Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2013 18:58 - Липса на политика за бежанците-проблем на националната сигурност Автор: energywatch
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  По долу повдигам вякои въпроси във връзка с постингите на наши съблогири:

Chara (Светла Василева   "  - Госпожо Ал-Ахмед, вие сте експерт на бежанско-емигрантска служба към БЧК. Къде настаняват бежанците?
Оля ал-Ахмед     -  Бежанците се настаняват в специализираните центрове в с. Пъстрогор до Свиленград, в Елхово, Любимец, с. Баня до Нова Загора, в София в кв. "Овча Купел", както вече и по други извънредни места, които в момента се откриват предвид създалата се ситуация.
"

Първо: В тази връзка българските власти следва да отговорят на въпроса, не е ли редно центровете да бъдат близко до границата, а не бежанците да се разселват по цялата територия на страната! Интересно какво е становището по въпроса на ДАНС. Разселването може да стане на по-късен етап, ако отседнат за постоянно в страната.

Второ: най-вероятно България няма да получи никаква или тя ще бъде минимална помощ за бежанците. В тази връзка следваше страната ни да лобира пред европейските институции да се изградят центрове за бежанци в Турция (напр.в одринска Тракия ( а не у нас) дори с европейски пари. Подобна практика имахме по отношение на войната в Косово - бежанците останаха в Македония.и там бяха подпомагани от Европейските държави А сега?

Трето: Защо главния прокурор твърди, че всеки случай на незаконно преминали държавната граница трябва да се разглежда конкретно - не е ли НК валиден за всички - всеки преминал незаконно държавната граница е НАРУШИТЕЛ, а дали ще му се даде статут на бежанец е отделен въпрос! Отказа от прилагане на чл. 279 на НК означава само едно - покана до всички желаещи за масово нахлуване в страната.

Четвърто: Има ли връзка между разселването на бежанци с връщането на вакъфските имоти, за които се водят няколко десетки дела в различни български съдилища. В тази връзка случайно ли е, че  едновременото с тези съдебни дела се прокарва проекото закон за промяна на закона за вероизповеданията.

Пето - случайно ли са изпуснати думите на Президента за "втората родина" или това също е част от план свързан с предстоящата бежанска вълна. Или и това е покана-приглашение-виза за прехвърляне в България на хора от Турция, а с тях и от други мюсюлмански страни??

Шесто: Паралелно върви процеса за разрешаване за продажба на българска зема на чужденци, даже на граждани на страни не членове на ЕС.
считано от началото на 2014 г.

mt46 (Марин Тачков) 
Стела Банкова: Американската търговска камара нареди на Парламента да продава българска земя.

http://www.youtube.com/watch?v=N_TwuWmr1cM&feature=player_embedded

Тези съвпадения случайни ли са? Дали сме толкова наивни!
Защото войната в Сирия се води от около три години. И анализаторите предвиждаха, а други работеха за тази бежанска вълна!

И в заключение отново се оказа, че държавата няма изградена стратегия по въпроса за бежанците, няма стратегия за емигрантите, .....и всъщност единственото, което ги интересува управляващите е личното облагодетелстване.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19799253
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930