Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2014 16:39 - Русия постави 3 условия, за да няма война в Украйна http://noligarh.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Русия постави 3 условия, за да няма война в Украйна От Redactor |   

image

18.05 ч. Анонимен източник: Москва поставила 3 условия на Киев
По време на срещата между руския външен министър Сергей Лавров и американския държавен секретар Джон Кери на 5 март в Париж Русия е поставила 3 условия, за да се откаже от военна интервенция в Крим: отлагане на президентските избори (насрочени за 25 май), отказ на Украйна да се присъедини към НАТО и неподписването на споразумението за асоцииране с Европейския съюз в сега действащия му вид. Това съобщи пред УНИАН, цитирайки “Инсайдър“. Анонимен източник, заемал “висок пост в предишното (украинско) правителство“, е говорил пред изданието.

Секретарят по национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Парубий каза: “С груби действия Руската федерация се опитва да провали президентските избори в Украйна. Провежда се мащабна кампания, за да не се допусне провеждането на легитимен вот. “ Депутат от партията на Виталий К.ичко УДАР допълни: “Путин прекрасно разбира, че ако изборите се проведат на 25 май, ще победи или К.ичко, или Порошенко. Те не могат да бъдат контролирани от Кремъл.“ Друг народен представител от партията коментира: “Те (Русия- бел.ред.) осъзнават, че това правителство ще подпише споразумения с ЕС и НАТО и това не им се нрави.“

Според УДАР, вотът няма да се хареса и на Юлия Тимошенко, тъй като тя е едва на трето място по рейтинг към момента. Ако, от друга страна, датата бъде преместена, Тимошенко ще може да събере повече подкрепа, като осъществи контрол над губернаторите в Украйна и се възползва от успешните реформи на кабинета “Яценюк“. Благодарение на факта, че партията й “Баткившчина“ фактически е съсредоточила държавната власт в себе си, Тимошенко ще може да използва и всевъзможни финансови потоци, смятат от УДАР. Обкръжението на Тимошенко категорично отрича това.

От отлагането на вота ще се облагодетелства и сега опозиционната, преди – управляваща Партия на регионите (ПР) на Янукович. Във вторник никому неизвестният депутат от ПР Евгений Мураев внесе проект на решение за насрочване на изборите за 7 декември, а адвокатът от Донецк Владимир Оленцевич се обърна към съда с настояването, че бившият държавен глава е “незаконно лишен от пълномощията си.“ Не е ясно как президентският вот може евентуално да бъде отменен, тъй като няма единен юридически механизъм за това. Дори и в Украйна да настане военно положение, законът не предполага отлагане.

Източник от Министерство на външните работи на Украйна потвърдил, че Киев също вижда 3 възможности за стабилизиране на страната:“Провеждане на президентски избори на 25 май, икономическа стабилност чрез заем от Международния валутен фонд и незабавно започване на диалог с Русия за Крим, при условие, че Кремъл не вкарва войските си във вътрешността на Украйна“, обясни дипломатът. Освен това, украинските власти се надяват на изтегляне на руските войски от полуострова и разчитат на преговори с Москва при посредничеството на САЩ и ЕС.

16.35 ч. Най-богатият украинец подкрепя териториалната цялост на страната

Най-богатият мъж в Украйна и президент на футболен клуб “Шахтьор – Донецк“ – Ринат Ахметов, призова за мир в Украйна и заяви, че подкрепя териториалната цялост на страната. “Нашата цел е независима, цялостна Украйна. Това трябва да стане единствено по мирен път. “ Същото мнение изрази и областният управител на Донецк Сергей Тарута: “Властите в Донецк призовават към мир, спокойствие и диалог за независима и цялостна Украйна.“ Състоянието на Ахметов се оценява на $12.5 млрд.

В Донецкия регион живее почти 10% от населението на страната, което осигурява 20% от промишленото производство в цяла Украйна. Именно след миньорските стачки там в периода 1989-1991 се засилва независимостта на Украйна, защото едно от искането на миньорите е по-силни гаранции за суверенитета на страната в Конституцията.

16.00 ч. Москва разследва Олег Тягнибок

Русия започна съдебно преследване срещу украинския националистически лидер Олег Тягнибок за предполагаемо участие в бойни действия в Чечения в средата на 90-те години, съобщи Следственият комитет в Русия. Тягнибок, лидер на националистическата партия „Свобода“ и на парламентарната й група, е заподозрян в участие в бойни действия „срещу силите на (Руската) федерация на страната на чеченските сепаратисти през 1994-1995 г.“, заяви говорителят на Следствения комитет Владимир Маркин. ИТАР-ТАСС посочва, че е възбудено наказателно производство и срещу Дмитро Ярош и други членове на ултрадясното движение УНА-УНСО (Украинска национална асамблея-Украинска народна самоотбрана).Ярош е и лидер на крайнодясната групировка “Десен сектор“, която активно участваше в протестите на Майдана (В „Десен сектор“ официално влизат радикалните сдружения – водещата „Тризъбец – Степан Бандера“, УНА-УНСО (Украинска национална асамблея – Украинска народна самоотбрана), „Патриот на Украйна“ и „Бял чук“). “Събрани са достатъчно доказателства, които ще позволят в близко време да бъдат издадени постановления за привличането им като обвиняеми и за задържането им под стража и да бъдат обявени за издирване“, каза Маркин.

15.45 ч. Руската опозиция в Украйна иска широка автономия на проруските райони

Украинската проруска опозиция настоя днес руският да стане втори официален език и да се даде по-голяма автономия на проруските райони в Украйна. „Спешно трябва да се гласуват закони, предоставящи на областите по-широки правомощия, и да се даде на руския статут на втори държавен език“, заяви в комюнике Партията на регионите на сваления украински президент Виктор Янукович. Формацията се дистанцира от Янукович след свалянето му от власт в края на февруари, припомня АФП. Декларацията беше публикувана след ожесточени сблъсъци между проруски и проукраински демонстранти снощи в Донецк, при които загина един и бяха ранени 28 души. „Новата власт не може да реши нито един проблем. Никоя от взетите мерки не доведе до прекратяване на ескалацията в южните и източните райони на Украйна. Напротив, взетите решения само изостриха напрежението“, подчертава Партията на регионите.

15.25 ч. Украински доброволци отиват на военно учение

Украински доброволци, членове на “отрядите за самозащита“ на Майдана, тръгнаха към военно обучение край Киев. Вчера Върховната Рада обяви, че създава нова Национална гвардия, която ще включва 60 000 души. Тя ще подпомага конвенционалната армия от 130 000 военни. Доброволците се наредиха на опашки пред центровете за прием след призива на правителството за мобилизация, свързана с руските маневри в Крим.

image

image

image

В казашките и милиционерските войски на ескадрона съответствала т.н сотня – това пише и на емблемата върху униформите на тези доброволци

14.50 ч. Руското външно министерство се оплака от “цензура“ от украинска страна

Журналист от руското издание “Аргументи и факти“ беше задържан от граничари в Донецк. “В задграничния паспорт на 51-годишния руснак не е имало разрешение за пресичане на държавната граница, освен това не е представил имиграционен картон. След дадените от него обяснения стана ясно, че той е специален кореспондент на списание “Аргументи и факти“. “. През януари в Киев бе задържан журналистът от „Ленты.ру“ и Lenta.doc Андрей Киселев. Тогава Киселев получи травми, а украинското вътрешно министерство съобщи, че е арестуван заедно с група правонарушители. По-късно той бе пуснат без повдигнато обвинение. Руското министерство на външните работи окачестви тенденцията руски репортери да не се допускат до украинска територия като “цензура“. На 7 март журналисти от „ТВ Центр“ и „Вестей“, както и кореспонденти на други руски издания, бяха спрени на летището в Донецк и им бе отказано да влязат в страната. На 9 март фоторепортер на ИТАР-ТАСС също не успя да влезе в Донецк. Униформените на летището тогава се обосноваха с “недостатъчно надеждни данни на картона“.

