Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2013 18:58 - Цигани крадат, а съдят техните жертви Автор : Яна Славянска в.Десант
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  Врачанското село Лиляче, край което циганите вандалстват необезпокоявано, а в полицията привикват българите, дръзнали да вземат мерки в защита на собствеността си Властите продължават да толерират беззаконията на мургавите вандали, обръщайки гръб на оплакванията на обраните от тях българи   Българите, решили да си вдигнат къща във врачанската вилна зона в местността Лиляшка могила край село Лиляче, пропищяха от набезите на нагли цигани, които системно се вършат пред благосклонно премрежените очи на тукашните органи на реда. Нищо ново под слънцето – това е просто поредният частен случай, който само потвърждава наложилото се на родна почва правило – държавата да толерира циганското беззаконие и арогантност и да обръща гръб на страдащите от тяхното безпардонно поведение българи.
На всичко отгоре, не са един и два примерите, в които накрая виновни излизат тези, които, отчаяни от безхаберието на правоохранителните органи, са се опитали сами да защитят своята собственост от мургавите вандали.

Една такава история ни разказа и нашият читател инж. Красимир Вътов от Враца, който е един от потърпевшите от циганските безобразия и криворазбраната толерантност към тях от страна на родните институции.
Всичко започва след заселването по тези места на крадеца-рецидивист Ивайло Средков, който на няколко пъти вече е търкал наровете в затворническата килия – последния път  заради кражбата на 7 агнета.

Когато Ивайло се появява в околността, инженерът го води с жена му до „Социални грижи“, откъдето плащат на циганина да си прокара ток, съдейства му да си направи адресната регистрация, дава му пари назаем и подпомага ромското семейство с различни хранителни продукти... Но както казва народът: „Храни куче да те лае“. Та и в този случай така се е получило.

Вместо благодарност за толерантността, с която бива посрещнат, циганинът, който до този момент няма нито един ден трудов стаж, но пък е навъртял доста криминален опит,  разбива и ограбва почти всички вили в района, превръщайки ги в необитаеми постройки. За да достигне до плячката си, той изкъртва дори тухлите от стените на различните помещения и задига наред мотофрези, лозарски пръскачки и всичко, каквото му видят очите.

Специално на подалия му в труден момент ръка инж. Вътов той разбива общо 8 врати на двете му вили, а когато потърпевшият от золумите му отива при него да се разберат човешки, циганинът изважда пистолет и стреля покрай ухото му от 30-ина сантиметра разстояние от лицето му.

Междувременно Красимир Вътов нееднократно подава оплаквания във връзка с кражбите в полицията, но така и никой не предприема нищо. Но когато една нощ хвърля две пиратки, за да сплаши мургавия мародер, още рано сутринта при него се появява полицаят Геомил Николов и набързо срещу инженера е повдигнато обвинение за неправомерно притежание на... огнестрелно оръжие.

В обвинителния акт неизвестно защо е пропуснато да се отбележи, че повече от 30 години човекът е бил изряден ловец, че „оръжието“ е било в разглобен вид, че пружината на спусъка не е била заредена, че патронът е бил ръждясъл в тръбата и е било много трудно да бъде изваден, а също така и че е № 3 – за стрелба по фазани, макар дължината на тръбата да е около 25 см и на 5 м разсейва сачмите така,  че не може да убие дори и такова хвъркато.
Пропуснат е и фактът, че преди години самият Красимир Вътов лично е показал на циганина и жена му при гостуването им в неговата вила затвора на „оръжието“ си като възпираща  превантивна мярка срещу опити за грабеж.

В своето възражение до Районната прокуратура във Враца инж. Вътов изказва съмнения, че може би това лошо отношение към самия него се дължи на факта, че той нееднократно е подавал сигнали до следствието за злоупотреби и грабежи на общинската собственост и бюджет от бившите кметове Румен Стоманярски и Войслав Бубев, или от страна на различни магистрати от състава на Районна или Окръжна прокуратура, които е дал и на ВКП за съдействие при прикриването на тези грабежи. Многократно с това Вътов е занимавал и Сметната палата, и МВР, и различни други институции.

Той е човек и с широка общественополитическа дейност. Но в личните си битки за истината и против корупцията не постига нищо, освен похабяването на нервите си и загубата на собственото си здраве.
Но в нашата мила татковина който не мълчи, той бере ядове. Защото у нас правата на престъпниците продължават да са по-големи и по-защитени от правата на техните жертви! И ако това не се промени, опасността да се превърнем в циганска държава ще става все по-реална.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704356
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031