Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 19:48 - Три в едно by zartov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1156 Коментари: 0 Гласове:
2



Три в едно
by zartov   

image Карикатура: Борис Димовски

Кретенът, идиотът и дебилът имали неразрешими противоречия помежду си. Спорили те от сутрин до вечер и от вечер до сутрин. Псували се един друг, крещели си, обиждали се.

Един ден, вече поизморени, решили да седнат на триъгълната маса и да направят опит да се разберат. Да намерят допирни точки.

- Хайде да открием нещо общо, около което да се обединим за благото на България. Все пак, нали преди всичко сме българи. И за да няма препирни и караници, ще записваме изказванията си, а накрая ще ги вкараме в компютър. Нека машината безпристрастно и коректно да реши кое е това, дето може да ни обедини. Речено – сторено.

Пръв започнал кретенът: Аз съм патриот! Боли ме, че Родината ми е най-бедната държава в Европа. Вече 25 години уж сме в преход, уж сме в демокрация, а всъщност още сме си част от СССР. Зависими сме енергийно от Русия. Газ, нефт, ядрено гориво… цялата ни икономика е в ръцете на Кремъл. Трябва да изгоним руснаците с помощта на американците. САЩ ще се погрижат за нас. Всичко, което е добро за чичо Сам е добро и за нас българите.

След него взел думата идиотът: И аз съм патриот! И аз страдам, че сме затънали в мизерия. За да се оправим, трябва да изгоним американците от базите им. Да напуснем НАТО и ЕС и да влезем в Евразийския съюз на Путин. Руснаците са наши братя, те ще се погрижат за нас. Ето, на Украина дадоха 14 млрд. долара, само защото не подписаха предприсъединителния договор с ЕС, и на нас ще дадат. И цените на газа им намалиха двойно. С руснаците трябва да сме. Всичко, което е добро за братушките, е добро и за България.

Последен се изказал дебилът: Ох, къса ми се сърцето. Толкова мъка, толкова беднотия. И аз съм патриот! Не мога да гледам как сме се разкрачили между САЩ, Русия и ЕС. Ние сме европейци. Трябва да слушаме германците, англичаните, французите. Я вижте хората в тези държави как живеят. Сто пъти по-добре от нас. Няма какво да се занимаваме с американци и руснаци. Каквото е добро за ЕС, е добро и за България.

Тук вече тримата не издържали и напълно в духа на традицията, започнали да се псуват. Прекъснал ги сигналът от машината. Били готови резултатите. С глас на обръгнал психиатър компютърът им проговорил: Колкото и да е неизненадващо, общите неща между вас са много. И тримата се наричате патриоти и неистово желаете да служите на чужди господари. Никой от вас не вижда нищо нередно в това. Страдате, тръшкате се за съдбата на България. Боли ви, че българските граждани се мъчат и тънат в нищета, но не отправяте нито една критична дума към някой от управляващите през последните 25 години. Не споменавате нито дума за разграбването на България от шайката от олигарси и корумпираните им слуги – политици и магистрати. Никой от вас не вижда собствените си грешки. Докато вие се чудите на кого да се кланяте, всъщност подкрепяте геноцида над българския народ. Вашите дрязги и разногласия ви обединяват в главното – и тримата сте поддръжници на системата. Неспособността и нежеланието да се опълчите на неправдите, робският страх от чорбаджии, аги и всевъзможни властимащи ви пречи да поемете отговорност за живота си. Способни сте само да лалате и да се дърляте помежду си. Ето това са общите неща, около които вече сте обединени, без  да го осъзнавате. Макар, че е очевадно за всеки кретен, дебил или идиот. Всъщност, вие как се казвахте, как ви бяха имената?

Ивайло Зартов, 17 януари 2014 г.




Тагове:   три в едно,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705215
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031