14.30 ч. Руска военна техника се движи към северен Крим

Русия задвижва към северната част на Крим артилерийска система за залпов огън „Ураган“ и едрокалибрени пушки. За това алармира във Фейсбук Дмитрий Тимчук, бивш военен, сега журналист. “В ешелона се намират 12 пускови установки и 10 транспортно зареждащи машини. РСЗО 9К57 «Ураган» е нещо сериозно. Един залп от нея и град с размерите на половин Симферопол е сравнен със земята“ написа Тимчук. До този момент Центърът за военно-политически изследвания, ръководен от него, е забелязвал единствено система за залпов огън тип “ГРАД“ в редиците на военните без отличителни знаци. Говорителят на министерство на отбраната на Украйна Владислав Селезнев написа в социалната мрежа, че по данни на негови източници, през град Керч минава колона от руски военни машини. “Има 5 камиона тип КАМАЗ с едрокалибрени пушки “Гиацинтов“. Следват мобилни станции за електрозахранване с руски военни номера и др.“ На няколко военни единици техника пише “ войскова част 64670“, твърди Селезнев .

13.30 ч. Русия заплаши да прати войски в източна Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че кризата в Крим е „трудна ситуация“ малко преди да започне 11-часовата му среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Лондон.“Ситуацията, в която се намираме е трудна. Случиха се много събития и много време беше загубено“, коментира Лавров два дни преди да се проведе референдумът относно Крим, чието развитие силно притеснява Запада. Джон Кери заяви, че се надява той и руският му колега да успеят да разрешат „някои от нашите различия“ и да намерят начин за придвижване напред.

Минути преди началото на разговора, Русия обяви, че си запазва правото да защити сънародниците си в цяла Украйна, след като един протестиращ бе убит при сблъсъците в източната част на страната. В изявлението се появи и намек, че руската страна може да задвижи своите сили отвъд Крим. „Русия осъзнава отговорността за живота на своите сънародници и съграждани в Украйна и си запазва правото да защитава хората“, каза Лавров.

Един проруски демонстрант бе намушкан и убит, а няколко са ранени в сблъсъците в рускоговорещия украински град Донецк – индустриалната столица на страната. Това е първият смъртен случай от началото на напрежението в югоизточната част на Украйна, след като проруски сили завзеха контрола над Крим.

„Няколкократно заявихме, че тези, които дойдат на власт в Киев, трябва да разоръжат бунтовниците, да гарантират сигурност за населението и законното право на хората да провеждат протести. За съжаление, както показват събитията в Украйна, това не се случва. Властите в Киев нямат контрол над ситуацията“, каза той.Историческите и лингвистични противоречия разделят народа на бившата съветска държава на рускоговорещи, които са проруски настроени, и на говорещи украински език с прозападни настроения.

12.40 ч. Москва с различна версия за Донецк от тази на украински медии

“Русия осъзнава своята отговорност за живота на своите сънародници и съграждани в Украйна и си запазва правото да ги защитава“. Това заяви днес руското външно министерство в коментар за атаката срещу демонстранти в Донецк. „На 13 март 2014 г. в Донецк станаха трагични събития, проля се кръв“, посочва министерството, цитирано от ИТАР-ТАСС. „Мирни демонстранти, излезли на градските улици, за да изразят отношението си към деструктивната позиция на хората, наричащи се “украинска власт“, бяха нападнати от десни радикални групировки, въоръжени с травматично оръжие и бухалки, започнали предния ден да пристигат в града от други региони на страната. Сблъсъците доведоха до голям брой ранени, един човек загина“, описва руското ведомство станалото в украинския град. „Неведнъж сме заявявали, че дошлите на власт в Киев трябва да разоръжат въоръжените бойци, да гарантират сигурността на населението и законното право на хората на митинги. За жалост, както сочат събитията в Украйна, това не става – киевските власти не контролират ситуацията в страната“, твърди министерството. Украинската информационна агенция УНИАН, от своя страна, твърди, че демонстрантите били за единството на Украйна, т.е. против отцепването на Крим, а нападателите – проруски активисти.

image

“Мирни демонстранти, излезли на градските улици, за да изразят отношението си към деструктивната позиция на хората, наричащи се “украинска власт“, бяха нападнати от десни радикални групировки“, твърди Русия. Украински медии обаче посочват, че митингът е бил против отцепването на Крим, а атакуващите са били проруски активисти

