Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2014 15:34 - Евромайдан – прикритие на геополитическото сражение by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 10445 Коментари: 24 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Евромайдан – прикритие на геополитическото сражение

imageДнес, когато в кървавата мъгла е обгърнала Украйна, когато взривните канонади и безумието на бесните евробойци и невменяеми тълпи мародерстват по улиците, украинските градове са обхванати от отчаяние. Струва ни се, че Украйна е захвърлена от всички и е предоставена на враговете – разкъсване.
Дали ще започне ужасното и необратимото?

Тъкмо днес, когато смутните времена още не са отчинали, ние се нуждаем от ясно и трезво разбиране на събитията. Ситуацията трябва да се погледне право в очите. Дори тя да внушава ужас.

Янукович днес не е наричан просто ленивец. Обвиняват го за ужасяващо забавените му реакции, докато обстановката се нажежава. Обвиняват го в нерешителност, дори по-силна дума използват по негов адрес – наричат го страхливец. Обвиняват за колебанието му. Та той няма нито една решителна заповед, заповедите му са странни – ту да се настъпва, ту да се спира атаката, после отново и отново да се стои на място, да не се отговаря на ударите…, дори когато бандитите могат да бъдат ликвидирани в рамките на 1-2 часа максимум.

imageЯнукович изглежда като дрогиран, неадекватен…Тактиката му свидетелства за липса на стратегия и политическа воля у украинската власт.

Но Русия ИМА политическа воля. Именно срещу Русия се води тази война по улиците на Киев, именно срещу Русия е насочен бандеровският Майдан. Янукович не е самотен, той е на страната на Русия и съгласува с нея всичките си действия. Главната битка се води зад кулисите, между дипломатите и спецслужбите. Майдан е само повърхността на този процес. С ръцете на бандитите Западът се стреми да притисне Русия, да й натресе уславията си – както по отношение на Украйна, така и по много други въпроси.
Западът бърза. Руското ръководство и официален Киев начело с Янукович ще започнат да действат активно по улиците само тогава, когато разберат, че всичи останали средства и възможности са изчерпани. Оттук идва и пасивността и неувереността на Янукович. Оттук идват и паническите настроения сред болшинството наблюдатели, привържениците на Русия.

Да се ориентираме около реалните факти.

Именно украинската власт застана против САЩ

imageКолкото и да е парадоксално, властта в Украйна даде заден по отношение на САЩ. Да, това го направи украинската власт, а не опозицията и не патриотичните експерти. Това не бяха дори комунистите, които са постоянните обвинители на империалистическото задкулисие. Позицията беше открито заявена от украинката власт, от заместник ръководителя на парламентарата фракция на управляващата партия Олег Царьов от трибуната на Върховната Рада още на 20 ноемри 2013 г.

Тогава поведението му се стори почти невероятно. А човекът говори преди началото на евромайдана, в неговото навечерие. Който се ориентира добре в ситуацията, то той разбира, че това не е часта инициатива на отделен депутат, а съгласувано официално заявление на властта, защото Царьов не е изключен от партията  след публичната му антиамериканската позиция.

За първи път тъкмо управляващата партия на Украйна не любезничи пред световния хегемон след дълги години на безумни унижения на страната пред САЩ. Всичко това е неочаквано за оранжевите сценарии и е знаково. То означава, че властта избра да не играе вече ролята на жертва.

За подготвяния в Украйна на  югославски сценарий говориха и други отговорни политици от управляващата Партия на Регионите, които изразяваха личната си позиция, да, но които бяха своеобразен транслатор на посланията на властта.

Излиза, че дълго преди настоящите събития украинската власт не просто блажено е витаела в облаците, но трезво си е давала отчет какво я очаква съвсем наскоро. Разбарала е, че всичко е поставено на масата, разбирала е, че Западът провокира украинския общестевно-политически процес. И съобщи това на обществото…Нещо повече, даде гласност на фактите чрез публичното разобличаване на САЩ и тяхната дейност по отношение на програма „Техкемп“.

Всичко това в съвкупността си свидетелства, че именно украинската власт е била решена да противодейства на САЩ, да се бори със световния хегемон с открити карти. Който има уши, ще чуе, както се казва…

Янукович

imageОтчитайки факта, че Янукович дойде на власт, както и факта, че той беше поздравен с победата на изборите най-напред от Барак Обама, вместо президентът на САЩ да сипе вопли за нечестните избори, става ясно, че именно американците доведоха Янукович на власт. И не просто му предоставиха властта, а фактически цялата властова колода беше сформирана и предадена на Янукович от американците, от техните агенти на влияние. Не е изключено и следното:  програмата за продължение на оранжевата политика за откъсване на Украйна от Русия, напомпването на партия „Свобода“ като парламентарна сила, пълният контрол над петата колона от всички украински средства за масова информация – всичко това Янукович го получи от Щатите в замяна на бъдещи задължения. Някой да не си помисли, че Янукович е допуснал гореспоменатото по своя инициатива и от любов към радикалния украински национализъм, м?!

imageСлучилото се показва, че в Украйна действат добре структурирани нелегални терористични организации. Отделните им лидери имат прикритие. Данилюк, който изведнъж изплува по време на евромайдана, и който след координация с американското посолство превзе няколко украински министерства, изведнъж се оказа с британски паспорт! А с този паспорт той лесно може да избяга в Лондон. Ясно е, че украинските фашисти и техните ръководители са реална агентурно-диверсионна мрежа на англосаксонското разузнаване, която се прикрива под  маската на украинския национализъм и е създавана дълго преди Янукович. И понеже организираността на тези нелегали е вече повече от доказан факт, ясно е, че някъде отгоре е имало заповед те да не се пипат.

