Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2013 18:22 - Признание, извинение и обяснение!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1846 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ща не ща,чувството ми за справедливост изисква да направя признание,да се извиня и  и да обясня някои неща!

Вчера публикувах във връзка с геноцида осъществяван вече 23 години над българският народ,твърдение,че при тези условия народът има право на въоръжена защита,което е визирано в Хартата за правата на човека!Извинявам се на Демограф,Гет и всички читатели и съблогъри,че съм ги подвел!Това го няма в Хартата !Признавам и още веднъж поднасям извинението си за грешно посочен источник!

По презумпция обаче, всеки човек върху когото се извършва посегателство,има право на  законна самоотбрана,толкова повече,когато това касае цял един народ! Т.е.принципно тезата не се отхвърля,поправката е за источника.

Аз няма да се откажа да търся това,което съм цитирал,дали не е от Декларацията за независимост на Съединените Щати или от друго място!Но в процеса на търсене попаднах на една биографична книга за Томас Джеферсън,създателят на Декларацията,в която описвайки неговвата работа по съставяне на текста за Декларацията за независимост,открих много ценни неща,за държавата,революцията,правата на хората и пр.,което по един косвен начин потвърждават това,за което се извиних.

  • Х.Аптекър казва че:”Същината на политическата философия на Декларацията-е принципът на народния суверинитет!”
  • „Всички хора са създадени и надарени от своя създател с определени и неотнимаеми права,сред които правото на живот,свобода и стремеж към щастие.За осигуряване на тези права са образувани сред хората правителства,справедливата власт на които се основава на съгласието на управляваните!Всеки път,когато някоя форма на управление нарушава този принцип,народът има право да я промени или унищожи и да създаде ново правителство,основано на такива принципи и такава организация на властта,която според мнението на народа повече от всичко,могат да допринасят за неговата безопасност и щастие!”
  • Декларацията провъзгласява народа за единствен разпоредител със своята съдба!
  • Приетият,изготвен от Джеферсън,основен закон във щата Вирджиния,провъзгласява народния суверинитет и правото на революция,разделяне на законодателната,изпълнителна и съдебна власт...
  • „..сред правата от които народът не може да бъде лишен,най-важно се оказва правото за одобрение или неодобрение на своите собствени закони;това право винаги трябва да принадлежи на цялото население.” –Препоръка на избиратели от щата Вирджиния до техни депутати при приемане на Конституцията на щата.
  • „Правителствата са републикански само дотолкова,доколкото осъществяват волята на народа!” Т.Джеферсън
  • ..”Хората се обединяват в държава,за да запазят и съхранят своите права и свободи,а не да се лишат от тях.” Т.Джеферсън 1776 г.
  • „Мненията на хората не са подчинени на гражданското правителство и не попадат под неговата юрисдикция..”  Т.Джеферсън
  • В отговор на г-жа Адамс за, „възстаналото простолюдие разрушава всички основи!”, Т.Джеферсън казва:”Духът на съпротива срещу правителството е толкова ценен,че той трябва да се поддържа,даже,ако това води до частични грешки!”

Размислите около горното оставям на вас всички!
Оставам с уважение Н.Москов




Тагове:   обяснение,   извинение,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. demograph - Няма грешка!
30.03.2013 19:29
Правото на въстание е равно с правото на самозащита! Когато някой посяга на живота ти ТРЯБВА, а не имаш право, ДА СЕ ЗАЩИТИШ! Когато някой отнема насъщния ти -трябва да се защитиш! Когато някой поругава светините ти - трябва да се защитиш! Ако някой изтребва близките ми -ще ги защитя! Ако изтребват народа ми - ще въстана!
Правото да се защитя е основно право дадено ми с раждането ми. Няма нужда някой да ми го дава..
Много ценен постинг!
цитирай
2. nikikm - Благодаря,
30.03.2013 20:41
длъжен бях!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19801851
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930