Image: FastFoodHealth.org via Babble.com |
Ако обичате хамбургери, картофи фри, хот-дог и др., трябва да знаете, че специалисти по храненето ги наричат "нечиста храна", която променя строежа на човешкия организъм. Това черно дело извършва една от основните съставки във фастфуда – мастните киселини. На първо време можете да получите колит и гастрит.
Мастните киселини се съдържат в големи количества в храната на днешния човек. Но най-много се съдържат във фастфуда. Американски диетолози изследваха съдържанието на наситени мастни киселини в най-популярните коктейли и храни в МакДоналдс и Dunkin" Donuts. Резултатите се оказаха шокиращи.
Например шоколадовият коктейл Triple Thick от МакДоналдс е дори по-калоричен от популярните биг-мак и роял-чизбургери – той съдържа 1160 килокалории. За жени със средно телосложение това е почти дневната норма от калории. В хот-дога, омлета и кашкавала в Dunkin" Donuts се съдържат 690 калории, което е около една трета от калоричността в менюто на възрастен човек. Мазнините там са повече отколкото в прочутите понички на веригата заведения, а съдържанието на натрия стига до максимално допустимата норма за един ден. Освен това тези мазнини не са от месото, а от най-вредните сосове и майонези, с които се подправят храните от веригите за бързо хранене.
Учени от Университета в Чикаго изясниха как мастните киселини разрушават имунната система и предизвикват възпаления в стомашно-чревния тракт (колит и гастрит). Най-опасни са животинските мазнини, които се съдържат в месните продукти, кравето масло и пр. Излишъкът от животински мазнини нарушава баланса в стомашно-чревния тракт, чревната микрофлора и позволява да се размножават едни микроби, а потиска други.
В експеримент учените хранили гризачи основно с наситени мастни киселини. Животните три пъти по-често развивали колит, в сравнение с групата, която не била хранена с този вид мазнини.
На следващия етап от експеримента учените разбрали кои именно микроби се активизират при мазното меню. Ако в храната има малко наситени мазнини, микробът Bilophila wadsworthia присъства в малки количества в червата. Ако човек употребява много наситени мастни киселини, броят на микробите нараства и се развива гастрит, възпаление на апендикса и други възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт.
С една дума, тези заболявания се появяват в резултат от фаст-фудовото хранене с повишено съдържание на наситени мастни киселини.
След един месец хранене с фастфуд, човек увеличава теглото си и започва да се чувства некомфортно, повишава се холестеринът му, тъй като в заведенията за бързо хранене количеството плодове и зеленчуци е минимално. В резултат на това мозъкът започва да работи зле, нарушава се обмяната на веществата. При липсата на физически натоварвания и обездвижване процесът се задълбочава. Освен това човек свиква лесна с определена храна от заведенията за бързо хранене, с определено вкусово съчетание, и нормалната храна му се струва безвкусна. /rasper-bg.com/
„Грийнпийс“ пусна черен списък с отровни...
ГРИЙНПИЙС ПУСНА ЧЕРЕН СПИСЪК С ОТРОВНИ Х...
Ха наляво, ха надясно ... Автор: dedenze
Мой коментар под публикацията на antikom...
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. tota
12. getmans1
13. stela50
14. deathmetalverses
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. bojil
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata