Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2013 16:50 - Идиотите от ЕК продължават гаврата с България
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1997 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Автор : Валентин Фъртунов   http://www.desant.net     Според агенция КРОСС: „Европейската комисия одобри три схеми на държавна  помощ в сектор „Животновъдство":   - Помощ за участие в Специализирана изложба по млечно говедовъдство - гр. Сливен;
- Помощ за участие в Национално говедовъдно изложение - гр. Сливен;
- Помощ за участие в киноложки изложби.

Участието в изложенията цели популяризиране постиженията и възможностите на породите говеда - Черношарена порода, Кафява порода, Монбелиард и Симентал, Българско родопско говедо, Джерсея и местни породи, както и породата кучета - Българско овчарско куче, показване на достиженията в селекцията, обогатяване на знанията и засилване на контактите в рамките на мероприятията.

Бенефициенти на помощите са малки и средни предприятия в животновъдството (земеделски производители, регистрирани по реда на Наредба №3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители), които развъждат чистопородни животни под селекционен контрол на асоциации за съответните породи животни.
Помощите се предоставят посредством субсидирани услуги от асоциациите и не може да включват директни плащания на парични суми към земеделските производители.
Достъп до помощите имат онези животновъди, които изпълняват развъдна програма за чистопородно развъждане на животните.

Схемите предвиждат финансиране до 100% от разходите за участие в изложение.
Като изискване за участие в изложенията е регистрираният земеделски производител да притежава сертификат за произход, доказващ породната принадлежност на животните.
Помощите могат да се прилагат до 31.12.2013 г.”

Коментар: Ако сте прочели до края въпросната информация, сте истински герои. Като оставим настрана брюкселския чиновнически език и скучното изложение, искам да ви попитам – какво точно разбрахте от въпросното помпозно съобщение за безценната европейска помощ за българското животновъдство!? Че на българските говедари, отглеждащи породисти добичета от цитираните породи, ще им заплатят, но само чрез асоциациите (някакви асоциации, на които вероятно ентусиазираният говедар трябва да е и член на всичкото отгоре), по половин конски вагон да си превози дамазлъка до Сливен.

Иначе, току-виж нашенци ги подкарали по Бойковите магистрали да изпонасерат всичко! Каква грижа, какво европейско обгрижване! След като ни унищожиха не само животновъдството, но и цялото селско стопанство, сега се затарексали животинките да не оцапат на Бока 130-те километра асфалти (последно ги изкараха 130, а Станишевите били 150 км). Това обаче е нищо в сравнение с третата помощ!

Тук ще отворя едно антрефиле – а бе, чоджум, тия да са не ни объркали с виентамците, хъх!? Ние, оттатък и отсам Балкана, таквози, кучешко не ядем!? Що тогаз да го отглеждаме?.. Чета пак – няма грешка – „...както и породата кучета - Българско овчарско куче”...
Какви киноложки изложби, какво българско овчарско куче в сектор „Животновъдство”, какви пет лева, божем ти! Нерде Българско родопско говеде, нерде Българско овчарско куче!
.......
Ааа, тия брюкселски даначета охранени, да не са направили темане пак на Бока!? Аз нали съм си български реотан, малко бавно загрявам – това ще да е! Боко нали стана кръстник на каракачанката, решили са ония, да му сторят себап! Не ще и дума – туй ще да е. И са отвори нова глава в сектор „Животновъдство” - „Кинология”. И сега, смятай, де що има каракачанки по българско с европейска помощ ще опикаят сливенските дувари. Зер, ще се возят безплатно в конските вагони на БДЖ-то, ако не го фалира Райков дотогава...

Еее, благодарим, поклон вам европейци за тая грамадна помощ за българския сектор „Животновъдство”, аферим! И слава богу, че не сте ни объркали с виетнамците, иначе всички трябваше да си правим пластични операции – какви виетнамци ще сме без дръпнати очички...


Тагове:   смях,   ек,   помощи,   животновъдство,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810360
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930