Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2013 20:31 - Радан Кънев: “Протестиращите да съберат един милион лева, ако искат да бъдат представени в парламента”
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1124 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            16 Гласа

imageВ свое интервю за вестник “Сега” новият лидер на ДСБ, Радан Кънев, поиска протестиращите да съберат един милион лева, ако искат да бъдат представени в следващия парламент:

- Г-н Кънев, първо нека ви честитя избора за лидер на ДСБ. От този пост как ви изглеждат настоящите протести?

- Аз изключително много се радвам на тези протести, те бяха дълго чакани и по мое мнение трябваше да се състоят още преди три мандата, по време управлението на царя с ДПС, но както е казал народът ” По-добре късно, отколкото никога.”

- Тоест, вие подкрепяте тези протести?

- Разбира се, че ги подкрепям, кой разумен човек не ги подкрепя, още повече, че тези протести са нашият път към завръщане във властта. Тези хора се чувстват непредставени в настоящия български парламент и това е логично, там няма нито една автентична дясна партия, но ако искат да имат свое представителство в парламента, протестите няма да бъдат достатъчни като средство за постигането на тази цел.

- В какъв смисъл няма да бъдат достатъчни?

- Вижте, нека да погледнем реално на нещата. Протестиращите нямат никакъв законен начин да свалят правителството, ако то само не пожелае да подаде оставка. Да се разчита обаче на това е наивно, още повече като се има предвид наглостта и безочието, демонстрирани от БСП, ДПС и Атака с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Как очаквате такива хора да се трогнат от протестите на 10, дори 20 хиляди души и да се откажат от властта? Това е немислимо. Остават незаконните начини да бъде свалено това правителство. Такъв начин е революцията, но тя е присъща само на масите, на пролетариите и не може да се обвърже, нито пък да се възприеме и осъществи от настоящите протестиращи, за които ясно се видя, че са хора с дясно мислене, красиви, млади, интелигентни. Това са работещи хора, които си плащат сметките. Тези хора не могат да съборят правителството с революция, това би било предателство към всичко, в което вярват. Другата възможност е превратът, това вече е инструмент на буржоазната класа, но за съжаление ни липсва опит в тази насока, затова смятам този вариант за неосъществим. Остават ни законните начини и това са изборите, като единствен демократичен инструмент за постигане на целта смяна на лицата в политиката. Затова обаче са нужни пари и тук имат роля протестиращите.

- Каква точно е тяхната роля?

- Всички тези хора, които излязоха да протестират през последната седмица, тези млади, интелигентни, красиви, работещи хора, всички те трябва да отделят по сто лева, които да внесат по сметка на фондацията, която основах с помощта на моя гуру Иван Костов. Ако приемем, че на протеста има едно твърдо ядро от 10 000 човека, то ако всеки от тях отдели посочената сума, ние бихме събрали един милион и аз ви гарантирам, че ще успеем да влезем в парламента. Нека да си спомним, че именно отказът на Надежда Нейнски да отдели толкова пари и да ги вложи в общ десен проект остави хората без представителство в Парламента. Тази грешка не бива да се повтаря и мисля, че сега е много по-лесно въпросната сума да бъде събрана. Няма десен човек, за когото да не е ясно, че в политическите борби решаваща роля играят парите. С колкото повече пари разполагаме, толкова повече си гарантираме успеха при едни бъдещи избори. Затова сме открили възможност и за тези които искат да ни подкрепят, но не участват на протестите, да изпращат sms с текст “СИНЬО” на кратък номер 222, на цена 100 лева и така да ни помогнат да се върнем във властта.

- Това наистина е прекрасна идея. Всички тези красиви, млади, интелигентни, работещи хора, които си плащат сметките редовно, всички те би трябвало да могат да отделят без затруднение такава сума, още повече щом става въпрос за осъществяването на тяхното желание да бъдат парламентарно представени. Но как ще ги убедите да заложат точно на Вас, на вашата партия, нали все пак идеята е за изграждането на една нова реформаторски настроена обединена десница?

