Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2013 18:31 - Порочна система Автор: kostas
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
1



Фондацията на Джордж Сорос “Отворено общество” е основен проводник на неолибералните цели в България. Стъпва у нас веднага след промените през 1989 г. по покана на първото правителство на Андрей Луканов. Луканов кани “нашите експерти” на прехода от САЩ, пристигат между другите и Ричард Ран и Роналд Ът, които помагат за създаването на “План за преход”. Националната стратегия „Ран-Ът“ или планът „Ран-Ът“, е план за преход към пазарна икономика, изготвен в рамките на 6 месеца от Националната търговска камара на САЩ. Между чуждестранните “експерти” са и наши такива. Българската група в работните им срещи е била ръководена от проф. Иван Ангелов (икономически съветник на правителството).

image

Андрей Луканов

В тази група влизат:

Димитър Шопов — заместник-председател на Комитета по труда и социалното осигуряване;
Иван Ангелов — старши икономически съветник на министър-председателя;
Илия Георгиев — Икономически институт на БАН;
Лилия Каракашева — главен директор в Министерството на външноикономическите връзки;
Милчо Стоименов — ВИИ „Карл Маркс“;
Огнян Панов — директор на Института по държавно и стопанско управление;
Стефан Стоилов — министър на икономическата реформа;
Тодор Вълчев — Икономически институт на БАН,

както и икономистите:

Атанас Папаризов — генерален директор в Министерството на външноикономическите връзки;
Боян Славейков — Икономически институт на БАН;
Валери Борисов — икономически съветник в Министерството на икономиката и планирането;
Венцислав Антонов — ВИИ „Карл Маркс“;
Венцислав Димитров — Икономически институт на БАН;
д-р Генчо Димов — старши икономист в Министерството на външноикономическите връзки;
Георги Панков — заместник-министър на икономическата реформа;
д-р Димитър Иванов — Икономически институт на БАН;
Димитър Костов — заместник-министър на финансите;
Емил Хърсев — ВИИ „Карл Маркс“;
д-р Иван Костов — ВМЕИ „Ленин“;

Яна Костова дъщерята на Иван Костов след това е в ръководството на друг мозъчен тръст Институтът за пазарна икономика (ИПИ) – погледнете им партньорите, справка за принадлежност.

image

Иван Костов с дъщеря си Яна

д-р Иван Пушкаров — Икономически институт на БАН;
д-р Найден Найденов — заместник-министър на икономиката и планирането;
д-р Невяна Кръстева — научен сътрудник в Министерството на външноикономическите връзки;
д-р Никола Гълъбов — Икономически институт на БАН;
д-р Огнян Пишев — старши икономически съветник на президента;
Румен Аврамов — Икономически институт на БАН;
д-р Румен Георгиев — генерален директор на „Минералбанк“
Стою Дулев — заместник-министър на икономиката и планирането;
Татяна Хубенова — Икономически институт на БАН;
Христина Вучева

image

Ричард Ран и основателят на ИПИ Красен Станчев, София 1 октомври 2008 година.

И така след приемането на планът започва “преходът”. Само през първите 5 години на “прехода” държавата е подпомогнала фондацията на Сорос с повече от 42 млн. лева. Появяват се мутрите, създават се партиите и общо взето ви е известно на не забравилите дивият американски екшън, в който живяхме, и който още има остатъци и днес.

Отворено общество финансира Български хелзинкски комитет (БХК). БХК също е финансирана от Фондация Оук, Фондация Лион Ливай, Фонд Джърман Маршал, Американската агенция за международно развитие USAID, Демократична комисия към посолството на САЩ-София, Уестминстърската фондация за демокрация и др. БХК също раздават на своите наградите “Човек на годината”:

Човек на годината 2012 – Гневни Млади Хора

Човек на годината 2011 – Асен Генов

 

Човек на годината 2011 – Антоанета Цонева

Човек на годината 2012 – Биволъ

Човек на годината 2011 – Атанас Чобанов

Човек на годината 2012 – Тома Белев

Това са само някои от героите на днешните “революции”.

Прочетете и:

Биволчетата по бели гащи

Фондацията Америка за България е наследник на програмата на USAID за България. Финансира проекти за “демокрация”, “прозрачност” и “гражданско общество”. Според информацията от сайта на USAID тя е “независима агенция на федералното правителство, която е под цялостното ръководство на Държавния секретар”. USAID са прогонени от редица държави заради намеса във вътрешните работи, разпалване на етнически конфликти и др. все вредни за всяка държава неща.

