Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 20:52 - До какво довежда политиката на сдържане http://bulgarian.ruvr.ru
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
До какво довежда политиката на сдържане image

Мари Харф. © Скрийншот: YouTube

САЩ мятат, че Русия участва в украинския конфликт, но не разполагат с доказателства, заяви Мари Харф от държавния департамент. Това отношение на Запада към Русия бе окачествено от президента Владимир Путин като „проява на политиката на сдържане“, чиято кулминация станаха събитията в Украйна.

„Смятаме, че руското правителство е плътно въвлечено в подкрепата на сепаратистите, въпреки че с детайли не разполагаме“, каза Харф. Изхождайки от своите фантазии, Вашингтон въвежда против Русия санкции и скланя към същото своите партньори от Европа. В резултат страдат икономически проекти, разрушават се създавани с години връзки в сферата на международната сигурност.

Американските амбиции, стремежът за натрапване на свои правила за живот довеждат до конфликти. Както каза президентът Владимир Путин на съвещанието с посланиците и постоянните представители на Русия, „събитията, провокирани в Украйна, станаха концентриран израз на прословутата политика на сдържане“. Очевидно тази политика не е спирана и след "студената война", смята руският експерт Александър Гусев:

- За да запазят хегемонията си в света САЩ използват правила, определени още в средата на миналия век. Всъщност това са принципите за сдържане на Русия, а и други страни, които сега излизат на водещи позиции. Това са Китай, Индия, Япония. САЩ наричат Япония „свой стратегически партньор“ в икономиката и политиката, но посочената тенденция все пак съществува. Дори повече, и по отношение на европейски страни американците прилагат същия принцип за сдържане, макар и да ги разглеждат като партньори.

Югославия, Ирак, Либия, Сирия, сега към страните, разрушени по волята на отвъдокеанския хегемон, се присъединява и Украйна. Президентът Петро Порошенко още не беше обявил решението си за отмяна на примирието, а Вашингтон вече изразява готовност да подкрепи всяко решение на Киев за подновяване на бойните действия в югоизточна Украйна. И когато Порошенко издава заповед на армият
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_03/Do-kakvo-dovezhda-politikata-na-sdrzhane-7029/




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19826947
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930