една нормална държава, щеше да има орган, който да следи, това да не е възможно!!! НО НИЕ СМЕ КОЛОНИЯ !!!

Защото какво се получава в крайна сметка?!! Пускаш жалба при "идиотите" от всички енергоразпределителни дружества , че електромера ти "върти" като вентилатор и те идват, „оправят му през инфрачервения порт коефициента”, което се случва буквално за секунда, а ти после ако искаш и в лабораторията в ЦЕРН го занеси да го проверяват, дали е изправен. После съответно, становището на лабораторията е, че електромера ти е отличен и когато енергоразпределителните дружества дойдат да ти го монтират, пак го светват с "вълшебното дистанционно" и той пак започва да върти като вентилатор. Естествено ти обясняват, че на електромера явно всичко му е наред!!! Та нали преди месец е бил за проверка в лаборатория.

В една НОРМАЛНА държава, при един НОРМАЛЕН съд при условие, че доставчикът има възможност да осъществява намеса в системните настройки на електромера, би отменил всички сметки, отчетени с такъв електромер...!???????????
Мисля, че няма нужда от коментар……….
!!!!!!!!!! Споделете за да могат всички да знаят!!!!!!!!!

http://www.burgasnovinite.bg/Itinata-za-visokite-smetki-za-toka.html

МОЯТ ЕЛЕКТРОМЕР Е ПОДОБЕН НА ТОЗИ - с някаква врътка в дясно СИНЯ -
http://www.filkab.com/images/category_pics/pic_414_bg.JPG

Автор, капитанът от Българската армия, инж. Марин Мидилев


Тагове:   мафия,   Енерго,


Гласувай:
1



1. анонимен - А дали не е и така .... ?
27.03.2013 16:39
Във всяко ЕРП подбират инкасатори със силно биополе. Когато някой абонат не им харесва, доближават главите си до електромера и той за кратко време "навърта" 200-300 KWh "отгоре". А за циганските квартали избират дебели инкасаторки. Когато отчитат, те подскачат и друсат елекромерите в таблото високо на стълба и в същото време пускат силна музика от транзисторите, които носят със себе си. Така те дистанционно въздействат на електромерите, а те "надписват" в зависимост от силата на друсането и на звука !

Предлагам на обсъждане и моето виждане . :)

А сега сериозно.
Преди да се пише нещо, най-напред пишещият трябва да се запознае с устройството, функциите, експлоатацията и работата на посочения тип електромери. В противен случай се приема като казаното по телевизията от циганския барон Цветелин Кънчев. :)
цитирай
2. nikikm - Ставате
27.03.2013 17:42
1 :1.Признавам,че си много убедителен,дано да си и толкова добронамерен!Тънки работи,няма да ти пиша,но това,че крадат нагло и безочливо,ти го казвам по най-авторски начин!Сега имаме вече резонно поле за дискусия.
цитирай
3. анонимен - nikikm - С никого не се състезавам,
27.03.2013 19:56
но ме дразнят безмислиците, които някой пуска, а друг копипейства.
Когато говорим за кражба, трябва да бъдем много прецизни и точни.

"Кражба" можем да наричаме неясното и необосновано ценообразуване, което е залегнало още в първоначалните договори, подписани от "най-компетентните министри" на БСП. Причини - користно и корупционно, или безхаберие.
Компетентните органи наистина трябва най-после да се намесят и да сложат всеки дерибействал в енергетиката "на подходящото място".

Всичко останало е вследствие на :
- безхаберие и използване на пропуските в договорите от страна на ръководството на ЕРП-тата /само балъци няма да го използват / и несвоевременно разяснение при по-дълъг срок на отчитане;
- некомпетентност и грешно отчитане на електромерите от страна на инкасаторите - не много често, но се среща. Поправима грешка - за следващия период се отчита реалното показание и се доплаща до "надвзетото";
- повреди в електромерите и то от най-старите типове и марки. Там вече се иска настоятелност от страна на гражданите за компетентно решаване на действително консумираната енергия /това се случва все по-рядко след подмяната на ел.мерите/;
Всички приказки за отчитане с манипулации и "коефициенти" върху ел.мерите си е ала-бала и е за "нагнетяване на обстановката".