От събитията става ясно, че властта отчита факта, че протестиращите са въоръжени, нещо повече, че са свързани с агенти на влияние в самите украински държавни структури и само чакат сигнал за началото на метежа. Става ясно, че мрежата на терористичната нелегална мрежа е преплетена до голяма степен с украински офицери. Това е доказано от оперативните разработки на специалните служби, които излизат на бял свят сега.

Когато Западът разбра, че Янукович се бунтува и дръзва да излезе от релсите, че къса с евроасоциирането, при това къса рязко, на пръв поглед всички бяха в шок.

imageНастана общ вой от две гърла – от Запада и от бандеровците.

Днес Западът направи фал-старт, както отбеляза Владимир Путин. Всичко се случи толкова бързо, че Западът беше принуден да действа по грубия сценарий, който отлежава в готовност  за президентските избори за 2015 г. И в това бързане са заложени много опасности за обикновения човек.

Липсата на пълна подготовка на структурите, които е трябвало да се  активират след година, Западът компенсира чрез активиране и мобилизиране на ултрадесни терористични организации, като под тревога. Западът бърза.

Капитулирал ли е Янукович?

imageНе. Парадоксално за всички, но вече сто кризисни дена ни се внушава, че Янукович преживява последните си дни. Но Янукович не се е предал и до момента, нещо повече, съхранена е вертикалата на управление на държавата.

Съхранена е управляващата Партия на Регионите, нейната парламентарна група също. Никъде в страната няма вземане на властта от страна на ултрадесните терористи. Даже в Западните области, където действащите областни съвети и администрациите, пък и общия фон на общественото мнение са близки до майдана – през всички протестни дни няма преминаване на милицията в редиците на екстремистите, няма преминаване на армията към тях, нито на дипломати, нито на министри… А това е ключово различие от случилото се през 2004 г.  Да, има мишки, които напускат кораба. Но са единици, драснали под напора на мощен психологически натиск, когато в столицата започнаха работа натовските снайперисти, маскирани като беркутовци, когато избухна терора против семействата и близките на спецчастите.

Реално Украйна вече живее в режим на санкции, ембарго и икономическа блокада. Стана ясно, че Западът е блокирал всички финансови транзакции на бизнеса на олигарсите-регионали, както и на промишлените предприятия в Юго-Източната част на страната. Това е една от причините за девалвация на националната валута. Въвеждането на нови забрани от страна на САЩ към Украйна малко ще промени вече съществуващото. А „арестуването“ на банкови смеки само ще помогне на Русия. Ще застави източните олигарси да започнат да съхраняват средствата си в руски банки.

Дори предсрочни избори няма да принудят Янукович да капитулира.

Тогава какво иска Западът от украинската власт?

Целта на кукловодите

imageРеалната свръхцел на Запада съвсем не е оставката на Янукович.

Реалната задача е да се спре започващото възстановяване на реалната съвместна промишлена дейност между Русия и Украйна. Именно заради това Янукович получи майдана. Руско-украинската дейност превишава многократно руския кредит от 15 милиарда долара. Така Украйна получава независимост от Запада, финансово кръвообращение и подем на икономиката, което разрушава плановете на Запада да откъсне Украйна от Русия. Заради това е и това западно бързане.

Западът подтиква Янукович да употреби сила срещу екстремистите, да започне да стреля срещу бесните ултрадесни, които вилнеят на майдана. А че Западът провокира Янукович става ясно от иформациите в средствата за масова информация, които избухнаха при новината, че е раздадено бойно оръжие с патрони на беркутовците, че снайперистите на властта стрелят по мирните протестиращи и прочие.

Всичко това със снайперистите се оказва лъжа – но показва, че кукловодите се нуждаят тъкмо от такъв отговор на властта. При това подобен отговор на властта се очаква и от милионите нормални хора, от патриотничната общестевност, защото хората виждат жертвите и безчинствата на уличината стихия.

Нужен е повод за легално въоръжено въстание, своеобразен отговор в името на „потъналия в кръв мирен майдан“, за да може опозицията да помоли Запада за интервенция под прикритието на миротворчески контингент за „защита на населението от тиранина“. Точно това е целта – да се разпали истинска гражданска война съвсем до сърцето на Русия, да се експортира хаос в пограничните руски области.

Украйна е част от големия геополитически сблъсък между САЩ и Русия, между Запада и Изтока. Настъплението на Вашингтон върви по всички фронтове, нацелени са финонсовите потоци на страните от БРИКС, атакувани са валутите на Индия, Бразилия, Турция, Казахстан, Русия, продължава натискът към Сирия, опитват се да създадат негативен имидж на Олимпиадата в Сочи….