12.30 ч. ЕСПЧ размаха пръст на Русия

Eвропейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) предупреди Русия да се въздържа от война в Украйна. Това каза украинският министър на правосъдието Павел Петренко. Той добави, че вчера украинското правителство подало молба към съда да изрази становище относно руското присъствие в Крим. Радата привела документи за нарушение на човешки права в Крим. Тези права, посочи Петренко, са гарантирани чрез Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи. Съгласно правило 39 от Регламента на ЕСПЧ, Съдът “задължава Русия да се въздържа от военни действия против граждани на Украйна и на територията на страната.“ По думите на Петренко, решението на ЕСПЧ е “много важно за Украйн“а, защото то значи, че международните съдилища признават “грубите нарушения на човешки права на територията на Украйна от страна на Русия. “Ръководните фигури, дали указания за агресията против страната, не просто превишават служебните си права, но и ще трябва да отговарят съгласно международното законодателство за действията си, при това – без давностен срок. За международната общност няма никакво съмнение, че въоръжените групи, които обсадиха държавните институции в Крим, са руски военни. Нещата, които стават в Крим, са част от сценарий, разработен от руските власти с цел анексиране на полуострова, който е неразделна част от Украйна. Незаконният референдум, който ще се проведе на 16 март, неизбежно ще доведе до още по-силна конфронтация в Крим.“, съобщиха от Министерство на правосъдието.

12.10 ч. Русия стовари 350 десантчици в Арктика

“350 руски въздушни десантчици и военна техника бяха успешно стоварени тази нощ в Арктика за пръв път в историята на Русия“, предаде ИТАР-ТАСС. “Десантен батальон, хвърлен от самолети Ил-76 с управляеми парашутни системи „Арбалет“, се приземи успешно на остров Котелни от архипелага Новосибирски острови. Както предвиждаше сценарият на учението, условният противник посрещна с огън десанта, срещу който изпрати мобилни отряди със снегоходи и парапланери. Десантчиците обаче успяха за 40 минути да „унищожат“ тези сили и да изпълнят поставената задача – „превзеха“ летище и поеха контрола върху неговите системи за управление. След по-малко от час площадката беше готова да приеме самолети от руската военнотранспортна авиация, носещи тежки въоръжения, разказа подполковник Евгений Мешков, говорител на руските Военновъздушни войски. Изпълнение на учебно-бойни задачи в непозната местност включват и маневрите, започнали в редица региони по границата с Украйна с цел проверка на боеготовността на сухопътните войски“, става ясно от съобщение на министерството на отбраната в Москва.

12.00 ч. Един човек загина, 28 пострадаха при сблъсъци в Донецк

Един човек загина, 28 пострадаха при сблъсъци в Донецк. Трима от ранените са приети в неврохирургия. Един е в травматология с увреждане на очите. Другите са с по-леки наранявания. Починалият е активист на областната партийна организация на крайнодясната партия “Свобода“ Дмитрий Чернявский. Областният ръководител на партията Игор Славгородский обясни: “От председателя на държавната администрация в областта искаме: 1. Да обяви 3-дневен траур в град Донецк и в областта. 2. По време на траура да забрани провеждането на всякакви акции в града. 3. Да проведе служебно разследване’ и да накаже виновните милиционери, чието бездействие доведе до трагедията. 4. Да изпрати в оставка кмета на града, управителя на областта и шефа на милицията.“

Участващите в митинга в подкрепа на единството на Украйна бяха нападнати от проруски активисти на площад “Ленин“ в града. Демонстрантите развяваха украински знамена. Милицията направи кордон между тях. Проруските активисти обаче продължиха да проявяват агресия, замерваха митингуващите с яйца, димки и фишеци. Нападателите скандираха “Русия“ и “Беркут“. Униформените осигуриха излизането на демонстрантите от площада. Въпреки това атакуващите не спряха и провокираха сблъсъци. Милицята закара 4 автобуса на място, с които да отведе демонстрантите, но активистите на “отрядите за самоотбрана“ обкръжиха превозните средства. Част от тях бяха въоръжени с палки и газови патрони. Те строшиха прозорците на автобусите и хвърляха фишеци в превозните средства. Униформените образуваха жив щит около нападнатите и имитираха отход, като така заблудиха нападателите, които ги последваха.

11.40 ч. Хакнаха сайта на Кремъл

Хакери удариха уебсайта на руското президентство няколко пъти днес и блокираха достъпа до уебсайта на централната банка, съобщи пресслужбата на Кремъл. „Мощна кибератака се извършва срещу уебсайта“ (на Кремъл), съобщи говорителка на президентството и допълни, че атаката продължава, а експерти по сигурността се опитват да предотвратят бъдещи пробиви. Няма данни кой стои зад кибератаката. В момента се работи по установяването на източника на нападението, посочва ИТАР-ТАСС.

