Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2013 02:00 - ГМО в България, според доклад на Уикилийкс Posted by ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1634 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            Rate This
Привържениците на ГМО са активно финансирани и подкрепяни от посолството на САЩ, пише в серия секретни документи разсекретени от  Уикилийкс

Председателя на Българската академия на науките Иван Юхновски бил основна пречка срещу приемането на свободно ГМО законодателство, според доклад (грама [06SOFIA1173]) изпратен от шарже д’афер Караянис през 2006 г. В него се пояснява, че шефът на Агробиологичния институт Атанас Атанасов казал в посолството, че г-н Юхновски се противопоставял на законодателството за приемане на ГМО като изпратил експерти в парламентарните комисии по земеделието и околната среда да се изказват против законопроекта, а са били знаели само малко за ГМО. С други думи, че не разбират от тази наука.

image

Вижте кой наложи ГМО в България, според доклад на Уикилийкс

Поддръжниците на идеята за ГМО бяха изпратили писмо до Европейската комисия, за да питат дали закона у нас е в съответствие с изискванията на европейското законодателство. Те са били подкрепяни от тогавашния зам .-министър на земеделието Светла Бъчварова. Тя беше уволнена от Бойко Борисов заради нарушения през 2011 г.

Г-н Атанасов се надява, че ако се докаже, че нашия закон не отговаря на изискванията на ЕС, това може да се превърне в най-силния коз в полза на лобистите на ГМО у нас, с който да изтъкнат пред правителството, че е належащо да се преразгледа закона за либерализация на ГМО, разкрива в доклада си Караянис.

През 2009 г. посланик Макълдауни, пише в доклад до Държавния департамент, че посолството им у нас е подкрепяно от бихотехнологичната индустрия на САЩ. Използват също и местни доверители, които са финансирани, за да проведат кампания за това колко ползи има от ГМО и финансови и стопански.

През 2010 г. правителството на Бойко Борисов прие либерализирането на ГМО за своя стратегическа цел. Но поради съпротивата на по-голямата част от обществото реши да наложи мораториум за 5 години. С това се цели ЕС да го разкритикува и да се наложи приемането на законопроекта, това е казал министър Найденов на посланик Уорлик.

На 11.02.2011 г. мин. на земеделието Мирослав Найденов се срещна с посланика на САЩ, по време, на която той призна, че въведения 5-годишен мораториум е тактически ход на правителството на Бойко Борисов да бъде приет проектозакона за либерализиране на ГМО.

Източник: Биволъ/bivol.bg

Читателите в нета правилно и с възмущение коментират политиката, която води нашето правителство и Бихотехнологичната индустрия на САЩ, която наложи ГМО в България  „Крайно опасно е членството ни в ЕС,това ще е краят на играта-изцяло внос на евтини ГМО-боклуци без информация на етикетите,изцяло вносни семена от, Монсанто, отново ГМО -хибриди и неплодовити, изцяло пръскане с пестициди и ракови заболявания, за които отново няма да има пари от фалшивата здравна каса и така докато евреите си постигнат целта-депопулация и Нов световен ред!!!”

„Незабавно България трябва да излезе от ЕС!!!”

От следните линкове може да прочетете други статии за подобни теми – първата оттук (обърнете внимание и на 4-те видео клипа) и втората – оттук (тук също вижте клиповете освен статията).




Тагове:   ГМО,   убийство,   геноцид,   боко,   нср,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800139
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930