- Много добър въпрос, който ми позволява да разкрия дълбоката същност на трагедията на дясното мислене. Всички, които обичат десните ценности и идеи знаят, че основни наши постулати са конкуренцията, егоизмът и печалбата. Да се направи общ десен проект при тези основополагащи ценности е изключително трудно, тъй като изграждането на партийни структури изисква работа в екип, в общност, където трябва да обединим силите си в името на общото благо. Сами разбирате, че това е едно противоречие, което довежда до лудост нашите членове: от една страна, ние сме ярки индивидуалности, конкуриращи се помежду си, подтиквани от егоизма и стремежа към печалба, а от друга, се изисква да работим заедно в съгласие и компромиси, за да постигнем нещо, което ще бъде от полза за всеки един. Именно понеже дясното е изпълнено с ярки личности, силни индивидуалности с конкурентно и различно мислене, движени от егоизма, всеки наш опит да направим солидна обща структура е обречен на провал и, както виждате, дясното се разпадна на многобройни малки партийки със силни лидери, без електорална маса.

Ние не можем да се преборим с това, то е заложено с нашата философия, затова дясно мислещите трябва да подкрепят ДСБ с пари и да гласуват за нас на изборите, за да можем да влезем в парламента и оттам нататък да реализираме нашите идеи.

- Каква е вашата синя идея?

- Моята синя идея е да стана премиер, а защо не и лидер на ЕНП. Щом един Станишев може, защо и аз да не мога?

- Имах предвид идеята на всички вас в ДСБ или новата дясна формация, ако има такава?

- Вижте, аз ви казах, ние сме ярки индивидуалности, събрани за кратко от съдбата по пътя ни към търсенето на лично щастие. Така че, предполагам, за един синята идея е да стане депутат, за друг – министър, за трети – кмет, за четвърти – шеф на агенция и т.н. Това са строго лични неща и аз мога да отговарям само за себе си.

- Явно не ме разбирате. Каква е вашата идейна философия и с какви практически стъпки смятате да реализирате нейното осъществяване?

- Сега ви разбрах, питате какво ще предприемем в управлението на страната, когато дойдем на власт. Най-общо взето, смятаме, че на хората не трябва да се пречи да работят. Трябва да узаконим възможността хората да работят по 10, 12, 14 и кой колкото иска часа. Работният ден от 8 часа е отживелица и пречи на бизнеса. Трябва да премахнем инструмента “минимална работна заплата”, такова нещо в една пазарна икономика не може да съществува. Как така някой, чиито усилия не допринасят за изкарването на достатъчно печалба, ще получава гарантирана минимална сума за труда си? Вие знаете ли колко са 310 лв., а сега чувам, че искат да ги вдигат на 340 лв., но това е чудовищно. Как ще задължаваш който и да е работодател да изплаща тази главоломна сума на работниците си. Че на мен един лев да дам на някой ми се свиди! Като паднат тези ограничения, ще се отворят много работни места, където хората ще могат да работят дори само за едното ядене, а може да работят на две места, на едното за ядене, а на другото срещу някаква минимална сума. Данъците върху бизнеса трябва да отпаднат изцяло, а ДДС-то да стане 50% и така да се подпомогне икономиката. Въобще бизнеса трябва да бъде оставен да работи, а данъците да се прехвърлят върху готованците работници, които са лишени от предприемачески дух и лежат на плещите на работодателите си.

- Много интересна програма. И един последен въпрос: очаквате ли подкрепа от вашия бивш лидер, включително и финансова, за реализирането на новия десен проект?