Ситуацията в Украйна трябва да се възприема само като част от този единен процес на глобално противопоставяне на Запада с Изтока, в който процес Русия играе ключова роля. В този смисъл Янукович не е пешка, а е съратник на Москва на украинския фронт.

Свръхзадачата на Янукович

imageОфициален Киев прекрасно разбира, че в цветните революции решаваш фактор е  картинката, това, което се вижда. Ето затова е важно ярко и правдиво да се покаже героичната пасивна отбрана на „Беркут“ и милиционерите. Страданията не са напразни, те са от колосално психологическо значение.

Западът няма нито едно доказателство, с което да обвини Янукович, че е използвал бойни действия срещу украинския народ. Нещо повече, Западът фактически изгуби информационната война, защото светът видя истинското лице на „мирния протест“…

Както писаха даже украинските аналитици, тези, които са по-грамотни и порядъчни, Янукович и неговите руски помощници откриха рецептата за неутрализиране на технологията на Запада – крайно неефективната и разложена власт доведе протеста до горещата му фаза. И така показа истинското му лице. Настоящата ескалация с показните убийства послед бял ден по улиците на Киев, завземането от екстремистите на въоръжени складове също преследват една и съща цел – да накарат Янукович да даде подобаващ и съответстващ на насилието до момента жесток отговор на западните марионетки, при това въоръжен.

Реалната свръхзача на Янукович произлиза от Русия – да се съхрани промишленото коопериране с Русия. Това е причината Янукович да протака, да печели време, да не допуска плъзгането на страната към гражданска война. На всяка цена. Заради това Янукович даде да му отрежат пръста, но съхрани ръката си. Заради това той прави отстъпка след отстъпка.

imageСъс сигурност Янукович знае, че не всички екстремисти са съсредоточени в Киев, много от тях са разсредоточени в региоите. Част от техния арсенал е ясен на МВР. Управляващите в Киев разбраха, че терористичните нелегални очакват заповед и още не са показали реалните си сили. Те ще се прикриват зад живия щит на мирни граждани и е невъзможно да бъдат бързо и внимателно неутрализирани дори след решителна спецоперация – задължително ще има масови невинни жертви.

Янукович не протака и не се колебае. Той максимално дърпа към външна активност, докато Русия се бие със Запада зад кулисите. Но доколкото опасността да се повтори югославски сценарий е напълно реална, създаден е Украински фронт за народна самозащита на украинската земя.

Рубиконът на Янукович

От гореказаното е видно, че Янукович фактически окончателно е преминал Рубикона и е изгорил всички си мостове към Запада. Това е особено забележимо от нощното изявление на американския посланик Пайета, след боя до Върховната Рада…Детайлите от преговорите не са известни, освен ултиматумът на Байден да се изкарат войските от Киев. Американският посланик заяви, че САЩ смятат, че Янукович носи цялата отговорност за случващото се в страната.

imageГорното подчертава и факта, че Янукович през нощта е игнорирал всички телефонни позвънявания на европейсите лидери. Той е бил абсолютно недостъпен за тях. Понеже американците обикновено пускат в атака първоначално западните си псета, европейците. Е, те не са свършили работа, та затова се е наложило Янукович да говори директно със САЩ. Дори Меркел е била обидена от това неуважително игнориране. А европейците не са свикнали с подобно отношение. Но Янукович е водил подробен и дълъг разговор с Путин, за което ни информира Песков. А това е красноречив и показателен факт.

Или друг факт – мъката на Държавния департамет на САЩ, че украинските силоваци са престанали да отговорят на техните позвънявания. „Сътрудниците на департамента на САЩ в продължение на няколко дена не могат да се свържат с украинските правоохранители, заяви високопоставен чиновник от американско министерство“. „В миналото ние можехме да звъннем по телефона до ръководството на силовите структури, а можехме да се видим с тях след много кратко време“, – казват от министерството.

А Русия?

imageРуската позиция по отношение на Украйна също подлежи на критика по всички политически флангове, както за пръскането на пари, така и за бездействието и липсата на Русия в украинската политика.

От една страна позицията на Русия е заявена от Лавров и от президента – Русия няма да се намесва във вътрешноукраинските събития, уважавайки суверенитета на страната. Русия е заинтересована от целостта на Украйна и от мирото разрешаване на политическата криза. Но Русия може да помогне, може да бъде посредник, ако я помолят за помощ. Т.е. Русия демонстративно е отстранена. Западът иска да провокира намесата на Русия.

Тогава какво се случва? Външно Русия не се намесва, но…

Истината е, че руските министерства и спецслужбите водят истинска битка за Украйна. Ако погледнем официалните изявления на Русия, ще видим, че ситуацията в Украйна и намесата на западните държави се коментира в ежедневен режим, понякога два пъти на ден се споменава Украйна. А това е безпрецедентна за руската дипломация публична защита на Украйна.

imageИ това е само върхът на айсберга от задкулисните усилия на руската дипломация по неутрализиране на западния натиск върху Украйна, за което и стана дума в прихванатия разговор на Пайета с Нуланд.