Основното е, че хората не са запознати с най-елементарните изисквания за икономия на консумацията на битова електроенергия и действат като разсипници. Тук си спомням времето на "соца", когато парното работеше "до дупка" за "изпълнение на плана", а ние отваряхме прозорците да топлим въздуха по улиците. Евтиния и държавата плащаше. Затова се и "осрахме".Никой не пестеше и никой днес не ни научи какво да правим сега, когато всичко се плаща.

И накрая - не мога да открия точно кой и как е подписал договорите за определяне на откупните цени от частните производители на всякаква ел.енергия и определяне на "миксовете" /от това зависи крайната цена , която плащаме/, но съм с дълбокото убеждение, че плаче/чат/ за дълъг затвор /но това става в "нормалните държави"/.
Темата е много дълга за чатене и е за диспут между специалисти, а не "писачи".
Поздрави ! :)
цитирай
4. nikikm - Приятелю,
27.03.2013 22:07
трудно се четеш,не мога да не ти призная!Има и истина някаква!Но ти тръгваш срещу целия народ,който е потърпевш!Аз съм случайна извадка на потърпевш и за това не случайно публикувам!С 200 лв.пенсия съм,а платих на мошениците сметка от 110 лв за апартамента на майка ми,която от 4-5 години не живееше там,по причина,грохнала от старост!Гледахме я със сестра ми у нас и у тях!Бях принуден да платя!А беше самоход на електромера.Изключен,сами си признаха писмено,щото нямаше как,намериха се свидетели!Втори пример.За гаража ми със месечна сметка от 40-50 лв ми написаха 335 лв.Не им я платих и срока за давност изтече!Ако знаеш какви пируети само правеха през тези години,от прикрити заплахи,безброй писма,лихви,различни цифри и пр.ще ти се завие свят!Сам си спрях тока и при същата консумация общата ми сума гараж,апартаментт,падна с 20-25 лв.Мога да ти пиша и за телефоните и за какво ли още не!На умрелите сметки плращат!Монополите в България са страшно нещо и активни участници в геноцида над българския народ!Не ми пиши,че настръхвам!Или не си наясно,или си глупак или си на тяхна страна!Хич не се сърди,няма място!Академизма запази за нормални ситуации,там има полза!Хайде!
цитирай
5. анонимен - nikikm - друже,
28.03.2013 14:25
"Трудно се чета", защото явно не си специалист по въпрос, по който аз съм добре запознат, а си обикновен гражданин, попаднал в неприятно и тежко положение. Съжалявам, но не си И единствен.
Излагаш факти, но това което пишеш е абсолютно недостатъчно за анализ и помощ.
Не става ясно електромера с една скала ли е, или с две /за отчитане на дневна и нощна консумация/ и за какъв период си платил сметката от 110 лв. - за месец, или за описаните 4-5 години. Ако е второто, защо след като не се живее в апартамента не си реагирал още първите месеци.
Платената сума от 110 лв. при примерно средна цена за квтч. от 0.14 лв. представлява общо консумирана ел.енергия от около 800 квтч.
Какво разбираш под изключен електромер - от предпазител преди електромера, или след него. Щом не се живее в апартамента непрекъснато, защо не сте изключвали от предпазител преди електромера, за да се избягва евентуален "самоход". Не си ли правил контролни засичания на електромера ? От "самоход" е абсолютно невъзможно да се "навъртят" толкова квтч. за месец.
Гаражът ти на отделен електромер ли е, и той ли е имал "самоход" ? Ако е бил изправен значи е имало консумация. Сигурен ли си, че някой не се е "прикачил" - не зная в кооперация ли живееш, или в къща само ти. Случаи на съседски кражби все още се откриват. Това и сам би могъл да провериш.
Не искам, а и при малкото което знам, нито мога да ти обясня, нито да ти противореча.
За да се получи точната картина са необходими още много въпроси и съответно отговори.
Има и неясноти : един път пишеш :"За гаража ми със месечна сметка от 40-50 лв.", а втори път : "сам си спрях тока" /кой ток -предполагам на гаража/ , а по-долу пишеш "общата ми сума гараж,апартаментт,падна с 20-25 лв. Тогава къде се "губят" другите 20-25 лв.?
Отново става ясно, че с неясни и непълни данни и то чрез "чатене" не може да се открие "относителната истина".
Поздрави !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19828795
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930