- Г-н Костов  изрази недвусмислено своята морална подкрепа, но не мисля, че е сериозно и логично да очакваме финансова такава. Да не забравяме, че той е дясно мислещ човек и всяка стотинка му е скъпа. Достатъчно е това, че се оттегли и остави на нас, младите, възможност да се стремим да натрупаме състояние като неговото. Ще бъдем благодарни за всеки негов урок за това как човек може да натрупа огромно състояние на държавна служба. Трябва да ви кажа, че мнозина бизнесмени, милионери и банкери говорят с дълбока завист за неговото финансово състояние и аз се радвам, че съм имал – и се надявам, че ще продължавам да имам – възможност да черпя от неговия опит.

imagehttp://neverojatno.wordpress.com/





Тагове:   не можем без тях,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. andorey - Това е бъзик, това не е реално инт...
27.06.2013 12:39
Това е бъзик, това не е реално интервю...
цитирай
2. nikikm - Казваш
27.06.2013 21:34
ми нещо ново! Явно не съм забелязал,тю!
цитирай
3. zaw12929 - ПРЕЗ 2007 Г БСП ДАДЕ ВЛАСТТА НА КО...
27.06.2013 22:22
ПРЕЗ 2007 Г БСП ДАДЕ ВЛАСТТА НА КОСТОВ, КОИТО НАПЪЛНО СТОПИРА ПРОМИШЛЕНОСТТА, КАТО РАЗПРОДАДЕ ПРЕДПРИЯТИЯТА, ЗА ДА БЪДАТ ПРЕВЪРНАТИ В СКРАБ.ВТОРА ТАКАВА ГРЕШКА НЯМА ДА ПРАВИ ОРЕШАРСКИ.
Та на референдума видяхме, група , която бабува над ковчега на сините, който може да се вдигне само в един случай: Ако веднага подаде оставка предателят Орешарски, защото беше син

Магиите, заклинанията няма да помогнат, нито платените отряди на Бойко, който иска същото- нови избори. В които сините или ГЕРБ ще получат мандат да управляват. НЯМА ДА СТАНЕ: НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА СИНИТЕ И ТОВА СЕ ВИДЯ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ.

За пореден път сините показаха, че това е сбирщина от хора жадни за власт и кокал и го постигаха, съсипвайки държавата- благодарение на тях сме без селска икономика, където те пратиха нарочни „ликвидатори” и успяха. „Много вожд- никакъв електорат важи за тях и затова народиха 300 партийки- няма кой да гласува за сините, те са в ГЕРБ или в тези партийки. Тези от референдума го знаят, че никога няма да дигнат мъртвеца , важното е да не се развихри това правителство: да разкрие офшорните им сметки, необоснованите имоти… ЩЕ ИМ ГИ ВЗЕМАТ

Ако има нови избори в парламента ще имат депутати:

1. БСП, защото е най голямата стабилна партия- която колкото е лява, толкова и дясна, има стабилен електорат и програми, които дават растеж и колкото Орешарски управлява, по ясно ще става, че то ще изчисти бъркотиите, ще даде доходи на хората, икономически растеж. ПАНИКА ЗА СИНИТЕ ШАМАНИ, МАНИПУЛАТОРИ С МИКРОФОН

2. В „АТАКА” ще се влеят още националисти и тя може да заеме ВТОРО МЯСТО, хората милеят за България, а нейните програми го гарантират в по дълъг срок. Тук ще посоча, че.. сините нямат програма, имат само една точка- нови избори незабавно!

3. ДПС също има електорат и ще заеме мястото си за пореден път

4. ГЕРБ при нови избори ще има депутати, но на по задно място- няма да може да манипулира с бюлетини, нито да купува цигани- те, като неграмотни, няма да бъдат допуснати до гласуване-
така искат не циганите нене може неграмотници, където деца неграмотни раждат деца, опупирали социалните фондове, срещу 20-30 лева да определат кой да ни управлява.
5. Извън парламента ще са сините партийки

ЩЕ СЕ ВЪЗПРОИЗВЕДЕ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ, НО…
-ще се блокира страната с нови избори, нови милиони
- ще се докарат нови хора до запалвания от безизходица

Възможни са бунтове, при което може да станем новото Косово и тогава забогателите прекомерно сини ще запазят богатството си, защо им е държава, която да ги стряска. Те не се поколебаха да сринат икономиката, сега е ред да завършат унищожаването на България
цитирай
4. nikikm - Добре,да дойда!
27.06.2013 23:36
кажи кратко и ясно,искаш да остане орешаров ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704142
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031