В отговор Западът се опита да дискредитира Русия, обвинявайки я в намеса във вътрешните работи на Украйна, за да приключи с интервенцията колкото се може по-бързо, докато Русия е заета с Олимпиадата. В резултат и украинските, и руските специални служби вероятно вече са препълнени с прихванати разговори, свидетелства, веществени доказателства. Приемайки желаното за действително, те вероятно отдавна вече смятат Янукович за „свалена патица“, приемайки за чиста монета демонстрираната от него нерешителност.

И после?

imageИ така, в същото време вървят непублични преговори между Русия и САЩ, заради чийто успешен резултат Янукович безбожно протака, печелейки време. На всички е ясно, че говорейки за компромис и преговори, Янукович разбира, че компромисът не може да бъде постигнат нито с тройката псевдо-лидери на Майдан, нито с екстремистите и техните лидери – по принцип. Всички те са само изпълнители на западните кукловоди. Само САЩ могат да дадат заповед на екстремистите да спрат насилието, да се разотидат по домовете, да върнат завзетите бойни складове, оръжието и учрежденията.

Ключовата роля на Русия е да убеди САЩ да спре агресията. Да не се позволи агресия! Русия няма да даде Украйна. Това трябва да разбираме от ежедневните съобщения от страна на Министерството на външните работи на Руската Федерация.

Как може да се реконструира позицията на Русия?

imageРусия няма да предаде Украйна. При никакви обстоятелства. Според международните норми, Украйна е суверенна държава и пряка намеса на Русия трябва да бъде избягвана. Макар да ни се иска обратното.

Путин е майстор на асиметричния отговор. И днес той е поставил ръката си на пауза, за да могат САЩ да разкрият максимално козовете си. Козовете със сигурност са различни и не са само дипломатически. Путин трябва да покаже, че срещу ръжен не бива да се рита! И ще го покаже!

В момента Русия се занимава с Олимпиадата в Сочи. Но в близките дни Москва ще предприеме настъпление за  регулиране на украинската криза.

Западът не е монолитен. Разколът в Европа е налице. Европа е разделена на евроатлантическа и континентална. Центърът на този разкол е Германия, чието поведение затова е и противоречиво, за да може дойч-ръководството постоянно да води борба между провашингтонските сили и антивашингтонските такива. Съвместната позиция на Путин и Меркел за Украйна, изразена след телефонния разговор през нощта на 19 срещу 20- ти февруари, е важен сигнал, че ще победи континентална Европа в сътрудничество с Русия. А това автоматично означава излизане от протестората на САЩ. Впрочем, не е изключено Русия и САЩ в последния момет да намерят компромис и без специалната роля на Германия. В такъв случай украинският протест ще затихне, лишен от външната подкрепа и ръководство, и с екстремистите ще се разправят като с криминални елементи.

imageНо е много вероятен и друг, по-опасен сценарий. Американците няма да успеят да спрат екстремистите и ще тръгнат към разпалване на гражданска война. В този случай Русия, а в това не се съмнявайте, ще наруши всички негласни договорки със Запада и открито ще защити Украйна от метежниците. Да, ще има кръв. Но терористичните нелегални организации ще бъдат ликвидирани безпощадно. Предпоставки за това са видни в инициираните антитерористични операции в цялата страна. Русия вероятно ще сезира ООН и ще предостави доказателства за вината на Запада.

Цената е голяма – невинни човешки животи, желанието да се избегнат хиляди бежанци, хуманитарната катастрофа…Западът има възможност да излезе от ситуацията. Ще приеме ли Запада протегнатата от Русия ръка? Това ще го разберем в следващите часове и дни. За сега САЩ заплашват и блъфират. Но ако САЩ стигнат до края – кръвта ще се превърне в море. Но ще има и отговор. И Щатите, и Европа вече осъзнават това.

Какво да се прави?

imageТрябва да разберем, че гьобелсовщината и разпространението на пораженческите настроения и лъжите са също форма на натиск върху украинската власт и Русия. Защото против нас, обикновените хора, действат професионалисти по демотивация на народа, професионалисти по създаване на паника и психози. От нас зависи ще се поддадем ли на бесовете или ще се борим.

А да се борим означава да вярваме, да подкрепяме легитимната украинска власт, да подкрепяме Янукович и екипа му. Така да подкрепяме, че нашата решителност да се предава като вирус и нито за миг да не трепваме пред врага. Да, те не са светци, не са безупречни, но днес тъкмо те са подложени на безпрецедентен натиск, именно те изгориха всички мостове към Запада.

Ще се повторим, но повторението е майка на знанието – Украйна е неразривно свързана с Русия!
Украйна и Русия няма да се предадат!
Няма да капитулират!
Борбата продължава!

