Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2014 17:58 - „Майките на Украйна“: Силоваците знаеха, че стрелят срещу руски журналисти by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 714 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Майките на Украйна“: Силоваците знаеха, че стрелят срещу руски журналисти   by Светът днес

imageРъководителката на общественото движение „Майките на Украйна“ Галина Запорожцева каза, че укринските силоваци са знаели, че стрелят по руски журналисти. Запорожцева каза също, че украинската власт не смята убитите войници за загинали, това позволява на властите да не изплащат парични компенсации на роднините им.

„Когато връщат войниците мъртви, те не се смятат за загинали, а за умрели. Властта не иска да издава документи, че те са участници в бойни действия“, – отбеляза лидерът на общественото движение.

Това не е първото подобно съобщение от началото на кризата в източна Украйна. В средата на април майката на загиналия около Волноваха украински военен Татяна Маринич също алармира за несъответствия в документите.

image„В документа за смъртта пише, че всички момчета са открити на улицата. Защо там не е посочено, че синът ми е умрял по време на военни действия? В документите пише, че той е умрял в резултат на огнестрелна рана. Никъде не пише, че той е загинал като военнослужещ. Къде не пише, че раните са получени в резултат на военна операция“, – цитира жената канал ТСН.

Запорожцева разказа и подробности около операцията, по време на която загива операторът на Първи канал Анатолий Клян. Според общественичката, тя и колегите й са поканили руснаците на митинг на войнишките майки, където те изискали да се пуснат наборниците у дома след приключване срока на службата. „Присъствието на руските журналисти за нас е гаранция за безопасност“, – отбеляза шефката на обществената организация.

Запорожцева смята, че силоваците са знаели по кого стрелят. „Те стреляха по автобуса, те знаеха, че там има възрастни жени. Украинската власт не разследва подобни престъпления. Местните жители казват, че се стреля специално срещу журналисти“, – отбеляза Запорожцева.

image

„Искам да изразя съболезнованията си на роднините и близките. Тези хора искрено искаха да ни помогнат. Как сега да погледнем руснаците в очите? Та те загиват заради нас“, – подчертава жената.

Ръководството на Първи канал потвърди за гибелта на оператора Анатолий Клян в Донецк. „Тази нощ в Донецк загина нашият колега, операторът от Първи канал Анатолий Клян. Трагедията се е случила до една от войнските части, където снимачната група пристигнала за поредния си репортаж. От страна на украинските силоваци неочаквано била открита стрелба. Анатолий Клян бил смъртоносно ранен в корема“, – се казва в съобщението на телевивизионния канал.


Забелязвате ли,как червеният кръст на линейката е заменен от стилизираната,прикрита, еврейска звезда ? Войната е всъщност срещу двата православни народа,избиването е организирано от световнотото  еврейство! Н.М.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. 1997 - Искаме мир в Украйна
01.07.2014 18:24
но нямаме организация. няма митинги пред посолството, няма протестни писма, няма медийни изяви.
имало "гражданско общество", вятър. има организиране на протести срещу правителства, толерантни към Русия
цитирай
2. nikikm - Направи
02.07.2014 00:30
нещо приятел!Писането и самооправдаването не са достатъчни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19829078
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930