Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2014 21:30 - Ваксини - информацията, която крият от вас!http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ваксини - информацията, която крият от вас!

„Дъщеря ми получи много усложнения след ваксина, не само висока температура, отпадналост, повръщане, но тя повече от седмица не можеше да ходи – ставаше и падаше на земята, при условие че е едно много будно и жизнено дете.”

Това заяви Мариана Йорданова – социален педагог, създател на Национален форум „Моето дете”в репортаж на еТВ.

image

 
 

Според Мариана има много връстници на дъщеря и, които са останали в инвалидни колички и дори смъртни случаи.

Момичето, родено през 1989 г., получава усложнения след поставяне на жива ваксина срещу полиомиелит. Тя се използва у нас 10 години след забраната и в Европейски съюз, а през 2007 г. е заменена с инактивирана.

Майката не отрича ползата от ваксините, но иска родителят да има право на информиран избор – дали да постави дадена ваксина или не. Така смятат и много други майки в нейния форум „Моето дете”.

На противоположното мнение е д-р Марио Янакиев – педиатър. Според него всяка една лекарска манипулация, преглед, изписване на лекарства крие някакъв риск, но трябва да се прецени кой риск е по-малък. Също и че ваксините, които сега се прилагат, вече са по-пречистени и рискът за страничен ефект е много по-малък.

Д-р Янакиев счита, че благодарение на ваксините сме забравили за болести като туберкулоза, коклюш и полиомиелит.

Оказва се обаче, че това не е вярно, тъй като и в момента България е на едно от челните места в Европа по заболеваемост от туберкулоза, въпреки доста високото имунизационно покритие от 97% и няколкото реимунизации. Случаите на коклюш също не са малко и обезпокоителното е, че се среща предимно в детските градини, където всички деца са ваксинирани. Наред с това, здравните власти издирват 5 емигрантски деца, пребиваващи у нас, в чиито фекални проби е изолиран ваксинален полиомиелитен щам, тоест дължащ се на живата полио ваксина, която все още се използва в някои страни. Той е също толкова опасен и заразен, колкото и дивите полиомиелитни вируси.

Докторът твърди още, че „има единични случаи в Америка, които се смята, че има дете проявено аутизъм от една ваксина срещу морбили, паротит и заушка, но то не е доказано, въпреки че твърдят някои медии.”

Вероятно д-р Янакиев има предвид ваксината срещу морбили, паротит, рубеола, защото паротит и заушка е едно и също.

В Америка по данни към 5 март 2014 г. са установени 13964 случая на пострадали от ваксини и 1132 смъртни случаи. Изплатени са близо 3 милиарда долара обезщетения*. Затова буди недоумение твърдението на лекаря, че в САЩ има няколко недоказани случаи на пострадали от ваксина.

В тази връзка Мариана коментира, че след като има доказани случаи и на сериозни странични ефекти, трябва да се мисли и за това, а не да се гледат само интересите и печалбата на фармацевтичните компании.

Д-р Марио споделя, че би казал на майките, желаещи да откажат ваксини на децата си, че това не е личен избор, а социален. И задава въпроса какво е виновно неговото дете, ако попадне в колектив с неимунизирано и болно дете. Но неваксинираните деца не са болни по презумция, както и ваксинираните не са здрави по подразбиране.

Според изследвания на немски изследователи от 2011 г., ваксинираните деца страдат 5 пъти по-често от различни хронични заболявания като астма, сенна хрема и невродермит.

М. Йорданова задава въпрос, на който до този момент лекарите не са дали смислен отговор: „След като ваксините работят, защо тогава неваксинираните деца представляват опасност за ваксинираните?”

Целият репортаж можете да гледате на сайта на еТВ:

http://www.etv.bg/video_

*http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/statisticsreports.html
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702149
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031