Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 18:27 - Наемници ще пазят Украйна (обзор)http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1690 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наемници ще пазят Украйна (обзор)

image
image
В Донецк прибыли наёмники из "Greystone Limited" - дочки знаменитой "Xe Services LLC" - бывшей "Blackwater US

 
 

Украйна ще извика чужди наемници, за да контролират и пресекат проруските протести в източната част на страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Властите са избрали частната военна компания "Грейстоун лимитид", съобщил анонимен източник от украинските сили за сигурност.

Правителството в Киев смятало, че управленията на националната Служба за охрана в източните райони не са способни да неутрализират лидерите и активистите на проруското движение. Затова било решено да се привлекат чужденци, които

да изпълняват
функциите на
политически
детективи
и охрана

на държавната сигурност. Такава била и позицията и на президента на Украйна Олександър Турчинов.
Инициативата за привличане на наемниците била на олигарсите Игор Коломойски и Сергей Тарут, назначени за губернатори на Днепропетровска и Донецка област. На съвещание при Турчинов Коломойски казал: "Защо да изобретяваме колелото, ако има реални хора, които разбират колко и как трябва да се плати."

Компанията
"Грейстоун
лимитид" е
регистрирана на
остров Барбадос

Има офиси по цял свят, в това число щата Вирджиния в САЩ и Абу Даби, ОАЕ, се посочва на официалния сайт на фирмата. Сътрудниците на компанията разполагат с наземни екипи и с авиация. Фирмата се явява дъщерна на бившата американска компания "Блекуотър", която сега се казва "Академи".

"Блекуотър" стана известна по време на войната в Ирак заради убийствата на цивилни, извършени от нейни бойци, припомня Нюзру.
Украинските депутати от Върховната Рада вчера

гласуваха
оставката
на военния
министър
Игор
Тенюх,

предаде сайтът "Обозревател". В реч пред депутатите Тенюх отбеляза, че напоследък в медиите започнала да се появява информация за липсата на категорични заповеди от военното министерство към украинските военни в Крим. Министърът увери, че е дал заповед да се използват оръжия още на 3 март, веднага след като е встъпил в длъжност. "Ако има по-достоен кандидат, готов съм да си отида. Затова подавам оставка", заяви Тенюх. Отначало Радата не му прие оставката, но по-късно гласува кандидатурата на Михаило Ковал за нов министър на отбраната.

В същото време украинските депутати отказаха да уволнят и.д. президента Олександър Турчинов като председател на парламента. Той сам внесе предложението за оставката си, след като лидерът на партия УДАР Виталий Кличко заяви, че е готов да инициира отстраняването на Турчинов като председател на парламента.
Руският външен министър

Сергей
Лавров
се срещна с
украинския
си колега

Андрий Дешчица за пръв път след началото на кризата в Крим. Разговорите, инициирани от украинския министър, се проведоха в рамките на срещата за ядрената сигурност в Хага. Лавров уверил, че Русия не възнамерява да използва военна сила в източните и южните области на Украйна.

Украйна трябва да предяви претенции за 11,5 милиарда долара към Русия за изоставеното имущество във военните бази в Крим, превзети от руснаците, обяви вчера вече бившият военен министър Игор Тенюх. Според него само складираните на полуострова боеприпаси били 36 000 тона.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. pesho - На новите управляващи в Украйна не ...
26.03.2014 18:38
На новите управляващи в Украйна не дъската им хлопа,ами пироните им ги няма.
цитирай
2. nikikm - Това е
26.03.2014 22:11
без значение,стига да слушат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706495
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031