Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2013 18:56 - Мезетата, дъвките и олиото докарват рак! 7 отрови в храната ни убиват http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2607 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мезетата, дъвките и олиото докарват рак! 7 отрови в храната ни убиват
image
matini-slim.blogspot.com.au
 
 
 
 

Хранителните добавки вече са неизменна част от ежедневието на всеки човек и без да иска той ги вкарва постоянно в тялото си, тровейки се безвъзвратно. Оттам следват и смъртоносните болести като рак, които вече не подбират млади и стари. За това е важно да знаете, които най-опасните добавки, да четете етикетите и ако ви е мил животът, да не ги консумирате.

Проведени са множество изследвания, които доказват, че следващите 7 вещества са с най-висок рисков фактор за развитие на рак и други фатални болести.

 

1. В листата на най-опасните хранителни добавки на първо място стои натриевият нитрит, които се използва при производството на месни продукти – бекон, пушени меса, наденица, сухи колбаси и осигурява естествено червен цвят и приятен вкус. Натриевият нитрит спира размножаването на бактериите в храната. В условията на висока температура обаче, например при приготвяне на грил, той се превръща в химически активно съединение, което отключва развитието на тумори.

 

2. Бутилоксианизол е антиоксидант, който се слага, за да предотврати окисляването на продуктите, гранясване на мазнините и маслата. Това вещество може да се намери в състава на разнообразен набор продукти – от растително масло до дъвки и чипсове. Има го дори в някои напитки. Бутилоксианизолът е нестабилен и в организма се преобразува, творейки клетките, като резултатът отново е развитие на рак.

 

3. Пропилгалатът е също антиоксидант, който е подобен на бутилоксианизола и се прилага заедно с него в продуктите. Въпреки че не е доказана връзката му с риска от рак, експертите препоръчват да се избягват продуктите, в чийто състав влиза.

 

4. Натриев глутамат е може би най-опасната добавка, защото тя причинява от високо кръвно, през подагра и диабет, до рак. Той е аминокиселина, която има свойството да повишава вкусовите качества на продукта като въздейства на чувствителността на рецепторите на езика. Използва се като добавка в готови сосове, консервирани храни, сухи супи и бульони, колбаси, чипс, замразени полуфабрикати.

При по-чувствителните хора тази добавка дори предизвиква главоболие и гадене, а научни изследвания показват, че уврежда нервните клетки. Човек обаче трудно се досеща, че постоянната му мигрена се дължи на пушеното филе, което е похапнал на закуска. След консумацията на овкусени с натриев глутамат хранителни продукти, обикновените домашно приготвени и полезни ястия изглеждат безвкусни, а се увеличава многократно апетитът към вредните. Отражението е най-голямо върху децата, чиято нервна система не е укрепнала.

Освен това натриевият глутамат има действието на солта – грам от него се равнява на лъжичка сол и ако хапнете например един чипс, все едно сте лапнали кафена чаша сол. Така се повишава холестерола, получава се високо кръвно, инсулти и диабет.

 

5. Аспартамът е вещество, което се използва за изготвянето на диетични продукти като нискокалорични десерти, смесени и газирани напитки. Използва се обаче често и като подсладител вместо обикновена захар, защото е значително по-евтин от нея. Експерти се осланят на две изследвания върху експериментални животни през 1970 и 2007 г., които намират връзка между него и появата на рак и психични отклонения, тъй като той предизвиква наркотична зависимост. Освен в напитките, най-често го има в дъвките без захар.

 

6. Олестра е вещество, което замества мазнините в пакетираните храни и не съдържа калории. Преминава през храносмилателния тракт без да се усвоява. Негативната му страна се дължи на това, че потиска освен усвояването на мазнините също и хранителни вещества, които имат свойството да намаляват риска от сърдечни заболявания и по този начин повишава риска от хипертония.

 

7. Обикновената сол – натриев хлорид, която е добавена почти във всеки продукт, също е вредна. Вярно е, че малко количество натриев хлорид е необходим на организма, но всяко излишно ще разстрои сърдечно-съдовата система, ще влоши дейността на бъбреците, ще повиши артериалното налягане и риска от инфаркт и инсулт.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. truthful - По въпроса за солта
31.10.2013 21:53
Солта е жизнено необходима за човека, защото повечто от процесите в него протичат във водно-солеви разтвори. Човешкото тяло е един голям електролит. Дневна норма от 2-7 грама (една супена лъжица) според физическото натоварване. Изключение над 7 грама правят хората с професии: стъклари, металурзи, леяри, селскостопански работници особено през лятото, строители. Процесите на преминаване на веществата от клетка в клетка са по-добри при наличие на сол в кръвта. Инфаркта се получава при сгъстяване на кръвта, запушват се кръвоносните съдове снабдяващи сърдечния мускул и той "загнива". Инсулта е нарушение на дейността на различни центрове на мозъка - и вече видяхме, че не идва от солта, а от други стотици отрови които са ни набутани насила в храните, напитките, въздуха го отровиха с кемтрейлс, облъчвания от всякакво естество - TV, GSM, радари, компютри и т.н., които приемаме с охота, даже понякога ни се и услаждат!?! Солта употребявана разумно просто е излишно да бъде в тоя списък. Тези които пишат, че солта е ВРЕДНА са меко казано провокатори(както и твърдението за мазнините, че били по-вредни от захарта)!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19837069
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930