11.02 ч. ЕС може да подпише споразумението за асоцииране с Украйна идната седмица

Европейският съюз и Украйна може да подпишат споразумението за асоцииране с Киев в политическата му част в края на идната седмица, в хода на предстоящия Европейски съвет на 20-21 март. Това съобщи високопоставен източник от ЕС, пожелал анонимност. Дипломатът уточни, че на насрочения за понеделник Съвет на ЕС по външни работи министрите ще оценят подобна възможност и ще предприемат съответните действия. Външните министри се очаква да приемат позиция по насрочения ден по-рано референдум за присъединяването на Крим към Руската федерация.

Съветът на ЕС ще обсъди следващите стъпки по отношение на налагането на санкции срещу Русия, включително в областта на замразяването на имущество и налагане на визови ограничения срещу конкретни руски граждани. Вероятно министрите ще обсъдят конкретен списък с имена, ако преценят да приемат решение в понеделник. В противен случай те може да решат да оставят тази задача за срещата в края на седмицата на държавните и правителствените ръководители от ЕС.

Дипломатът добави, че външните министри се очаква да разговарят за енергийните отношения на ЕС с Русия. Той уточни, че икономически санкции срещу Русия засега не се обсъждат.

11.11 ч. Горбачов: Перестройката е виновна

Бившият президент на СССР Михаил Горбачов смята, че не трябва да има нова Студена война заради кризата в Украйна. “Призивът ми остава в сила. Най-важното е да се спре ескалацията на напрежението, да се намери решение, подкрепено и от Русия, и от Украйна, което да предотврати започването на нова Студена война. Руският президент почти всеки ден комуникира с други държавни глави. Провеждат се активни дипломатически контакти и не бих искал да се меся“, добави Горбачов.

Той обясни, че най-важната причина за сложната ситуация е “сривът на перестройката, безумното, авантюристично “разпускане“ на Съюза (СССР -бел.ред.). Борих се за съхранението на държавното единство с всички позволени политически – подчертавам, политически – средства. И до срещата на ръководителите на Руската федерация, Украйна и Беларус, предупреждавах за опасността от разрушителни действия на тогавашното руско ръководство.

За съжаление, никой не се вслуша в предупрежденията ми. Върховният съвет на РФ навремето одобри разрушението на Съюза с аплодисменти, нито дума не бе спомената за Крим, нито за Севастопол. Днес отговорността на средствата за масова информация е особено голяма. Не бива да разгарят страстите, да нагнетяват атмосферата. Нека помним, че става дума за две държави, два варода, свързани с древни връзки. В никой случай не бива да допускаме трагичен разкол между тях. Трябва да помогнем на хората да постигнат съгласие.“

10.25 ч. Русия блокира опозиционни сайтове

Русия блокира три основни новинарски сайта на опозицията, както и популярния блог на обществено-политическа тематика на Алексей Навални. Надзорният орган на правителството за медиите “Роскомнадзор“ заяви, че блокира www.grani.ru, www.kasparov.ru, www.ej.ru. Тази стъпка бе предприета ден след като един от най-популярни новинарски сайтове в Русия, Lenta.ru, беше обвинен заради начина, по който отразява събитията в Украйна. Главният редактор на сайта беше уволнен, а това доведе до масов отлив на журналисти от медията.

Закон, който влезе в сила през февруари, позволява блокиране на интернет сайтове по нареждане на прокуратурата без съдебно решение. Роскомнадзор каза, че медиите са били блокирани „заради призиви за участие в незаконна дейност и участие в масови мероприятия, провеждани в нарушение на обществения ред“, имайки предвид митингите, които трябва да се проведат днес. Блогът на Навални е блокиран, защото той беше поставен под домашен арест миналия месец и не му е позволено да използва интернет, казаха от Роскомнадзор.

10.10 ч. Лвов отне званието на Юрий Башмет, защото подкрепил Путин

Световноизвестният руски виолист и диригент Юрий Башмет, който на 8 март 2013 г. отбеляза 60-годишния си юбилей с концерт в София, бе лишен от титлата „Почетен професор“ (Доктор хонорис кауза) на Лвовската музикална академия „Микола Лисенко“. Решението бе взето от Академичния съвет, след като Башмет подписа писмо на руски културни дейци в подкрепа на позицията на президента Владимир Путин по кризата в Украйна и Крим. Както беше съобщено от местните медии, решението срещу Башмет е било взето почти единодушно. Званието „Почетен професор“ му бе присъдено преди две години.

