Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2014 20:20 - Защо на Русия трябва да се обяви война http://30dumi.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1051 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо на Русия трябва да се обяви война  

Дойде време  да се довърши работата, която започна през XIX век френският император Наполеон I, и продължи и през двадесети век германският канцлер Хитлер :  завоюване и поробване на Русия от Европа. Твърде дълго ние умувахме върху тези две смели начинания, чийто провал до голяма степен се дължи на лошо време. Берьозина и Сталинград влязоха в езика  като синоними на объркване и поражение.

Време е да се отърве европейското съзнание от този  комплекс за малоценност , който възниква при мисълта  за Москва. С други думи : трябва да се превземе и  Москва. Тъй като това е възможно. През XIX век Съединените щати бяха само една второстепенна провинциална  държава и не разполагаше с необходимите ресурси , за да превозва  войски и нови оръжия, от които се нуждаеше Наполеон, за да свали тиранина Александър I с коварния му  командир Кутузов.

През 20-ти век неприятна тактическа грешка  попречи на Хитлер да потърси военна помощ от Съединените щати, защото те (за щастие много кратко) са били руски съюзници. Сега за нещо подобно не може да се говори. Лидерите и медиите в Европа и могъщата Северна Америка най-накрая споделят една и съща позиция по Русия :  презрение , отвращение и омраза. И дори и на най-обикновен  стратег в  НАТО е ясно като бял ден , че в такива невероятно благоприятни условия , има само едно решение: да се атакува. Attack. Attack Russia!

В основата на всяка война трябва да лежат морални и хуманитарни подбуди. С добри намерения е постлан пътят  към ада – както обичаше да казва Андре Жид , който преди другите осъзна злия сатанински характер на руската държава . В политиката  е същото.  Особено във външната политика.

Целта на колонизацията  на Африка никога не е била експлоатацията, а грижа за хората и тяхното просвещаване. Когато са ги лекували и  просвещавали, само са ги  помолили да направят скромен принос за развитието на европейската икономика.  Морални и хуманитарни причини да се атакува сега  Русия – има повече от достатъчно.

Първо, това е Украйна , нова страст на  Запада и Америка. Украинците през  2010 г.  станаха подобие на босненци и косовари от 1990-те : красиви създания с възвишени чувства и чисти мисли. Да бъдат лишени от Крим, който е бил руски три пъти по-дълго отколкото украински, е най-жестоката обида и голям удар за интелектуалното и психическо равновесие на украинците, тези нови примери на героизъм за цялото човечество .

 

Но не е само това. Русия не за първа година ни дава нови причини да я атакуваме, нахлуем и да я унищожим. Достатъчно е за кратко да влезете в интернет: русите Фемен, изпратените в затвора милиардери, убежище за американския предател Едуард Сноудън, прегръдките на  Путин с френски дезертьор и укриващ данъци Депардийо и т.н.

Нека не повтаряме грешката, която бе фатална за Наполеон и Хитлер ! Ние трябва да действаме сега, ако  не искаме като тях да заседнем под Сталинград или да замръзнем в  Берьозина. Честно казано, вече  имам съмнения …

Може би сега сме твърде закъснели и за да не попаднем под ударите на тежкия климат, си струва да отложим нападението за 2015 г.? Не можем да позволим на руснаците  ни унижат за трети път ! Не може!

Patrick Besson, Le Point

Оригинал: Pourquoi il faut d?clarer la guerre ? la Russie





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. dolce - oshte
27.03.2014 21:38
oshte edin nenormalnik :)))
цитирай
2. nikikm - Не бе,
28.03.2014 16:46
има хумор в материала.Или,ако няма,си прав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19803346
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930