Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 21:49 - Безкраен ли е тюрлюгювечът? by zartov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 779 Коментари: 0 Гласове:
1



Безкраен ли е тюрлюгювечът?
 

image

Масова хипноза ли? Това пък какво е? Порових в дебелите книги, посъбрах теоретични знания и затворих очи. Без да се напъвам особено, се завъртяха, като на кинолента кадри от Челопеч. Делян Пеевски зад скарата пече кебапчета и кюфтета за народа. След това, в някакъв селски боксов клуб раздава двутонни шамари. Чувалът стене – народът е просълзен от умиление. Разхожда се Делян сред почитатели и обявява: „Като взема властта, ще върна названието Народна Република България!”.

Усмивките от новите ленти не спират. Делян Пеевски обикаля по градове и села. Строи сцени на площадите, изнася концерти и обещава. Само да се докопа до властта и щял да разкатае фамилията на олигарси, местни феодали и корумпирани държавни чиновници. Тук образът леко се разплу, отнякъде се излюпи пожарникарската фуражка на баш обещавача на справедливост Батман-Бойко. Рекох си – тия сигурно са роднини. Опа, картинката се избистри: Делян Пеевски си прави партия – „Наглост без граници”, „Наглост без цензура” или нещо подобно. Ще се бори с досегашните бандити – БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА… На въпроси към новия спасител откъде са парите за партията, концертите, кебапчетата…месията отвръща, че са лични спестявания. Не били на медийната империя на Ирена Кръстева, която вече даже била продадена. Не били парите и на банкера Цветан Василев.

Закономерно се раждат нови въпроси. Кой всъщност е спестовника Пеевски? Какво знаем? Бивш следовател, активист на жълтото НДСВ иии…. вечен депутат от турскосиньото ДПС. За малко щеше да се самоназначи и за шеф на ДАНС. Стоп! Рязко отворих очи. Какво става? Нали този същия Делян Пеевски българските граждани го уволниха, махнаха го, спряха го да шефства в ДАНС. Нали той уж беше причината народът, гневен и възмутен да скочи на протести срещу правителството на Олигархски? Нищо не разбирам. Странна работа.

Редовият депутат от ДПС се бил срещал над 40 пъти, при това официално с Цветан Цветанов, докато последният се изживяваше като министър на вътрешните работи. 40 срещи! Защо? За какво толкова са си говорили? За футбол, за жени, пак за футбол и отново за жени? А сега де?  И кой всъщност е бил в нужда? Министърът или сивият незабележим народен представител? Като казах народен представител, се сетих още нещо. Българинът Пеевски се оказва любимец на бедните и отрудени български мюсюлмани  от Кърджалийско. Ахмедовци, Хасановци и Мюмюновци се кълнат, че били познали истинския образ на Делян и затова ще го пратят да евродепутатства в Брюксел. Браво! Машала, евала, ашколсун, молодец! Ей на това му викам аз 100% неподправена народна любов. Оказа се истина – за любовта невъзможни неща няма, можеш да познаеш нещо, което нито си помирисвал, нито виждал.

Ох. Гледам в тюрлюгювеча „Наглост без цензура” за повече вкус са вкарани и войводите от ВМРО. Не може да бъде. ДПС и ВМРО заедно в любовта. А какво стана с чувствената връзка ДПС-АТАКА? Нова, бодра смяна ли се подготвя? Не, не, не може да бъде. Нещо не е наред. Голяма дивотия. На тия пичове от ДОПГ (държавна организирана престъпна група) явно не само една дъска им се е разхлопала, а цялото дюшеме се е откъртило.

Ще кажете, че съм се объркал и на места вместо Делян Пеевски е трябвало да напиша Николай Бареков. Да, ама не. Объркан съм, но не съм сбъркал. Само се чудя. Няма ли край тази 25-годишна хипноза? Я пак да се заровя в дебелите книги. Да видя, има ли край, няма ли край това пусто българско вцепенение.

 

Ивайло Зартов, 21 април 2014 г.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19799546
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930