Виолист, диригент и педагог, народен артист на СССР, Юрий Башмет е живял в Лвов до 17-ата си година. Там са погребани родителите му, по-големият му брат Евгений живее в този град. По-рано Националната опера в Киев отмени концерт на народния артист на Русия, Денис Мацуев, насрочен за 27 март. Вчера пък стана ясно, че украинска област е отменила гастрола на театъра на актьора Сергей Безруков, защото неговият подпис също стои под писмото. Безруков е познат най-вече с ролята си в гангстерската сага “Бригада“.

Сред останалите творци, подписали обръщениеуто, са Федор Бондарчук, Лев Лещенко и др. Те отбелязват, че “в дните, когато се решава съдбата на нашитое съотечественици в Крим, не можем да останем равнодушни наблюдатели със студени сърца. Общите ни история, корени, културата ни, основните ни ценности и език ни обединяват завинаги. “ В социалните мрежи са появи информация, че пианистът Юрий Розум не е сред подписалите писмото. Той обаче опроверга това. “Разбира се, аз се застъпвам за това, Украйна и Крим да бъдат украински и кримски, а не поредни американски щати. Под това писмо подписите си положиха видни деятели на изкуството, към които се отнасям с голямо уважение.“

10.05 ч. Кери: Не е възможно да спрем референдума

Американският държавен секретар Джон Кери отлетя в Лондон за 11-часова визита. Основната цел на посещението е да намери начини да се противопостави на присъединяването на Крим към Русия. Той ще се срещне и с руския външен министър Сергей Лавров, за да опита да блокира всякакви действия на руския президент Владимир Путин в Крим.

Малко преди отпътуването си от САЩ Джон Кери призна, че е невъзможно референдумът да бъде спрян. Той предупреди, че няма съмнение, че руското етническо мнозинство ще избере Москва. “Вниманието на света е съсредоточено върху това какви ходове ще направи Путин в понеделник след вота, на фона на притесненията, че той може да има амбиции и към други части на Украйна“, допълни държавният секретар. В индустриалните райони на югоизточна Украйна продължават сблъсъците между рускоговорящи, които са мнозинството от на селението, и привържениците на новата власт в Киев. Снощи в Донецк загинаха 2 души и около 50 бяха ранени при стълкновенията.

10.00 ч. Япония обвини Русия, че нарушава Устава на ООН

Както заяви високопоставен японски чиновник, властите в Страната на изгряващото слънце обмислят санкции срещу Москва, “в случай, че се вземе решение за налагането на такива“. Японското списание “Nikkei“ пише, че евентуалните мерки биха приличали на санкциите, които САЩ и ЕС са готови да наложат. За това намекна и министърът на външните работи Фумио Кишида. Премиерът на страната Шиндзо Абе заяви, че окупацията на Крим от страна на Руската федерация е нарушение на Устава на ООН. Изданието “Bloomberg“ съобщи, че във Вашингтон тече активна подготовка за налагането на санкции срещу руски чиновници и олигарси. Кремъл е започнал консултации с руски милиардери и държавни предприятия, за да разбере до каква степен дейността им зависи от чуждестранни инвестиции.

08.00 ч. Кольо Парамов: Трябваше да останем неутрални

„Трябваше да запазим абсолютен неутралитет, България да е Швейцария на Балканите“. Това коментира финансистът Кольо Парамов относно позицията на страната ни за ситуацията в Крим. „Крим е бумеранг на Косово. Ситуацията за България е много противоречива. Вигенин извърши детска работа. Трябваше да запазим абсолютен неутралитет, защото в парично изражение няма да получим абсолютно нищо”, коментира Парамов. Според него за момента България не търпи загуби, но се очертава тежка картина. „На практика имаме около 1 милиард износ годишно и 800 милиона внос от Украйна. Проблемът е един единствен и той е свързан с газта. Нещата са сложни, сериозни”, коментира Парамов. По думите му дипломацията и от двете страни е слаба. Журналистът Валери Тодоров коментира, че като член на ЕС България провежда “съгласувана политика“.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825061
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930