Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2014 18:59 - Експерти потвърждават абсурдността на Преброяване 2011 news.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1455 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Експерти потвърждават абсурдността на Преброяване 2011
image

© БГНЕС

Центърът за демографска политика излезе с изявление, с което подкрепи Ренета Инджова, която е директор на Националния статистически институт (НСИ).
Ренета Инджова казва истината, подкрепяме я напълно", отбелязват от центъра.

В изявлението се казва още, че още преди три години Центърът за демографска политика остро е критикувал "абсурдните данни" от Преброяване 2011, което обслужвало политически интереси и било твърде далеч от реалната действителност у нас.

„В общи линии тогава изтъкнахме, че то съдържа нелепи индикатори и показатели, недостоверни данни, неправилна интерпретация на информационните масиви, очевидни манипулации, погрешен и тенденциозно необективен анализ. Ясно посочихме, че „преброяването на населението е тъпо, скъпо и ненужно", споделят още демографите.

Според тях самите принципи в Закона за Преброяване 2011 г. са били сбъркани (липсвали принципът на достоверност, на обществената полза, на функционалност и др.), методиката му била безнадеждно остаряла, а въпросите в Преброителната карта били от архаичния арсенал на марксистите на БАН отпреди 50 години, даже самите понятия напомняли Априлския пленум на БКП от 1956 г. От тях можело да се заключи, че ние още живеем в епохата на комунизма, нямаме доходи от бизнес, печелим от „домашно селско стопанство" и т.н.

Въпреки че е Преброяване на населението, статистиците броели нужници, балдъзи и „изгребни ями", но не преброявали както трябва гражданите на България.

"От НСИ казаха пред медиите, че броят на българите бил известен от системата ЕСГРАОН и преброяването не се интересувало от този показател, било насочено към други неща. Мнимото „преброяване" не установи важните данни за етническата структура на българското общество, защото принципите на декларативност и конфиденциалност позволяват да не се сочи истината. Така че данните по отношение на етничността и на конфесионалността всъщност не са верни. Те няма как поне малко да съответстват на действителността, защото преброяването сякаш нарочно се старае да се сдобие не с истинските, а с измислени и фалшиви (но желани от властите) данни по въпросите за етническата принадлежност и за вероизповеданията", коментират от центъра.

Според тях преброяването не е установило нито реалния брой на етническите българи, на циганите и на турците, нито пък представило динамиката на тяхното увеличаване или намаляване като етноси. Преброяването напълно игнорирало реалната етноконфесионална структура на обществото в услуга на външни и вътрешни политически интереси. Според него около 700 000 души у нас не можели да посочат своя етнически произход, циганите рязко намалявали (с 14% за десет години), населението удобно за властта било „увеличено" с 200-250 000 души, за да няма демографска криза, а в избирателните списъци били включени, пак удобно за властта и за политиците, около 1 000 000 мъртви души и т.н.

Статистическите и демографските истини за България били съвсем други, според Центъра за демографска политика. ЦРУ в своя сайт посочвали, че отдавна сме под 7 милиона, точно 6 924 716 души през юли 2014 г., и рязко намаляваме и изчезваме с най-бързия в света темп на национална ликвидация, въпреки глупавите настоявания на казионната многохилядна БАН, че всичко било наред и че в България нямало демографска катастрофа. Етническата структура на населението съвсем не била такава, каквато платените от бюджета служители и „учени" я представяли, съмнителни били данните за миграционните процеси (емигрантите били много повече от преброените „напуснали страната") и т.н.

"Трябваше да минат цели три години, за да чуем от устата на една смела жена (Ренета Инджова - б.р.) истината за работата на държавните статистици от НСИ. Тя фактически потвърди почти изцяло нашите твърдения от 2011 г. за пълната несъстоятелност на Преброяване 2011 и за слугинските функции на държавните институции. На всички българи става ясно как властите манипулират за своя политическа изгода даже и статистическите и демографските данни за действителността в България, надявайки се да останат във властта и да откраднат още пари", коментират още от центъра.

От Центъра за демографска политика изказват своите адмирации за достойното поведение на Ренета Инджова, подкрепят я в неравната битка, която водела срещу самозабравилата се многоцветна и мощна политическа мафия и декларират готовността си за съдействие.

"Решени сме да предприемем даже неконвенционални действия в нейна защита, ако някой посмее да й причини неудобство или неприятност заради това, че казва истината. Знаем какво да направим", завършват от Центъра за демографска политика.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. stanemirkata - Още преди 1989 год.
28.03.2014 10:49
беше публична тайна, че българската статистика е верен сбор от неверни данни. Та така до днес.
цитирай
2. nikikm - Публична
28.03.2014 16:48
тайна е научната стъкмистика в България!Сега са готови да и прегризат гърлото на Инджова,за дето ги изтъпани на светло! Това чака всеки,който говори истината!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19844867
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930