Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2013 17:53 - Виновният Октай и невинният Доган от Иво Сиромахов https://www.bivol.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Петък, 30 Август 2013 07:17 3515 посещения

image

Снимка: Кадър на БНТ

19 януари 2013. В една от залите на НДК тече вял конгрес на ДПС. На трибуната е лидерът на партията – Ахмед Доган. Чете доклад. Делегатите се разсейват, писнало им е от едни и същи клишета и баналности, които се изговарят на всяка партийна сбирка.

В този момент едър млад мъж внезапно хуква към сцената и опира пистолет в слепоочието на Доган. Оръжието засича. Мъжът се опитва да презареди, но в този момент охраната го поваля на земята. Освирепели делегати скачат върху съборения мъж и го ритат безмилостно в главата. Разкъсват дрехите му.

По-късно става ясно, че покушението срещу партийния лидер е било фалшиво. Пистолетът е газов и с него можеш да убиеш човек само ако го налагаш продължително с дръжката по главата. Пред следователите Октай разказва, че не е искал да убива Доган. Искал е да протестира срещу порочната политическа система. Да покаже, че има хора, които не желаят да търпят безобразията. Да стресне партийните вождове.

Политиците обаче са на друго мнение. Всички в хор твърдят, че това е атентат, опит за убийство и тежко посегателство срещу демокрацията.

Седем месеца по-късно Октай стои в килията си и чака присъда. Обвинен е в ОПИТ ЗА УБИЙСТВО и законът предвижда от 15 до 20 години затвор.

Срещу онези, които брутално пребиха Октай пред камерите на всички телевизии не е повдигнато обвинение. По случая софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ. Въпреки че телевизиите показаха лицата им, а вестниците посочиха на снимката имената на биячите и какви постове заемат в партията.

Но седем месеца по-късно прокуратурата продължава да твърди, че биячите са неизвестни. Щом прокуратурата казва, че е така, сигурно е така. Все пак сме правова държава, нали.

17 октомври 2008. В така наречените "сараи" на Доган в квартал Бояна е открит прострелян началникът на политическия му кабинет Ахмед Емин. Няколко месеца по-късно разследването по случая е прекратено със заключението, че Емин се е самоубил.

Разследването е прекратено, но въпросите остават. Ако наистина е самоубийство, защо Емин е решил да се простреля клекнал на стълбището? Клекнал самоубиец? Как ви звучи?

Но щом прокуратурата казва, че е самоубийство, значи е самоубийство. Все пак сме правова държава, нали.

18 октомври 2010. Върховният административен съд решава, че Ахмед Доган не е нарушил закона, като е взел 1 500 000 лева като консултант за хидровъзела Цанков камък. Според съда Доган не е изпаднал в конфликт на интереси, получавайки този хонорар.

Взел си го е напълно законно и заслужено.

А щом съдът казва, че е така, значи е така.

Все пак сме правова държава, нали.

В тази държава политиците винаги са невинни. Биячите винаги са неизвестни, дори да са ги показали по телевизията и цяла България да ги е разпознала. Везните на българската Темида винаги са пълни с пари. Когато политик влезе в съдебната зала е сигурно, че ще бъде оправдан.

В тази държава Доган е невинен и винаги ще бъде невинен.

Това е положението.

Иво Сиромахов





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706141
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031