Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 18:58 - Араби и персийци в партия ПОМАК Автор : Камен Колев, Гергана Костова в.Десант
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 935 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Араби и персийци в партия ПОМАК   Залата до последно си остана почти празна, журналистите бяха повече от учредителите Не са българи, но копнеят да вземат властта   Хора от Родопите, които определиха себе си като персийци, араби, извънземни тракийци, но не и българи, учредиха новата политическа партия ПОМАК в неделя в Пловдив. Зад абревиатурата на формацията – Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура, се крият сериозни политически амбиции като например промяна на живота в България. И най-вече – тотално разделение на българския народ на етнически принцип, по подобие на антиконституционната партия ДПС.

На 8 декември учредителите излязоха с декларация, подписана от 50 души, с труд събрани от родопските градове Смолян, Гоце Делчев, Златоград и няколко селища от Северозападна България. Сред тях се оказаха и власи-рудари, за какъвто се определи пък Димитър Маринов от варненското село Игнатиево. 

Половината от тях пристигнаха с огромно закъснение и за малко не осуетиха мероприятието, свързано с поредната провокация към българската държава. Всички те бяха единодушни в едно - че нямат нищо общо с българската християнска култура. И не спираха да вменяват на журналистите, че „през 1912 г. насилствено им е налагано да приемат християнската вяра“. Eдин от „най-потисканите“ и „репресирани“ помаци се оказа Рамадан Кехайов от село Старцево, община Златоград.

Той много пъти се опитвал да каже кой е и какъв е, но никой не му бил давал тази възможност, нито пък го признавал. „Записах се помак на последното преброяване, но в резултатите няма нито един от този етнос“, оплака се и Кадри Уланов от с. Рибново. След което веднага даде разяснения, че видите ли, „помашкият етнос се различава много както от българския, така и от турския“.

Най-задълбочено произходът на помаците бе обяснен от Мехмед Дорсунски, автор на книгата „История на помаците“. Той смята, че до 1912 г. българският език не е бил разпространен сред тях, а те са пишели и говорели на арабски, персийски и османски език. Това било, защото помаците били пръснати в много страни и с времето им се налагало да говорят на езика на държавата, на чиято територия пребивават. Дорсунски изложи екстремно нов прочит на историята с твърдението, че потурчване и насилствена ислямизация в България изобщо не е имало.

По време на учредителното събрание в Пловдив бе лансирана и друга конспиративна теория – как държавата целенасочено се опитва да ликвидира поминъка на помаците в Родопите. Тезата е на Кадри Уланов от Рибново, който смята, че произведените от местните хора тонове картофи и тютюн стоят по къщите и нарочно не се изкупуват. Продукцията пък не се заплащала на производителите, най-вече когато ДПС било на власт.

Макар че повечето от учредителите на ПОМАК се разграничиха от българите и се самоопределиха като издънка на други етноси, в крайна сметка заявиха, че преходът на България ще приключи, когато партията им вземе властта. Затова се размечта и Ефрем Моллов, член на инициативния комитет и председател на измисления Европейски институт «Помак». Той е основният инициатор за създаването на провокативната партия, целяща абсурдното разделение на българския народ.

Дали ПОМАК ще успее да събере необходимите по закон 2 500 подписа за регистрирането на поредната етническа партия и дали българският съд ще допусне подобно потъпкване на Конституцията, предстои да видим.
Междувременно обаче нека хвърлим едно око на самите учредители и да питаме не само кой, но и колко?

През 90-те години на миналия век един селски кмет от СДС в Кърджалийско – Камен Буров отиде на пътуващ семинар в страната на неограничената демокрация и се завърна с… идеята за официално признаване на помаците като отделен етнос. Даде специална пресконференция, извиси гръмовен глас, покметува и се стопи в забравата на китното родопско село Жълтуша.

И после замириса на пари, на много, много пари, но не и в това ударено даже и от торнадо място. „Отворено общество” на Джордж Сорос инжектира мощно у нас за интеграцията на ромите – не защото му пука за тях и за язвите на българското общество, а за да контролира малцинствата, пък ако може и да създава нови етноси.

Фондация „Фридрих Науман” финансира проектите на Евгения Иванова и Европейския институт „Помак” на Ефрем Моллов, твърди електронната медия Alter Information. А и двамата са известни като радетели и „родители” на измисления помашки етнос. Без стабилно финансово рамо от чужбина едва ли биха станали факт сайтовете, един от които е базиран в Стокхолм, а и скандалният партиен проект нямаше да види бял свят.

В секретен доклад на американския посланик у нас Джон Байърли е отбелязано, че „досега помаците са получили много повече пари и внимание от чужди ислямистки групи, отколкото турците и ромите мюсюлмани, в частност заради техния външен вид на светлокожи европейци”. Да се чудиш кой повече инвестира в раздробяването на българската нация – чуждоземни НПО-та от Запада или арабски, а може би всички заедно в мръсна връзка и взаимна зависимост.

Има един много ярък и хиперактивен помак от Гоцеделчевско, чието име и физическо присъствие може да бъде видяно във всевъзможни граждански сборища за права и свободи. И, разбира се, той също бе сред учредителите на ПОМАК в Пловдив.

Суперпомакът Кадри Уланов е от ядрото на „Обединение за ислямска култура и развитие”, за което се твърди, че е финансирано от ислямски терористи. Въпросният партиен строител се движи в пакет с Ариф Алов и Мехмет Дорсунски. Същият Дорсунски пък е написал скандалната книга „История на Ахрените”, в която се прокламира, че Родопите не са част от българската територия и че страната трябва да следва исляма по иранския образец, за да оцелее. В България наистина има свобода на словото, щом този „учен” не е осъден и щом и Ефрем Моллов след безумната си книга още спокойно си вади мед от собствените кошери.

Социално-малцинственият бунт на лицето Уланов датира от по-ранни години. Той е завладяващ оратор на първата по рода си национална конференция в Гоце Делчев през октомври 2008 г. Помаците – българи, които изповядват ислям, са поискали да бъдат признати като отделен етнос още тогава, на форума, организиран от федерация „Справедливост България” (с лидер политзатворникът от „възродителния процес” Сезгин Мюмюн, известен със свръхчувствителност и бърза ориентация към платежоспособните партии у нас).

Освен желанието да бъдат признати като отделен етнос и да имат солидно политическо представителство в парламента, участниците тогава са заявили и щението си да имат собствена телевизия и други медии, както и намерението да подготвят свои кадри за журналисти. Темата на въпросната конференция бе „Българският преход и помаците”.

През април 2009 г. пък Федерацията на Мюмюн сключва споразумение със Синята коалиция за съвместно участие в изборите за ЕП и НС. Това става в сградата на парламента и, разбира се, с участието на Кадри Уланов като дясна ръка на Мюмюн. Злопаметни съратници на Кадри припомнят, че той се присламчил на учредяването на Мюмюновата организация с идеята, че новите правозащитници могат да го отърват от досъдебното производство срещу него, образувано заради бракониерство с дърва за огрев.

Любопитен коментар има в една от фейсбук групите на помаците под новината за учредяването на партия ПОМАК. „Тоя Ефрем чия подлога е? Откъде са го купили? Щото няма начин, просто е невъзможно да прави това, което прави, без да е купен и без да е станал мекере на някаква сила! Абсолютно невъзможно е, освен ако не е побъркан!”.
Кой е лудият – този, който се отдава на платежоспособните кукловоди и играе по свирката им срещу българския национален интерес, или всички останали, които сме мишената на поредния коварен план? Кой, кой? И колко плаща?



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796951
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930