Иван Березина
Едуард Биров





Гласувай:
12


Вълнообразно


1. zarenkow - Не се ли чувстваш неудобно да се правиш на пишман анализатор,
22.02.2014 23:20
То не са геополитики, не са врагове , както със Сирия, Ирак, Либия и цялата поредица от диктатури. Не мислиш ли, че е съвсем просто ? Просто е , като бял ден, защото всяка ВСЯКА диктатура завършва с много жертви и кучешка смърт за диктаторите. Какви геополитики бълнуваш? Защо защищаваш диктатурите. Коя демокрация е подобна жертва ? Така ти е удобно да внушаваш и да заблуждаваш хората с много празни приказки от 1001 нощ. Правиш се на ерудит без да си дори почтен . И тук съвсем скоро "ще се намесят" Американците, защото на хората им омръзна да ги унижават, крадат и лъжат. Просто ще изметат мръсотията , точно както в Украйна днес и няма да могат да демонтират златните си тоалетни, както не успя Янукович. Жалкото е , че това предстои и в Русия, но всичко друго ще е детска игра в сравнение с гадостите , които са в състояние да направят окопалите се червени паразити там. Жалки преклети твари. И Когато казваш, че ще спечели Русия това значи да загубят комунистите.
цитирай
2. dolce - е nikin
23.02.2014 06:12
е вече започнаха да изпълзяват и вият "демократите". Като коментара на zarenkow. Използването на събитията в Украйна от нашите плаши - путьовци е видно. Протести , вой за нарушените им права, злоба срещу инакомислещите. Факт е че в Украйна действат профашистки платени от запада и щатите екстремиски групи. Бандера дълги години бе използван тукмо от запада за борба с СССР. А ние знаем кой е Бандера. Знаем и какво вършеха неговите последователи от СС дивизия "Галичина". На теи които след малко ще нададат вой ще кажа следното - този филм сме го гледали вече, и ако 1, 2 пъти номера мина то сега бъркате дълбоко в бърлогата на мечката и я дразните. Спооред вас колко време тя ще бездейства?
Продали сте се за паница леща. Ваша ВОЛЯ. Но всички умни и свободни хора така или инак знаем кои сте и с какво ви се плаща. Само че скоро това ще са само хартийки които няма да можете да ползвате и в селския си кенеф щото дращят.
цитирай
3. aboychev - УКРАЙНА НЕ Е СВЪРЗАНА С РУСИЯ
23.02.2014 08:58
УКРАЙНА Е ВЪРЗАНА ОТ РУСИЯ
И СЕ ОПИТВА ДА СЕ РАЗВЪРЖЕ,
ЗА СЕГА УСПЯВА САМО РЪЦЕТЕ
ДАЙ БОЖЕ И КРАКАТА.
цитирай
4. aboychev - ЗА ВАС ФАШИЗМЪТ Е НЕПРЕСТАНЕН
23.02.2014 09:16
"ФАКТ" С КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО
ОПРАВДАВАТЕ
ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЧЕСКАТА СИ ВЛАСТ
цитирай
5. zarenkow - 2. dolce Мечката я дразнят тъпите комунисти
23.02.2014 10:48
те имат точно толкова общо с Русия, колкото фашистите с Германия. Крайно време е да заминат в небитието инакомислещите фашисти. Постепенно са вижда неизбежното отърсване и стопяването на периметъра от тази зараза. Янукович ще е следващото бясно куче обесено със златен писуар на краката.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Доскоро си мислех, че изход от ситуацията може да се намери.
23.02.2014 12:03
Вече смятам, че Източна, Югоизточна и Западна Украйна не могат да бъдат една държава. Не е въпросът в Янукович или Тимошенко. Не е въпросът дори в който и да е лидер. Просто между "двете Украйни" има много история, кръв, различен етнос, различна религия. При евентуално споразумение с ЕС/по правилата които Европа предлага/ трябва да бъде жертван Изтока. Тоест да фалира промишлеността там. Трябва да се прекрати на практика стокооборота с Русия. Накратко трябва Украйна да фалира. Примерът в съседна прибалтика е красноречив. От републики с най висок жизнен стандарт в СССР, днес прибалтийците живеят мизерно/като нас/ и се превърнаха в алкохолна и секс дистинация за шведи, поляци, финландци... а и руснаци:(
Прибалтика обаче като човешки ресурс е съввсем различна от Украйна. Член е на ЕС, а и Белорусия и Русия поемат известно количество гастарбайтери. Украйна в подобна ситуация ще е хуманитарен проблем. Кръвта на Майдана колкото и грубо да звучи може да се окаже като леко убождане с карфица по невнимание. Според мен Украинците трябва да побързат да решат противоречията си по подобие на чехи и словаци. Иначе ги чака ситуацията в бивша Югославия.
А за българите.:
Може да се поохарчим малко, но трябва да помислим тези които сме на ТЕЦ и газ за алтернативен вариант за следващата зима.
цитирай
7. jelezov - Много се радвам като чета постинги и ...
23.02.2014 12:06
Много се радвам като чета постинги и коментари като тези на заренков и абушев. С бездънния си кретенизъм те показват, че у буржоазията и "западняците" не са останали мислещи апологети.
цитирай
8. aboychev - НЕ БЕ ЖЕЛЕЗАРСКИ
23.02.2014 12:20
БУРЖОАЗИЯТА И ЗАПАДНЯЦИТЕ
НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС МАРКСИСКО-ЛЕНИНСКИ "ФИЛОСОФ" ОЛИГОФРЕНИ
ВИЖ ТАМ НАД ТЕБЕ ЕДИН "изТРЕЗняВащО" МИСЛЕШ МАРКСИСТ РУСОФИЛ И ТИЧАЙ ДА
СИ ПЪЛНИШ БУТИЛКИТЕ С ГАЗ.
ИЛИ БЯГАЙ ДА ПРАВИШ ЗАВАРКИ НА ЮЖЕН ПОТОК ЧЕ НЕМА ВРЕМЕ.
АПОЛОГИЯТА НА ГЛУПОСТТА ДНЕС Е
ВЕНЦЕХВАЛИЕТО И ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ПУТИН.
НО НА ИДИОТ КОМУНИСТИТЕ САТРАПИТЕ ВИНАГИ СА ИМ ПРИСЪРЦЕ.
цитирай
9. zarenkow - За съжаление това предстои и в Ру...
23.02.2014 12:30
За съжаление това предстои и в Русия.
Само слепците не виждат, че тази зараза все повече намалява периметъра си. За съжаление защото в Русия, последната крепост на фашизоидите комунисти, радетелите на диктатурата и кражбите са силни, безскрупулни и жестоки. Способни са на всичко и тоя измъчен народ ще даде свидни жертви. Гусларите анализатори и пишман философ-счетоводители, колкото и да си подреждат познанията няма да успеят да видят същността на процесите. Толкова могат. Проблемите изобщо няма да свършат с това, както след всяка диктатура агонията е дълга, мъчителна и разрушителна. Иска се време за утвърждаването на интелигенцията, с полагащите и се правомощия, като водеща сила . Процес с много непредвидими премеждия и рискове от разпад. Какво да правим, в болните мозъци ще има геополитически интереси, врагове и всякакви небивалици от време оно, но нали точно за това са болни.
цитирай
10. zarenkow - aboychev този над ръждясалов не е русофил
23.02.2014 12:39
това е комунистофил и следеователно русофоб. Няма как да обичаш един народ и да му пожелаваш диктатори и крадлива мафия. Железов го остави тоя са му казали на времето, че разбира като чете и страда и до днес от тази шега.
цитирай
11. danailvdimitrov - "заренков" и "забойчев"- са нещо като газ "зарин" и "боен" демократичен отряд.
23.02.2014 13:51
Те са изпълзяли направо от дупката направена на Майдана, от която излизат демони от преизподнята. Извинявам се "демоно"крати от преизподнята!

