Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2013 21:55 - ДЕКЛАРАЦИЯ за земята на България Автор: bgzemia
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЕКЛАРАЦИЯ за земята на България  

 ДО

НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА  НА :

ПП ГЕРБ

КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

ПП ДПС

ПП АТАКА

                                                          

Д Е К Л А Р А Ц И Я

от

Национален координационен център за земята на България

Изискваме възстановяването на чл.22, ал.1 от Конституцията на Република  България, приета от 7-мо Велико народно събрание, 1991 година, а именно:

„Чужденците и чуждестранните юридически лица не могат да придобиват право на собственост върху земя, освен при наследяване по закон. В този случай, те следва да прехвърлят собствеността си.“

Дами и Господа,

         В продължение на 24 (двадесет и четири) години пред очите ни се унищожава българската държава и българския народ. Това се осъществява:

·        Чрез партии, домогвали се до властта, посредством съзнателна измама на избирателите, оставяйки ги в заблудата, че ще управляват за добруването им и в интерес на държавата - същите, без да информират обществеността, упражняват властта, унищожавайки държавата и народа ни, в изпълнение на чужди проекти и планове, какъвто е вече станалият известен План „Ран – Ът“.

·        Чрез  сриване и унищожаване на работещата към 1989 година българска икономика, с извършваните криминални приватизации и концесии -  чуждестранните концесионери и приватизатори не правят българска икономика, а само отварят нископлатени работни места и се възползват от активите и от природните и човешките ресурси на България;

·        Чрез  унищожаване още в зародиш на малкия и средния бизнес, посредством рекета на мутренски групировки, привилегировани монополи, банки и картели.

По този начин се стигна до изкуствено създадена безработица. Лишен от възможността да се грижи за земята си и оставен без поминък и доходи, българинът е насилван да продава земята си на безценица. В нито една област на държавния, стопанския и обществения живот не се вижда развитие, а напротив – упадък, обезлюдяване, принудителна емиграция, демографска катастрофа. Единственият ресурс за стопанска дейност и поминък на българите, който още не е изцяло отнет, това е земята.

Оттук следва извода за наличието на методичен план за унищожаване на българския народ и държава, осъществяван през годините от всички български парламенти и кабинети. Добре обмислените стъпки успешно се реализират. Институциите в България не работят за националните интереси на държавата, не работят според волята на суверена – българския народ, а според указания и натиск на чужди държави. Доказателство за това е Писмо на Американската търговска камара в България до г-жа Камелия Касабова, зам.-председател на Народното събрание, с вх. ном. 439 – 00 – 139, от 19.11.2004 г., както и копия до посланиците на държавите САЩ, Израел и Турция, у нас. От текста на писмото се разбира, че се правят домогвания, именно до единствения, останал все още неотнет на българите ресурс – земята.

В цитираното по-горе писмо, се указва как точно да бъде променен текстът в чл.22, ал.1 от Конституцията на България, от 1991 г. В следствие на него, в началото на 2005 година НС дословно приема предложения от Американската търговска камара текст.

Съгласно Особеното мнение на конституционен съдия Живан Белчев, по к.д. № 3 от 2004 г., отпадането на забраната за закупуване на земя от чужденци може да се извърши само от Велико народно събрание:

„...отпадането на забраната за закупуване на земя от чужденци и чуждестранни юридически лица (чл. 22, ал.1 от Конституцията), предмет на т. 2 от искането, попада в хипотезите на чл. 158, т.3 от Конституцията,  поради което отмяната на тази разпоредба може да се извърши само от Великото народно събрание, а не от Народното събрание. Наивно и твърде опасно е мисленето, че в конкретния случай става дума само за действия, свързани с придобиване правото на собственост, които имат гражданскоправна същност, т.е., че вещно-правния характер на проблема за придобиване на земя от чужди граждани и чуждестранни юридически лица няма отношение към формата на държавно устройство....“

‚.... отмяната на чл. 22, ал.1 от Конституцията, не е в интерес на българската държава, защото се поставя в опасност нейната териториална цялост, а тя както се посочи и по-горе е елемент от формата на държавно устройство, затова отмяната на тази разпоредба не трябва да се допуска не само от Народното събрание, но и от Великото народно събрание.“

 

Национален координационен център за земята на България заема същата позиция. На обществеността е ясно, че с изключение на олигарсите и върхушката, българските граждани са поставени в изключително дискриминирано положение. Заради многократно по-ниските си доходи от средно европейските, те не могат да си купуват дори и най-евтината земя в Европа – българската. ЕС трябва да приеме особеностите на всяка една държава в него, в т.ч. и България! Тя е в екстраордерна ситуация и са необходими екстраордерни  решения и мерки. По силата на чл. 4, т.2 от Договора за ЕС, като единствено възможен защитен механизъм за функциониране на държавата, е Забрана за продажба на българска земя на чуждестранни юридически и физически лица. 

Съгласно чл. 21, ал.1 от конституцията на България, „Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото.“  В продължение на 24 (двадесет и четири) години държавата е пренебрегвала задължението си за „особена закрила“ на земята. Затова ние – суверенът, българското общество, поемаме своето задължение, вменено ни със същия императив на Конституцията и Ви

П О В Е Л Я В А М Е

1.     Да възстановите чл.22, ал.1 от Конституцията на България, приета от 7-мото Велико народно събрание, а именно:

Чужденците и чуждестранните юридически лица не могат да придобиват право на собственост върху земя, освен при наследяване по закон. В този случай, те следва да прехвърлят собствеността си.“

2.   Да се въведе като ал.2 на чл 22, следния текст:

„Регистрирани в България местни юридически лица, учредени с участието на чужденци и чуждестранен капитал, не могат да придобиват право на собственост върху земя.“ 

3.   Повеляваме също, привеждане на законовата уредба в съответствие с разпоредбите на възстановения текст на чл.22, ал. 1,  от Върховния закон на Република България, както и заличаване на ал.2 от същия член от Конституцията от 1991 г.

4.   Изискваме въвеждане на забрана за предоставяне на права на чужденци и чуждестранни юридически лица за концесии и аренда върху земя.

5.    Изискваме промяна в Закона за българско гражданство като правото за придобиването му да се предоставя единствено и само на чужди граждани с български етнически произход.

Настояваме исканата от нас промяна в Конституцията  да бъде приета от 42-рото НС до 29.11.2013 г. По този начин Вие ще изпълните задължението си да гарантирате националната сигурност на държавата, съгласно Закона за защита на класифицираната информация,  Допълнителни разпоредби, параграф 1, т.13.

 

Приложения:

1.      Писмо на Американската търговска камара в България до г-жа Камелия Касабова

2.  Особено мнение на конституционен съдия Живан Белчев по к.д. № 3 от 2004 г.

3. Закон за защита на класифицираната информация, Допълнителни разпоредби, пар.1, т.13

4.    Договор за Европейския съюз , Чл. 4, т. 2.

5. Конституция на Република България, Чл. 22. (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г.

 

 

Национален координационен център за земята на България

 

07.11.2013 г.

Гр. София

  image

   Истината за земята на България! Кой иска да ни я отнеме? - пресконференция



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705853
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031