Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2013 11:16 - Отворено, до Дърева (Бунтът на ситите, 18+) 29.06.2013 · by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Written by Frujin

imageПо повод публикацията на В. Дърева във вестник “Дума” (“Бунтът на ситите”) ми се дощя да и сложа оценката която заслужава и после да се мотивирам … Ето:

Февруари От както се помнят
Те прииждат към площадите мълчат из селата: отчаяни, гневни, яростни, бесни, зли, гладни, бедни, навъсени, изоставени, грабени, унижавани, мачкани, смачкани, безгласни, безвластни, мизерни, без капка надежда, без утре и днес, потресени, погнусени, презрени, ограбени от червените “лидери”.
Те извират и се крият от февруарския студ, от в своите ледени обиталища – “без рози/ и песни/ без музика и барабани/ без кларинети, тимпани, латерни, /флигорни, тромбони, тръби”.
Безпиарни и безпарични, безработни и безпрограмни, непрограмирани и негримирани, непредставени и манипулирани! “Не гении/ таланти/ протестанти/ оратори/ агитатори/ фабриканти/ въздухоплаватели/ педанти/ писатели/ генерали/ съдържатели  на локали/ музиканти/ и черносотници”, а селяни / кооператори / баби в забрадки / дядовци с трактори / турци/ българи/ цигани/  псуват кисело …  стига ни!!
А отчаянието на един народ, “затъпен/ унижен/ по-нищ и от просяк,/ останал/ без мозък/ без нерви”.
Прииждат. Мечтаят
“не за поредната променада по заледените улици, а да вдигнат грамади от гняв, и да превръщат себе си в клади.
Купчина камъни и пепел останва след тях.”

Юни
Те не се притесняват за тока и хляба. Не им пука за парното, детските, пенсиите. Те имат своята прекрасна работа и европейски заплати, те са сигурни и осигурени, лъскави и блестящи, с фамозни CV-та, с оня преуспял курикулум вите, наченат някога в тоталитарните прашните коридори на власттауниверситетите.
Те извират прииждат в юнската жега из своите офиси, бюра, дирекции, фондации, агенции и администрации, прииждат към площада с музика и барабани, с кларинети, тимпани, латерни, флигорни, тромбони, тръби, тъпани и вувузели, с ролери, скейтбордове, колела, кучета, бебета. Все гении, таланти, оратори, оператори, агитатори, фабриканти, писатели, тук-таме генерали, поети, съдържатели на локали, музиканти, програмисти, артисти и всякакви пиар специалисти.
Те идват за своя пореден купонпротест, за своята весела променада из софийските улици – едно празнично неспирно шествие с дечица на рамо (да свалят комуняги мафии от малки), една разходкачица на с любимото куче, малко много рисунки по асфалта, после – мощно свиркане, после химна, малко хорца, малко ръченици, тук прехвръкне камъчек, там пльокне яйчице, ето, слънцето се претъркулнало, станало хладно, сенчесто, време приятно за един тегел по стъргалото на протеста – състудент ще срещнеш, с приятели ще побъбриш, срещу червените всякакви боклуци. ще повикаш, ей тъй, Да ти се отпусне душата!
Медиите преливат от умиление, задавят се от възторг, сини червени динозаври хлипат от щастие ужас в крупен план статии, репортерките са тъй вдъхновени, сякаш защото отново са пипнали Борисов по бицепсаОрешарски в измама!…

Слаб (2) !!!

***

(До левите, 3+) Приятели! Да, … аз съм десен, но ви наричам така, защото съм убеден че мнозина от вас, хората с леви убеждения, сте достойни и морални хора. Убеден съм, че вие също протестирате, защото чувството ви за достойнство е смъртно ранено. Някой ден, някога, бих се радвал ВИЕ да сте левицата, достоен и честен опонент, партньор в общия проект “Наша България”. Но дотогава, .. дотогава имаме работа! Всички заедно, да изметем боклука от парламента и от партийните върхушки! А сега, дори и да ви нараня, моля ви, отстъпете встрани и ми позволете да кажа нещо на г-жа Дърева…

(До Дърева, 18+) Дърева, … Наистина ли не проумяваш какво се случва? Не схващаш ли, че на целия народ му писна от мафията, която вие създадохте и после размножихте като зараза? Не разбираш ли, че за 50 години, унищожихте морала в едно цяло общество, започвайки с “народния” съд, избивайки наред и заравяйки в пръстта лекари/учени/професори/художници/поети/предприемачи/генерали/банкери/министри/депутати .. цвета на нацията? “Всички са маскари, а особено богатите” – това повтаряхте 50 години и сега има резултат. Сега всички са “виновни, до доказване на противното”. Но това ви застигна и вас!

imageВсъщност момент, какво казваш с безумно злобната си статия? Че хората с добри заплати нямат право да протестират ли? Че ако не взривяваме църкви и няма стотици убити и ранени (както правихте вие!), значи това е веселка променада ли? Това ли твърдиш? Че след като имаме хляб трябва да мълчим? НЕ! Не сте познали! Искаш да ни спреш? Мислиш, че можеш? Искаш да ни разделиш? На бедни и богати, сини и червени, млади и стари? Неее … Вперила отровен поглед в дечицата на протеста, си пропуснала да забележиш как един човек със очила държи табелка:

ВИЕ СТЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР,
НИЕ СМЕ ЕДИН ДО ДРУГ !!!

(18+) Дърева, … напрягам се, чета. Но чувам само съскане и хриптене. Какво казваш? Че не ни пука за бедните хора? За хората из селата? Онези които ВИЕ заробихте? Селата … малките градове. За ТЯХ се борим, Дърева. Защото ако не се борим ние, скоро цяла България ще е такава. Защото селата и малките градове са идеален пример за какво се случва когато олигархията победи.

Две фабрики. Едната на кмета, другата на брат му. Дискотеката на местната мутра (син на кмета). Землището. Изкупено на безценица от бившите ТКЗС-ари. И бай Иван, който как да протестира?? Пред кого да протестира? Нали на другия ден е без работа, уволнен и изхвърлен от тлъстия червен общински съветник. Не ги ли знаеш тия неща Дърева? Защо не отделиш малко от самотните си нощи, и не се разходиш из северна България? Там където владеете, където “левицата” е всичко, където един глас струва кофичка кисело мляко?

(18+) Ти си нагла, г-жа Дърева! Какво си си мислила докато олигавено джвакаше стихове на Гео Милев? Че защитаваш онеправданите ли? Ела ги защити с нас – на протеста! ТИ, беше ли на протеста?? Не, не мисля .. ти не понасяш децата и тебеширите. Ти не понасяш музиката, гениите, пиарите, администраторите, генералите, поетите. Ти ги мразиш Дърева. Не ме интересува колко хиляди статии имаш и къде .. отвратен съм от теб и мен ако питаш, не е трябвало изобщо да почваш да пишеш! В момента, в който може би се решава бъдещето на този народ, ти имаш наглостта да си играеш с нещастието на бедните хора? Ти си позволяваш дори да говориш за онези които изгоряха в отчаянието си? ТИ?!

ТИ ЕДИНСТВЕНО МОЖЕШ ДА МЪЛЧИШ ..

… или да питаш защо не ти говоря на “Вие” …

Източник: http://www.frujin.com/?p=204




Тагове:   касапите плачат,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19791512
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930