За тях като наречеш някой "комунист" и си решаваш въпроса с аргументите.
А той днес е :Кой запали Украйна?

Да не говорим за това: "Правителството на Исландия се отказа от плановете си за присъединяване към ЕС"http://30dumi.eu/2014/02/pravitelstvoto-na-islandiya-se-otkaza-ot-planovete-si-za-prisa-edinyavane-ka-m-es/

Сега няма ли да има ИСландски МАЙДАН? И ако няма ЗАЩО?
цитирай
12. aboychev - УКРАЙНА Я ЗАПАЛИ ПУТИН
23.02.2014 14:13
А УКРАЙНА МУ ОТГОВОРИ
НЕ ТИ ЩЕМ НИ МЕДА НИ ЖИЛОТО
цитирай
13. nikikm - Долче,
23.02.2014 15:02
dolce написа:
е вече започнаха да изпълзяват и вият "демократите". Като коментара на zarenkow. Използването на събитията в Украйна от нашите плаши - путьовци е видно. Протести , вой за нарушените им права, злоба срещу инакомислещите. Факт е че в Украйна действат профашистки платени от запада и щатите екстремиски групи. Бандера дълги години бе използван тукмо от запада за борба с СССР. А ние знаем кой е Бандера. Знаем и какво вършеха неговите последователи от СС дивизия "Галичина". На теи които след малко ще нададат вой ще кажа следното - този филм сме го гледали вече, и ако 1, 2 пъти номера мина то сега бъркате дълбоко в бърлогата на мечката и я дразните. Спооред вас колко време тя ще бездейства?
Продали сте се за паница леща. Ваша ВОЛЯ. Но всички умни и свободни хора така или инак знаем кои сте и с какво ви се плаща. Само че скоро това ще са само хартийки които няма да можете да ползвате и в селския си кенеф щото дращят.

Прав си,както си прав и за Жаренката ли,заренката,дето хем напада,хем умаловажава някои неща,а други пресилва и общо взето е дошъл да манипулира!Ама той си е на дежурство,пък и вероятно е от тези дето правят революциите!
цитирай
14. nikikm - vencivaleri1951
23.02.2014 15:11
Венци,ситуацията в Украйна е режисирана цветна революция.Поредната!Има достатъчно материали в нета,които сочат,че целта е унищожението на Украйна!Досегашните управляващи по нищо не се различават от тези,които ще дойдат!Излиза от затвора и хоп-президент!А,Путин одобрява,което пък ме навежда на мисълта,че и Русия има дял в това!В края на краищата и сащ и Русия ще направят пазарлъка,ще си сложат начело някой,който да им защитава интересите,след което Украйна ще поеме...надолу!Както нас! А и Русия е обречена и ръководството икоето не е руско,само прави "стойки" на велика РУСКА сила! Целта е и Украйна и Русия,но първо Украйна!Народите трябва да са в заблуждение и неведение!Лично аз не виждам полезен ход за украинците,поне за сега!
цитирай
15. nikikm - Димитров,
23.02.2014 15:17
danailvdimitrov написа:
Те са изпълзяли направо от дупката направена на Майдана, от която излизат демони от преизподнята. Извинявам се "демоно"крати от преизподнята!

