Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2013 21:08 - Хлорирането на водата Posted by ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Хлорирането на питейната вода е друг случай на добавяне на вещества, които са вредни за човешкото здраве. Освен него, друга опасност са микроорганизмите във водата, но сега ще говорим за хлорирането. То произвежда широк диапазон от хлорни съединения с канцерогенни и други причиняващи болести свойства.

image

Неохотно, дори органите по здравеопазване днес признават, че има проблем със здравето, но те преиначават този факт, съсредоточавайки се само върху трихалометаните (THMs).Това са много малки химични съединения, състоящи се от един въглероден атом със закачени няколко хлорни или бромни атоми. Най-разпространения от тях е хлороформът (trichloromethane), който се явява канцерогенен за мишките и плъховете. Вие не можете да се защитите от THMs, който се абсорбира от кожата, ако си вземате душ или плувате в басейн с хлорирана вода. Горещият душ може да повиши нивото на THMs в кръвта 10 пъти повече от пиенето на кварта (1.14 л) хлорирана вода.

Докато много изследвания откриха връзка между хлорираната вода и вторично хлорираните продукти и увеличаване рисковете от рак, особено рак на пикочния мехур, за мен това е само върхът на айсберга. Асоциацията за борба с рака на пикочния мехур казва за THMs, че те са относително безопасни, защото се изхвърлят от организма. Аз продължавам да твърдя категорично, че главната вреда за здравето е предизвикана от хлорни съединения с дълга верига, които остават в организма.


Нивото на хлор в обработваната вода е приблизително 100 пъти повече от нивото на THMs. Няма съмнение, че хлорът се свързва с всички органични вещества, но особено с чувствителните биохимикали от типа на ненаситените масла, холестерола и витамините. Тази реакция се появява, когато храната е измита или приготвена, когато хлябът е изпечен, когато готовите плодови сокове или млякото от соя се приготвят с такава вода и те остават във вашето тяло, ако пиете хлорирана вода. Тези хлорни съединения имат дълги въглеводородни вериги и остават натрупани в организма, също както инсектицидите (ДДТ например), с които между другото са тясно свързани. Както до скоро здравните органи не допускаха, че приемането на пестициди може да доведе до здравословни проблеми, така и сега те не вярват, че тези дълги вериги хлорни съединения причиняват проблеми. Считам това за безотговорно и некомпетентно отношение, що се отнася до здравето на хората.


Всички или болшинството хлорни органични съединения, които са били тествани показали, че са вредни за здравето. Факт е също, че нашият черен дроб не е пригоден да неутрализира хлорните химикали. Разглеждането на всички тези факти заедно, води до неизбежното заключение, че хлорираната вода уврежда нашето здраве до голяма, макар и неизвестно до каква степен.


Съсредоточавайки се само върху THMs, здравните органи твърдят, че антимикробните ползи от хлорираната вода са много по-големи от опасностите за здравето и че няма друга разумна алтернатива за обезопасяването на водата. Аз категорично не съм съгласен. Аз не смятам, че водата, която причинява рак и навярно има принос за още редица хронични заболявания, е безопасна. Има хиляди водо-преработвателни заводи в Европа, които осигуряват безопасна вода без хлор, използвайки озон, ултравиолетови лъчи, мембранни филтри, бавни пясъчни филтри. Разбира се, това ще бъде първоначално по-скъпо струващо, отколкото хлорните инсталации, но намаляването на хроничните заболявания ще бъде незаменимо по-евтино за отделния индивид, а също и за обществения джоб.


В същото време трябва да се защитавате от опасностите, причинени от хлорираната вода. Ако вие живеете в място, където имате достъп до дъждовна или подземна вода добре, но ако не – то използвайте филтри или установки с обратна осмоза, за да почистите водата, която използвате за пиене и готвене, а на душа обезателно поставете филтри. Дестилираната вода се нуждае от допълнителен въглероден филтър за отстраняване на хлора и THMs. За временно използване, когато нямате достъп до тези пособия, можете да кипнете водата за кратко и след това да я приемате охладена. Също и ваната, която сте решили да вземете, можете да я напълните предварително с гореща вода и след като изчакате да се охлади до нужната температура да я използвате. Контактът на кожата с THMs не само позволява поглъщане, но и води до стареене на кожата. Можете да противодействате на това като след душа втриете в кожата си вода с намалено съдържание на йони (дейонизирана вода) или разреден разтвор на витамин С.

Автор: Walter Last



Тагове:   вода,   хлор,   геноцид,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703980
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031