Ево Моралес изгони хората на USAID от Боливия Москва спира USAID Руската полиция масово проверява неправителствени организации

Фондация “Америка за България” отделя 3 млн. лева за да финансира “Икономедиа” (Иво Прокопиев). А срещу тези заплащания “Капитал” и “Дневник” популяризират инициативи и кръгове близки до фондацията и прокарват политиките и. Собственика на “Икономедия” Иво Прокопиев осигурява медийна платформа, която да достави съобщенията, анализите, политиките на НПО, прехранващи се от нестабилност и очерняне на страната ни. Вестниците му са част от тази мрежа, работят като нейна трибуна и получават финансиране от същите източници.

image

Иво Прокопиев

image

Бойко Борисов и Иво Прокопиев

Основна фигура в Центърът за либерални стратегии е Иван Кръстев. Финансира се от Фонд “Джърман Маршал”, Европейска инициатива за стабилност, Европейски съвет за външна политика, Отворено общество. Когато Иван Кръстев говори по телевизията се представя като обикновен политолог, а не като създател и шеф на мозъчен тръст. Така е с повечето български НПО, финансирани от чужбина-имената на организациите остават в сянка, а техните говорители се представят за “експерти”, независими “граждани” и “безпристрастни интелектуалци”.

image

Иван Кръстев

По идея на Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов и Александър Божков стартира проектът „Типинг пойнт“. Фондацията/групата “Типинг пойнт” се занимава с политическо инженерство и налагане на икономическа политика на зависимост на България. Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас. Чрез лобирането на “Типинг пойнт” в правителството на Бойко Борисов попаднаха четирима министри – Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Дори самият Бойко Борисов е интимен и бизнес партньор на Цветелина Бориславова. Бойко Борисов и партията ГЕРБ са проводник на политиката на Световната банка, те номинираха Росен Плевнелиев и осигуриха избирането му.

image

Учредители на фондация “Типинг пойнт”

Проектът „Типинг пойнт“ image

Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева

От ГЕРБ номинираха и Кристалина Георгиева за еврокомисар. Според някои хора Кристалина Георгиева е определяна като следващ премиер при евентуалното сваляне на сегашния премиер Пламен Орешарски. Тя е кадър на “Световната банка”, лансирана с цел провеждане на политиките на банката, близка с Росен Плевнелиев. Първата среща на новия президент беше с нея. Водовъртежът продължава – Юлиана Плевнелиева, жената на президента е дългогодишен управленски кадър на “Икономедиа”, последно и сред протестиращите. Росен Плевнелиев е близък приятел и бизнес партньор на Иво Прокопиев, използва медиите му за трибуна на политиката си. Плевнелиев легитимира дейността на Фондация “Америка за България” като награждава Франк Бауер с орден. Президента е част от политическото инженерство на “Типинг пойнт”.

image

Юлиана Плевнелиева на протест

image

Част от кръга „Капитал“, отляво надясно: Росен Плевнелиев, Илиан Василев, Иво Прокопиев.

Както може да се нарекат “гнидите на тръстовете” или най-долната отайка на мрежата им, основателите на “Гневни млади хора“, “Фондация 14-ти януари” и др., едни от администраторите на #ДАНСwithme, Асен Генов със сътрудника си Константин Павлов – Комитата, са платени от “Тръст за гражданско общество“, “Институт за развитие на публичната среда” и от Институт “Отворено общество”. Другата активистка и най яростен критик на сегашното правителство, Антоанета Цонева, близки приятели с Асен Генов, е спонсорирана от Фондация “Америка за България” и от “Тръст за гражданско общество”. Тя също е и доближена до президента Росен Плевнелиев. Те сега се провъзгласяват за организатори, говорители и представители на протестите и протестиращите.

image

Асен Генов и Антоанета Цонева

В същото време, докато защитниците на тези от протестите подскачат нервно крещейки, че който дръзне да оплюе тази мрежа е моментално наричан “комунист”, “червен”, “Пеевски” или просто ченге, нека ви обясним, че докато си протестирате те също се занимават и от другата страна на “монетата”. Явно топлата връзка на БСП със западните неолиберални тръстове не е от вчера. Изглежда никога не се е губила още от времето, когато Луканов даваше милиони държавна субсидия на соросовата фондация.

image

Иво Прокопиев и Пламен Орешарски

image

Иван Кръстев, Иво Прокопиев и Сергей Станишев

imageimage

Същите и подобни на тях “експерти” от “прехода” са постоянно до властта на пост, независимо кой е на власт. Не забравяйте, че това е тяхната игра. Разграничете се от тях.

image

 

anonybulgaria.wordpress.com/



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703584
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031