За тях като наречеш някой "комунист" и си решаваш въпроса с аргументите.
А той днес е :Кой запали Украйна?

Да не говорим за това: "Правителството на Исландия се отказа от плановете си за присъединяване към ЕС"http://30dumi.eu/2014/02/pravitelstvoto-na-islandiya-se-otkaza-ot-planovete-si-za-prisa-edinyavane-ka-m-es/

Сега няма ли да има ИСландски МАЙДАН? И ако няма ЗАЩО?


Такива ги има на всякъде и това им е работата,да иронизират,да се правят на осведомени,а другите глупаци,да отнемат време и внимание,да разводняват!Не си струват вниманието! Благодарности за материала за Исландия,ще го прочета и вероятно ще го публикувам! Унгария също е интересна,както и няколко страни от Латинска Америка от където идват що годе добри новини! Поздрави!
цитирай
16. zarenkow - danailvdimitrov от коя дупка изпълзявам
23.02.2014 15:20
и в коя имам намерение да вляза, няма да ти споделям и да ти оставям напразни надежди. Комунизъм няма, но комунисти име и това е другото има на международната мафия. Не са и партия , нямат даже идеология ,като фашистите. Украйна я запалиха тия със златните бидета, съратниците на путин и компанията олигарси. Запалиха я с алчността си и арогантността си, точно както и тук се канят да палят агентите им. Радвайте се на компанията си, повече няма да ви развалям интелигентното общуване с железов. :)))
цитирай
17. danailvdimitrov - че има агенти от Русия не оспорвам,но кой какво запали е друг въпрос.
23.02.2014 16:21
zarenkow написа:
и в коя имам намерение да вляза, няма да ти споделям и да ти оставям напразни надежди. Комунизъм няма, но комунисти име и това е другото има на международната мафия. Не са и партия , нямат даже идеология ,като фашистите. Украйна я запалиха тия със златните бидета, съратниците на путин и компанията олигарси. Запалиха я с алчността си и арогантността си, точно както и тук се канят да палят агентите им. Радвайте се на компанията си, повече няма да ви развалям интелигентното общуване с железов. :)))


Щом има американски ,германски и други агенти,че и цели посланици,как така няма да има руски? Че руските са полу-комунисти,полу-нео-демократи,полу-псевдо-руски имперски позьори-също не го оспорвам.

Но да си правите "оглушки" и "ослепки",че Майдана е ръководен от евреи (като Кличко,Яйценюк,Тимошенко и проч.) и че получават пари от ЕС и САЩ, че насъскват "бандеревци" и всички останали неонацисти...това вече е прекалено каквато и кауза да защитавате.

Ето още един материал. Кой знае дали ще го разберете но...

"Разколници и униати рамо до рамо на Евромайдана"
http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=971:2014-02-21-15-32-28&catid=39:2010-02-12-19-17-47&Itemid=75
цитирай
18. aboychev - МОМЧЕТА ПРИЗРАЦИ НЕ МЕ ТРЕСАТ
23.02.2014 17:09
АЗ ЖИВЯХ МЛАДОСТТА СИ С ЖИВИТЕ ТРУПОВЕ НА КОМУНИЗМА, А ДНЕС ЖИВЕЯ С
ПОТОМЦИТЕ НА СЪЩИТЕ ТРУПОВЕ И ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ В ПОЛИТИКАТА, ИКОНОМИКАТА И т.н. ОЛИГАРХИЯ.
ЗА ПУТИН НЯМА ДА ИМАМ ДРУГО МНЕНИЕ ОСВЕН
ЕДНО:
УБИЕЪТ ОТ МОСКОВСКИЯ ТЕАТЪР,
УБИЕЦЪТ ОТ БЕСЛАН,
УБИЕЦЪТ И РАЗОРИТЕЛЯТ НА ГРОЗНИ

РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА С УКРАЙНА Е
ВЪВ ПРЕМАХВАНЕТО НА ПУТИН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО В РУСИЯ.
НЕ Е НУЖНО ДА СЪМ ЗАСЛЕПЕН ЗА ДА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ВСИЧКО,
НО Е НУЖНО ОТДАВНА ДА СИ ИЗОСТАВИЛ ВСЯКАКЪВ СОБСТВЕН МОРАЛ ЗА ДА НАРИЧАШ ПОДОБЕН ИДИОТ
ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК И ДА СИ СЪТРУДНИЧИШ С ЛИЦА КОИТО ГО ЗАЩИТАВАТ.
ОПРЕДЕЛЕНА ВИНА ИМАТ И ТЕЗИ,
КОИТО ТАКА "ЛЕКОМИСЛЕНО" ГО ОБЯВИХА ЗА МЪЖ И ПОЛИТИК НА ГОДИНАТА
ОГРОМНА ИДИОТЩИНА Е ДА НАРИЧАТЕ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ПРИЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО В РУСИЯ И ИДИОТИТЕ КОИТО Я УПРАВЛЯВАТ
РУСОФОБИ, СОРУСОИДИ, ОБЛЪЧЕНИ ОТ ЗАПАДА И т.п.
И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА ТВЪРДИТЕ,
ЧЕ ТЪРСИТЕ НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ.
ОТНОШЕНИЕТО КЪМ РУСИЯ Е
ПОСЛЕДНАТА ТОЧКА ПО КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ТЪРСИ И НАМЕРИ
НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ НА БАЛКАНИТЕ
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗАРЕНКОВ ИЛИ (ШАРЕНКОВ) Е ПРАВ ПИШЕЙКИ,
ЧЕ МАЙ САМИТЕ ВИЕ СТЕ РУСОФОБИТЕ,
ЗАЩИТАВАЙКИ РЕЖИМ КАТО ПУТИНОВИЯ.
цитирай
19. danailvdimitrov - как познато звучи...този цитат например Г-н А.бойчев
23.02.2014 19:07
"20 милиона долара, са доставени в Русия през август 1917 г. от юдея, роден в Русия, американски гражданин Лев (Лейба) Троцки (Бронщайн). Срещу тази огромна за времето си сума черните масони от юдейска националност наемат латишки стрелци, китайски криминални елементи, които заедно с евреи извършват великата “руска” революция, като свалят Временното правителство..."
http://www.epochtimes-bg.com/2013-04/2013-11-20_10.html
Само трябва да се сменят имената и се получава схемата "Майдан 2014г."
цитирай
20. zarenkow - http://zyalt.livejournal.com/1007568.html
23.02.2014 22:02
Това за да си изплакнат очите и просветлят мизерните мозъци тъпите червени боклуци, кой какво финансира. Това изобщо не им пречи да говорят за гадната Америка, евреи, Соросоиди и всичко друго, но не и
за крадците в един мизерен Свят.
цитирай
21. aboychev - danailvdimitrov МНОГО ДОБРЕ МИ Е ПОЗНАТО
23.02.2014 22:31
И МНОГО ОТДАВНА МИ Е ПОЗНАТО
И ДОСТА ПО-ДОБРЕ МИ Е ПОЗНАТО,
НО ТОГАВА ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС СЕ КЪЛНЯХТЕ
В КПСС, ХРУСЧОВ, БРЕЖНЕВ, ЧЕРНЕНКО, АНДРОПОВ, ГОРБАЧОВ, ЕЛЦИН,
ПОСЛЕ ЕДИН ПО ЕДИН КАТО ПАДНЕХА ОТ ВЛАСТ ГИ ОТРИЧАХТЕ,
ДНЕС СЕ КЪЛНЕТЕ И В ПУТИН
ВЪВ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ В СССР-РУСИЯ ИМАШЕ ВЛАСТ ТОРМОЗЕЩА И ТЕРОРИЗИРАЩА СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЮДЕИ ОТ КОИТО СА И ЛЕНИН И СТАЛИН И ЦЕЛИЯТ БОЛШЕВИШКИ "ЕЛИТ" И ПУТИН.
ТАКА ЧЕ БЛАГОДАРЯ ЧЕ МИ ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА,
НО АЗ ВИ ПИШЕХ ЗА УРОДЛИВИЯТ УБИЕЦ ПУТИН
А ВИЕ СЕ ОПИТВАТЕ ДА МЕ ПРАЩАТЕ В ИСТОРИЯТА НА УРОДЛИВАТА РУСИЯ-СССР
ХУБАВО Е ДА ЧЕТЕТЕ И ДАЗНАЕТЕ МИНАЛОТО НА
ЕВРОЗИАТСКАТА ИМПЕРИЯ НА ИДИОТИТЕ,
НО МОЛЯ ВИ НЕ МЕ УБЕЖДАВАЙТЕ, ЧЕ
ТО Е И ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ ЗА УКРАЙНА,
ЗА НАС И
ЗА НАРОДИТЕ В ТАКА НАРЕЧЕНАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ.
цитирай
22. dolce - заблудениете
24.02.2014 19:12
заблудените и платени от западните фондации клакьори са се раздвижили
а сега копелета "демократични" ми кажете един факт за добронамереност от запада спрямо България. Не русия украйна а България?
ЕДИН!!!
ЧАКАМ?
цитирай
23. christotamarin - Украйна била неразривно свързана с Русия!
25.02.2014 15:58
Украйна била неразривно свързана с Русия!

Да, така считат около половината от гражданите на Украйна.

Да приемем, че това е факт. Другата половина от гражданите на Украйна обаче се срамуват от този факт. И какво прайваме сега? И какво Ви се привижда някаква роля на САЩ в тези събития? Такова си е вътрешното положение не само от времето на Бандера, но и от времето на Александър Невски.

http://christotamarin.blog.bg/politika/2014/02/24/za-sybitiiata-v-ukraina-kak-az-gi-razbiram-ot-razstoianie.1241908

цитирай
24. danailvdimitrov - Украйна била неразривно свързана с ...
26.02.2014 15:53
christotamarin написа:
Украйна била неразривно свързана с Русия!

Да, така считат около половината от гражданите на Украйна.




Ти къде "видя" че половината са за Русия? То имаше избори и те показват половината ли ,две трети ли ?

На МАЙДАНА - да не би половината Украйна да скандираше искаме в ЕС? Ти на 20 хил. половината ли викаш?

Щото аз не мисля, че 15-20 хил. са половината от 45-50 млн.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19803268
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930